OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Τραμπ εναντίον Διευθυντή του FBI!

30/08/2019 - 10:15
Κόμι - πρώην Διευθυντής FBI
Share on FacebookShare on Twitter

Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ δημοσιοποίησε χθες Πέμπτη έκθεση στην οποία καταφέρεται με ασυνήθιστο, εξαιρετικά οξύ τρόπο εναντίον του πρώην διευθυντή του Ομοσπονδιακού Γραφείου Έρευνας (FBI) Τζέιμς Κόμι, κατηγορώντας τον ότι κράτησε παράτυπα και χωρίς άδεια ντοκουμέντα για τις συζητήσεις του με τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Η αποπομπή του Κόμι και τα υπομνήματα του — στα οποία περιγραφόταν το γεγονός πως ο Ρεπουμπλικάνος  Πρόεδρος είχε απαιτήσει πίστη από τον τότε διευθυντή — βρέθηκαν αργότερα στο επίκεντρο της έρευνας του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μάλερ για την πιθανή παρακώλυση της δικαιοσύνης από τον ένοικο του Λευκού Οίκου.

Ο Κόμι είχε δώσει σε έμπιστό του πρόσωπο ένα από τα υπομνήματα και φέρεται να του είπε να το διοχετεύσει στα ΜΜΕ, με την ελπίδα ότι η αποκάλυψη του περιεχομένου του θα ωθούσε τη δικαιοσύνη να διορίσει ειδικό εισαγγελέα.

Επιλέγοντας να μην προφυλάξει «ευαίσθητες πληροφορίες που είχαν περιέλθει στην κατοχή του κατά την άσκηση των καθηκόντων του στο FBI» και επιλέγοντας να «τις χρησιμοποιήσει για να ασκήσει πίεση προκειμένου η κυβέρνηση να αναλάβει δράση», ο Κόμι δημιούργησε ένα «επικίνδυνο παράδειγμα για τους 35.000 και πλέον υπαλλήλους» του σώματος αυτού της ομοσπονδιακής αστυνομίας, τονίζεται στην έκθεση του Γραφείου του Γενικού Επιθεωρητή του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Στην έκθεση υπογραμμίζεται, πάντως, ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης αποφάσισε να μην ασκηθεί δίωξη σε βάρος του Κόμι για την αποκάλυψη των υπομνημάτων που είχε συντάξει.

Συνολικά, ο Τζέιμς Κόμι κατέγραψε λεπτομερώς επτά συναντήσεις που είχε με τον Αμερικανό πρόεδρο και κράτησε τέσσερα από τα υπομνήματά του στο προσωπικό του χρηματοκιβώτιο. Διατήρησε στην κατοχή του τα υπομνήματα μετά την αποπομπή του από το αξίωμα του διευθυντή, κατά παραβίαση των κανονισμών του FBI, σύμφωνα με την έκθεση.

Ο Ντόναλντ Τραμπ έσπευσε να επιτεθεί εκ νέου μέσω Twitter στον Κόμι, τον οποίο έχει επικρίνει επανειλημμένα για τον τρόπο που χειρίστηκε την αρχική έρευνα για τη φερόμενη ανάμιξη της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές που διεξήχθησαν στις ΗΠΑ το 2016 και για την προκατάληψη εναντίον του από την οποία διατείνεται πως διακατεχόταν.

«Ίσως ποτέ πριν στην ιστορία της χώρας μας να μην έχει ατιμαστεί και στηλιτευθεί περισσότερο από ό,τι ο Τζέιμς Κόμι στην έκθεση του Γενικού Επιθεωρητή που μόλις δόθηκε στη δημοσιότητα», υποστήριξε ο Τραμπ. «Θα έπρεπε να ντρέπεται!», συμπλήρωσε.

Perhaps never in the history of our Country has someone been more thoroughly disgraced and excoriated than James Comey in the just released Inspector General’s Report. He should be ashamed of himself!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) August 29, 2019

Ο Κόμι έμαθε ότι καθαιρέθηκε από τον Τραμπ κατά τη διάρκεια σύσκεψης με στελέχη του FBI. Το ένα από τα υπομνήματά του βρέθηκε στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων λίγο καιρό αργότερα.

Ο Κόμι υπερασπίστηκε τον εαυτό του σε σειρά δικών του αναρτήσεών του στον λογαριασμό του στον ίδιο ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης χθες, τονίζοντας πως η έκθεση αποδεικνύει ότι δεν δημοσιοποίησε καμία απόρρητη πληροφορία, όπως ερίζουν οι επικριτές του.

DOJ IG "found no evidence that Comey or his attorneys released any of the classified information contained in any of the memos to members of the media." I don’t need a public apology from those who defamed me, but a quick message with a “sorry we lied about you” would be nice.

— James Comey (@Comey) August 29, 2019

«Διερωτηθείτε γιατί συνεχίζετε να εμπιστεύεστε ανθρώπους που σας δίνουν λαθεμένες πληροφορίες για τόσο καιρό, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου», απάντησε ο Κόμι σε όσους «έλεγαν επί δύο χρόνια» πως έπρεπε να πάει «φυλακή» για την αποκάλυψη κρατικών απορρήτων.

And to all those who’ve spent two years talking about me “going to jail” or being a “liar and a leaker”—ask yourselves why you still trust people who gave you bad info for so long, including the president.

— James Comey (@Comey) August 29, 2019

Ο πρώην διευθυντής του FBI είχε ήδη δεχθεί επικρίσεις από τον Γενικό Επιθεωρητή του υπουργείου Δικαιοσύνης για τον τρόπο που χειρίστηκε την έρευνα για τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της πρώην υπουργού Εξωτερικών και κατόπιν υποψήφιας των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον.

Tags: FBIΗΠΑΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠΤΖΕΙΜΣ ΚΟΜΙ

Related Posts

Βενεζουέλα - ΗΠΑ
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Δεν ανησυχούν για τη «ρητορική στήριξη» της Ρωσίας στη Βενεζουέλα – «Απαράδεκτη» η κατάσταση με το καθεστώς Μαδούρο

19/12/2025 - 20:46
Ρούμπιο - ΗΠΑ
ΚΟΣΜΟΣ

Ρούμπιο: Έχει σημειωθεί πρόοδος στις συνομιλίες για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, «αλλά έχουμε ακόμη δρόμο»

19/12/2025 - 19:34
Καλίνινγκραντ
ΚΟΣΜΟΣ

Ευθεία απειλή πολέμου από τον Πούτιν στην Ευρώπη: «Κάτω τα χέρια από το Καλίνινγκραντ»

19/12/2025 - 18:02

Διαβάστε Επίσης

ΗΠΑ: Δεν ανησυχούν για τη «ρητορική στήριξη» της Ρωσίας στη Βενεζουέλα – «Απαράδεκτη» η κατάσταση με το καθεστώς Μαδούρο

Arrow 3: Ισραήλ και Γερμανία υπέγραψαν επέκταση σύμβασης ύψους 3,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το σύστημα αεράμυνας

Ρούμπιο: Έχει σημειωθεί πρόοδος στις συνομιλίες για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, «αλλά έχουμε ακόμη δρόμο»

«Στο κόκκινο» το θερμόμετρο στο Αιγαίο: Παραβιάσεις από οπλισμένα τουρκικά F-16 και μία εμπλοκή

F127: Εξοπλισμένες σαν «αστακοί» οι νέες γερμανικές φρεγάτες με 96 κελιά κάθετης εκτόξευσης

Ευθεία απειλή πολέμου από τον Πούτιν στην Ευρώπη: «Κάτω τα χέρια από το Καλίνινγκραντ»

Abrams: H Aυστραλία ολοκλήρωσε την παράδοση των 49 αρμάτων μάχης στην Ουκρανία [pics]

Ζελένσκι για Oreshnik στη Λευκορωσία: Αποτελεί απειλή για πολλές ευρωπαϊκές χώρες

Top News

«Ο Νίκος Παππάς λέει ψέμματα: Με χτύπησε και με γρονθοκόπησε πισώπλατα» λέει ο δημοσιογράφος Νίκος Γιαννόπουλος

Ο Πούτιν απειλεί την Ευρώπη με πόλεμο: Μην τολμήσετε να προχωρήσετε σε αποκλεισμό του Καλίνινγκραντ

Άρης Μουγκοπέτρος: Φοράω το χέρι τρεις μέρες, ήρθαν οι κόρες μου, το χαϊδέψαν και είπαν «μπαμπά το μιμί πέρασε»

Καιρός τα Χριστούγεννα: Βροχές παραμονή και ανήμερα - Οι περιοχές που θα βραχούν σίγουρα και τριήμερη πρόγνωση

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert