OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΝΑΤΟ

Κατρούγκαλος: Η Ελλάδα είναι χώρα που εξάγει την σταθερότητα σε Βαλκάνια και Ανατολική Μεσόγειο

01/04/2019 - 09:32
Share on FacebookShare on Twitter

«Η Ελλάδα έχει ενισχύσει τη θέση της, όχι απλώς ως μία σταθερή δημοκρατία, αλλά ως εξαγωγέας σταθερότητας στην περιοχή την οποία κινούμαστε, στα Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο» τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, από τη Νέα Υόρκη, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Όπως υπογράμμισε, αυτό το μήνυμα θα μεταφέρει και στην επετειακή σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ. «Όχι για να πάρουμε επιβραβεύσεις και συγχαρητήρια, αλλά επειδή θέλουμε να συνεχίσουμε στον ίδιο ακριβώς ρόλο, διευρύνοντας τις διπλωματικές μας συμμαχίες και το διπλωματικό μας κύρος και με τον τρόπο αυτό ενισχύοντας τη θέση της χώρας μας» προσέθεσε.

Σε ερώτηση για τις επαφές που θα έχει στην Ουάσιγκτον, στο πλαίσιο της συνόδου του ΝΑΤΟ, ο κ. Κατρούγκαλος είπε πως θα έχει κοινή παρουσία με τον υπουργό Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας Νίκολα Ντιμιτρόφ σε εκδηλώσεις και συζητήσεις που θα γίνουν σε think tanks. Θα έχουν επίσης ακόμη μία κοινή παρουσία στη δημόσια τηλεόραση των ΗΠΑ (PBS) την Τετάρτη.

«Θα υπάρχουν διάφορες διμερείς επαφές στο πλαίσιο της επετειακής συνόδου του ΝΑΤΟ» είπε ο κ. Κατρούγκαλος «με βασικό σκοπό να προβάλουμε την ήπια ισχύ την οποία έχουν δώσει στη χώρα μας οι πολύπλευρες διπλωματικές της πρωτοβουλίες και οι τριμερείς, με σκοπό την ενίσχυση της θέσης μας και την αδρανοποίηση της προβολής ισχύος όσων αναθεωρητικών δυνάμεων δρουν στην περιοχή μας».

Στη Νέα Υόρκη, οι επαφές του υπουργού Εξωτερικών θα εστιαστούν σε think tanks και πανεπιστήμια. Σήμερα θα μιλήσει στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια.

Η συνάντηση που θα έχει την Παρασκευή στην Ουάσιγκτον με τη σύμβουλο του γγ του ΟΗΕ στις διαπραγματεύσεις του κυπριακού, Τζέιν Χολ Λουτ, θα κλείσει το πρόγραμμα της επίσκεψης του υπουργού Εξωτερικών στις ΗΠΑ.

Ο κ. Κατρούγκαλος απέφυγε να σχολιάσει πληροφορίες για το αν η Αμερικανίδα διπλωμάτης θα επισκεφθεί την περιοχή, λέγοντας ότι «αυτό επαφίεται στη δική της πρωτοβουλία».

«Εμείς, μένουμε σταθεροί στην ανάγκη να έχουμε επιτέλους επίλυση του Κυπριακού, βασισμένη στις αποφάσεις του ΟΗΕ και το διεθνές δίκαιο. Κάνουμε οτιδήποτε προς αυτήν την κατεύθυνση.

Στις 12 Απριλίου έχουμε συμφωνήσει με την Τουρκία να έχουμε ανταλλαγή απόψεων για τη διεθνή διάσταση – που αφορά την Ελλάδα με βάση το θεσμικό κεκτημένο του Κραν Μοντανά. Θέλω να ελπίζω ότι αν προετοιμαστεί καλά, μπορεί η επανάληψη των διαπραγματεύσεων να έχει αποτελέσματα», εκτίμησε.

Η συνομιλία μας με τον υπουργό Εξωτερικών έγινε στο περιθώριο δείπνου που παρέθεσαν χθες βράδυ στον κ. Κατρούγκαλο, στελέχη της Οργάνωσης Φίλων του ΣΥΡΙΖΑ στη Νέα Υόρκη.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ 

Tags: ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟΒΑΛΚΑΝΙΑΕΛΛΑΔΑΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ

Related Posts

NATO
ΝΑΤΟ

Το NATO απέσυρε την αποστολή του από το Ιράκ, εν μέσω πολέμου στη Μέση Ανατολή

20/03/2026 - 17:44
Ιντσιρλίκ - NATO
ΝΑΤΟ

Τουρκικό υπουργείο Άμυνας: Η αεράμυνα του ΝΑΤΟ αναχαίτισε τον βαλλιστικό πύραυλο προς το Ιντσιρλίκ

13/03/2026 - 12:15
NATO
ΝΑΤΟ

Τουρκία: Το NATO αναπτύσσει Patriot στην Μαλάτια – Η ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας [pic]

10/03/2026 - 09:55

Διαβάστε Επίσης

Ρωσία: Δεν έχουμε ενημερωθεί από το Ιράν για αμερικανικό ειρηνευτικό σχέδιο 15 σημείων

Πακιστάν: Παραδώσαμε στο Ιράν ειρηνευτική πρόταση των ΗΠΑ – Η Τουρκία επιδιώκει διαμεσολαβητικό ρόλο

Ιράκ: Νέα φονική επιδρομή των ΗΠΑ στην φιλοϊρανική πολιτοφυλακή PMF – Τουλάχιστον 7 νεκροί

25η Μαρτίου: Εντυπωσιακά πλάνα από την μεγαλειώδη στρατωτική παρέλαση [vid]

Ελληνική Επανάσταση: Η αρχή του Αγώνα για την Παλιγγενεσία την 25η Μαρτίου

Συναγερμός στην Εσθονία: Ρωσικό drone έπεσε πάνω στον ενεργειακό σταθμό Auvere

Channel 12: Οι όροι – «κόκκινες γραμμές» του Ιράν για τον τερματισμό του πολέμου στη Μέση Ανατολή

Το Ιράν ειρωνεύεται τις ΗΠΑ: «Διαπραγματεύεστε με τους εαυτούς σας; Αποκαλείτε συμφωνία την αποτυχία σας

Top News

Κύκλωμα απάτης στον ΕΦΚΑ: «Η Σούβλα του Άρχοντα», ο λογιστής με την Porsche και ο άνθρωπος που ξετύλιξε την υπόθεση

Jeremy Meeks, ο πιο «σέξι κατάδικος»: Φυλακή με ξύλο, γυμνές φωτογραφίες από θαυμάστριες και πασαρέλες

Κατερίνα Καινούργιου: Δεν με έχει πιέσει κανείς να είμαι στην εκπομπή, θα σταματήσω 15 μέρες πριν γεννήσω

Ο Παύλος Ντε Γκρες στη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση του Συντάγματος: «Σου ανάβει την ψυχή αυτό που συμβαίνει»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert