OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: «Ο Πούτιν υπονομεύει Δημοκρατίες σε όλο τον κόσμο μην αυταπατάστε» δήλωσε ο Πομπέο

12/02/2019 - 19:57
Πομπέο
Share on FacebookShare on Twitter

Έπειτα από τις προειδοποιήσεις του χθες από την Βουδαπέστη όπου και κάλεσε την Ουγγαρία να μην επιτρέψει στη Μόσχα «να προκαλέσει διχόνοια» στους Δυτικούς, σήμερα από την Μπρατισλάβα της Σλοβακίας, στη δεύτερη στάση της περιοδείας του στην Ευρώπη, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο δήλωσε ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν εγείρει μια απειλή στις Δημοκρατίες σε όλο τον κόσμο, τονίζοντας τη δέσμευση της Ουάσινγκτον να δώσει νέα πνοή στις διπλωματικές και οικονομικές σχέσεις στην Κεντρική Ευρώπη.

«Ο Βλαντιμίρ Πούτιν είναι αποφασισμένος να υπονομεύει Δημοκρατίες σε όλον τον κόσμο. Μην αυταπατάστε! Πρέπει να είμαστε ειλικρινής σε αυτό», είπε ο Πομπέο σε ομιλία του σε φοιτητές δημοσιογραφίας στην σλοβακική πρωτεύουσα.

Επιπλέον, προειδοποίησε τους Σλοβάκους για «την ανάγκη περιφρούρησης ενάντια σε οικονομικά και άλλα μέσα που αναπτύσσει η Κίνα για να δημιουργήσει εξαρτήσεις και να χειραγωγήσει το πολιτικό (τους) σύστημα».

Οι Σλοβάκοι, είπε, τρεις δεκαετίες μετά την πτώση του Σιδηρού Παραπετάσματος, θα πρέπει να γνωρίζουν για την «ρωσική επιθετικότητα» για την υπονόμευση της ελευθερίας τους.

Επιδιώκοντας να τονίσει τον ρόλο των Ηνωμένων Πολιτειών στην πτώση του κομμουνισμού, ο Αμερικανός ΥΠΕΞ είπε στον πρόεδρο της Σλοβακίας Αντρέι Κίσκα ότι ήταν «μεγάλο το χρονικό διάστημα που η Αμερική δεν είχε έντονη εμπλοκή εδώ», μια μνεία στο γεγονός ότι η επίσκεψή του ήταν η πρώτη υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ στη Σλοβακία έπειτα από 14 χρόνια.

«Επιστρέψαμε», είπε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός ΥΠΕΞ.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας συνομίλησε με πέντε πρώην πολιτικούς κρατουμένους του κομμουνιστικού καθεστώτος μπροστά στο μνημείο Πύλη Ελευθερίας, στα σύνορα με την Αυστρία, όπου 400 άνθρωποι σκοτώθηκαν από το 1945 έως το 1989 στις προσπάθειές τους να διασχίσουν τα σύνορα για να διαφύγουν από την πρώην Τσεχοσλοβακία.

«Όπου υπήρχαν συρματοπλέγματα και ένοπλοι φρουροί, σήμερα, άνθρωποι, προϊόντα και πληροφορίες περνούν ελεύθερα» δήλωσε ο Πομπέο. «Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν βρεθεί πλάι στον λαό της Σλοβακίας ως φίλοι και συνεργάτες (…) τα τελευταία 30 χρόνια και θα συνεχίσουμε να το υποστηρίζουμε αυτό για τις επόμενες δεκαετίες», ανέφερε.

Ο Σλοβάκος πρόεδρος τόνισε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι «σημαντικός εταίρος και σύμμαχος».

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανησυχούν για την ενεργειακή εξάρτηση των ευρωπαϊκών χωρών από τη Ρωσία. Η Σλοβακία, που επί το πλείστον εξοπλίζεται με ρωσικά όπλα, ανακοίνωσε τον Δεκέμβριο ότι θα προχωρήσει στην αγορά 14 αμερικανικών πολεμικών αεροσκαφών F-16.

Ο Πομπέο θα συνεχίσει την περιοδεία με επίσκεψη αύριο στην Πολωνία,όπου θα πραγματοποιηθεί μια διάσκεψη για την επιρροή του Ιράν στην Μέση Ανατολή και έπειτα θα μεταβεί στο Βέλγιο και μετά στην Ισλανδία.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ 

Tags: ΗΠΑΠΟΥΤΙΝΡΩΣΙΑ

Related Posts

Kinzhal 
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Η αεράμυνα εξουδετέρωσε πυραύλους Kinzhal στη Λβιβ – Drones ξαναχτύπησαν διυλιστήριο της Lukoil

11/02/2026 - 16:12
Κένυα: Απαράδεκτη η στρατολογήση από τη Ρωσία Αφρικανών για τον πόλεμο στην Ουκρανία
ΚΟΣΜΟΣ

Κένυα: Απαράδεκτη η στρατολογήση από τη Ρωσία Αφρικανών για τον πόλεμο στην Ουκρανία

11/02/2026 - 13:18
Altay
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Altay: «Παίρνει φωτιά» η γραμμή παραγωγής των τουρκικών αρμάτων μάχης νέας γενιάς – Το 2028 θα έχουν παραδοθεί 85

11/02/2026 - 12:42

Διαβάστε Επίσης

David’s Sling: Το Ισραήλ αναβαθμίζει το σύστημα αεράμυνας με βάση τα διδάγματα απο τον πόλεμο με το Ιράν – Νέες δοκιμές [vid]

Ουκρανία: Η αεράμυνα εξουδετέρωσε πυραύλους Kinzhal στη Λβιβ – Drones ξαναχτύπησαν διυλιστήριο της Lukoil

Βουλή: Εγκρίθηκαν με πλειοψηφία τα πρωτόκολλα συνεργασίας Ελλάδας – Αιγύπτου στη στρατιωτική εκπαίδευση

Rafale: Εργαζόμενος της Dassault συνελήφθη ως ύποπτος για κατασκοπεία – Βιντεοσκοπούσε την γραμμή παραγωγής των μαχητικών

Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στην Άγκυρα: Ο Έλληνας πρωθυπουργός στο «Λευκό Παλάτι»

NATO: Ξεκινά η αποστολή Arctic Sentry για την ενίσχυση της συμμαχικής παρουσίας στην Αρκτική

Ερντογάν λίγο πριν τη συνάντηση με Μητσοτάκη: Θέλουμε ειρήνη και ασφάλεια για εμάς, τους γείτονές μας και όλες τις αδελφές χώρες

Τροχαίο με Steyr του στρατού στον Έβρο – Ελαφρά τραυματίες δύο στρατιώτες

Top News

Γιώργος Γεράρδος: Η διαδρομή από ένα κατάστημα 12 τ.μ. στην οδό Στουρνάρη στην ηγεσία της Πλαίσιο, μιας από τις μεγαλύτερες αλυσίδες λιανεμπορίου

Σύνδρομο του καρπιαίου σωλήνα: Επτά άγνωστες αιτίες για τη συχνή πάθηση των χεριών

Rafale: Συνελήφθη στη Γαλλία ύποπτος που κατασκόπευε τα μαχητικά αεροσκάφη - Βιντεοσκοπούσε την γραμμή παραγωγής

Η Ντρου Μπάριμορ διασκεδάζει «αλά ελληνικά» σε νέα διαφήμιση με τον Ορλάντο Μπλουμ - Σπάει πιάτα και φωνάζει «Ώπα»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert