OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

ΥΝΤΕΛ: «Έδεσε» η εμπλοκή ενός εκ των υπόπτων για την κλοπή στρατιωτικού υλικού

12/09/2019 - 20:13
ΥΝΤΕΛ
Share on FacebookShare on Twitter

Η υπόθεση της κλοπής στρατιωτικού εξοπλισμού από την βάση της ΥΝΤΕΛ φαίνεται να παίρνει την τελική της τροπή. Οι ύποπτοι έχουν «κλειδώσει» και οι έρευνες, όπως αναφέρει η τελευταία ανακοίνωση του ΓΕΝ, συνεχίζονται πυρετωδώς. 

Ένα βήμα πριν εξιχνιάσουν πλήρως την κλοπή στρατιωτικού υλικού από την ΥΝΤΕΛ βρίσκονται οι αρχές. Καλά πληροφορημένες πηγές θεωρούν θέμα χρόνου να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση, σημειώνοντας πως «έχει δέσει» η εμπλοκή τουλάχιστον ενός εκ των τριών ατόμων, στα οποία είχαν επικεντρωθεί οι έρευνες.

Ωστόσο οι πληροφορίες διίστανται για το πώς οι συνεργαζόμενες αρχές – Στρατιωτικές αρχές, Αντιτρομοκρατική υπηρεσία και ΕΥΠ – «έσπασαν» τον γρίφο της πολύκροτης υπόθεσης: Μία πηγή πληροφόρησης κάνει λόγο για ομολογία ενός εκ των φερόμενων ως εμπλεκόμενων στην κλοπή, ενώ άλλη πηγή πληροφόρησης αναφέρει πως την υπόθεση «ξεκλείδωσε» η άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών συνομιλιών κάποιων εκ των φερόμενων ως εμπλεκόμενων.

Πριν από λίγο με ανακοίνωσή του το ΓΕΝ αναφέρει ότι οι έρευνες αναφορικά με την υπόθεση της απώλειας στρατιωτικού υλικού είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού γνωρίζεται ότι οι έρευνες αναφορικά με την υπόθεση της απώλειας στρατιωτικού υλικού από την Υπηρεσία Ναυτικών Τεχνικών Εγκαταστάσεων Λέρου (ΥΝΤΕΛ) από τις αρμόδιες Στρατιωτικές και Αστυνομικές αρχές, είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Υπό καθεστώς απόλυτης μυστικότητας, συνεχίζεται η προανακριτική διαδικασία. Το οριστικό αποτέλεσμά της, αναμένεται μετά την ολοκλήρωση της έρευνας.

Το χρονικό της υπόθεσης

Τρία άτομα που είχαν υπηρετήσει στη Ναυτική Βάση στην Λέρο θεωρούνταν ως ύποπτα και ανακρίνονταν από τις αρχές για την κλοπή του βαρέος οπλισμού.

Το μεσημέρι ο ΣΚΑΙ και ο ANT1 μετέδωσαν πως η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών έχει ξεχωρίσει τρία άτομα – ένα πρώην αποθηκάριο ο οποίος πήρε μετάθεση αμέσως μετά τη Λέρο για περιοχή της Βόρειας Ελλάδας, καθώς και για πρώην δύο μέλη των ΟΥΚ που έχουν αποστρατευθεί.

Πληροφορίες ανέφεραν ότι υπάρχει διαθέσιμο και υλικό από κάμερες, όπου έχει καταγραφεί η κλοπή μέρους του υλικού που λείπει.

Τι «εξαφανίστηκε» από την αποθήκη

Σύμφωνα με πληροφορίες, αρχικά διαπιστώθηκε πως λείπει στρατιωτικό υλικό μέσα από έτοιμους σάκους μάχης, που προορίζονται για τις αποστολές των κομάντος του Πολεμικού Ναυτικού.
Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τις ίδιες πηγές πληροφόρησης, διαπιστώθηκε η κλοπή 2 αντιαρματικών όπλων, αριθμού αμυντικών χειροβομβίδων, οπλοβομβίδων κατά προσωπικού αλλά και αντιαρματικών, ναρκών κατά προσωπικού, εκρηκτικών υλών και ποσότητας βραδύκαυστου φιτιλιού.

Υπενθυμίζεται πως το μεσημέρι το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού διέψευσε δημοσίευμα της εφημερίδας «Εστία» ότι ανάμεσα στα πυρομαχικά που «αφαιρέθηκαν» από τη Λέρο ήταν και 140 νάρκες κατά προσωπικού, οι οποίες μάλιστα -κατά το δημοσίευμα- δεν έπρεπε βάσει Διεθνών συνθηκών να βρίσκονται στην κατοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Πηγή: Newsit

Tags: ΑΠΩΛΕΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥΓΕΝΛΕΡΟΣΝΑΥΤΙΚΗ ΒΑΣΗΟΜΟΛΟΓΙΑΥΝΤΕΛ

Related Posts

ΚΙΜΩΝ
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

«ΚΙΜΩΝ»: «Ερχόμαστε σύντομα», το μήνυμα του πληρώματος της πρώτης ελληνικής φρεγάτας FDI [vid]

04/12/2025 - 20:00
ΓΕΕΘΑ
ΓΕΕΘΑ

«ΠΑΝΟΠΤΗΣ 2025»: Ολοκληρώθηκε η εθνική διακλαδική άσκηση κυβερνοάμυνας του ΓΕΕΘΑ

03/12/2025 - 17:01
δένδιας
ΥΕΘΑ

Ο Νίκος Δένδιας στην Ιαπωνία: Στο επίκεντρο τα θαλάσσια drones και τα υποβρύχια όπλα

03/12/2025 - 16:54

Διαβάστε Επίσης

Γαλλία: Άνοιξε πυρ εναντίον drones πάνω από τη βάση των υποβρυχίων της γαλλικής δύναμης αποτροπής

ΗΠΑ: Ανακοίνωσαν ότι έπληξαν ταχύπλοο που φέρεται να μετέφερε ναρκωτικά – 4 νεκροί [vid]

Ισραήλ: Αύξηση στρατιωτικών δαπανών στα 34 δισ. προβλέπει το προσχέδιο προϋπολογισμού για το 2026

Μαδούρο: Ζήτησε από τον Τραμπ να κρατήσει 200 εκατομμύρια και αμνηστία 100 αξιωματούχων του για να αποχωρήσει από τη Βενεζουέλα

Κακοκαιρία Byron: Σε δυτική και βόρεια Αττική τα μεγαλύτερα ύψη βροχής

«Εκρηκτικό» ξημέρωμα στο Γκρόζνι – Χτυπήθηκε κυβερνητικό κτίριο της Τσετσενίας [vid]

Οι ΗΠΑ πωλούν στον Καναδά πελώριες ποσότητες βομβών αξίας 2,68 δισ. δολαρίων

Ρωσία: Πυρκαγιά σε τερματικό σταθμό αερίου και λιμάνι μετά από ουκρανική επίθεση [vids]

Top News

Καιρός - Τσατραφύλλιας: Η κακοκαιρία δεν έχει τελειώσει - Τα 7 σημεία που παραμένουν στο επίκεντρο

Τάσος Ξιαρχό προς Κόνι Μεταξά: Αυτά τα καραγκιοζιλίκια εγώ δεν τα θέλω και δε τα σηκώνω

Το Plan b της κυβέρνησης για να φύγουν οι αγρότες από τα μπλόκα πριν από τις γιορτές

Κωνσταντίνος Αργυρός για Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι το πόσο πρόσεχε τους διπλανούς της

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert