OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Μακρόν για μεταναστευτικό: Ακροβασία μεταξύ «ήσυχης συνείδησης» και «σκληρών λαθών»

25/09/2019 - 12:08
Μακρόν - Πούτιν
Share on FacebookShare on Twitter

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος σκλήρυνε πρόσφατα τους τόνους για την μετανάστευση, έκρινε ότι «η Γαλλία δεν μπορεί να υποδεχθεί όλον τον κόσμο, αν θέλει να τον υποδέχεται καλά», μερικές ημέρες πριν από κοινοβουλευτική συζήτηση που θα γίνει για το θέμα αυτό.

«Για να συνεχίσουμε να υποδεχόμαστε όλον τον κόσμο αξιοπρεπώς δεν θα πρέπει να είμαστε μια υπερβολικά ελκυστική χώρα«, πρόσθεσε ο Μακρόν σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοσταθμό Europe 1 από τη Νέα Υόρκη και η οποία μεταδόθηκε σήμερα.

Ο Γάλλος πρόεδρος απηύθυνε επίσης έκκληση «να είμαστε ανθρώπινοι και αποτελεσματικοί» και «να βγούμε από ορισμένες θέσεις στις οποίες έχουμε εγκλωβιστεί», μεταξύ «ήσυχης συνείδησης» και «σκληρών λαθών», πριν από μια συζήτηση για τη μετανάστευση που θα γίνει στις 30 Σεπτεμβρίου στην Εθνοσυνέλευση και στις 2 Οκτωβρίου στη Γερουσία.

«Θα ήταν σφάλμα να πούμε ότι η κατάσταση με τη μετανάστευση είναι ένα ζήτημα ταμπού ή ότι κατά κάποιον τρόπο μπορούμε να το θέσουμε μόνον όταν υπάρχουν κρίσεις», σημείωσε ο Μακρόν, διαβεβαιώνοντας ότι «η Γαλλία ήταν ανέκαθεν μια χώρα μετανάστευσης» και σημειώνοντας ότι θέλει να προσεγγίσει τη συζήτηση αυτή με «εξαιρετικά ήρεμο» τρόπο.

Ο Μακρόν αναγνώρισε επίσης ότι υπάρχει μια πολύ μεγάλη αύξηση του αριθμού αυτών που ζητούν άσυλο, λόγω μιας ανεπαρκούς συνεργασίας στην Ευρώπη και μιας «αποτυχίας» των επαναπροωθήσεων στα σύνορα.

Η Γαλλία κατέγραψε πέρυσι μια αύξηση 23% αυτών που ζητούν άσυλο, έχοντας κυρίως αλβανικούς και γεωργιανούς φακέλους, τους οποίους οι αρχές κρίνουν σε μεγάλο βαθμό ότι δεν αιτιολογούνται.

Εδώ και πολλούς μήνες, ο Μακρόν έχει προτάξει την βούλησή του να μην αφήσει το ζήτημα της μετανάστευσης στη δεξιά και την ακροδεξιά, υπονοώντας μια έλλειψη ισορροπίας στην Ευρώπη σε βάρος της Γαλλίας και μια τύφλωση ενός μέρους της πολιτικής τάξης όσον αφορά το ζήτημα αυτό.

Ενώ απομένουν ακόμη μερικοί μήνες πριν από τις δημοτικές εκλογές, που θα διεξαχθούν τον ερχόμενο Μάρτιο και είναι οι πρώτες που θα διεκδικήσει το πολύ νεαρό προεδρικό κόμμα Η Δημοκρατία Εμπρός (LREM), ο Γάλλος πρόεδρος είχε ήδη καλέσει την περασμένη εβδομάδα το κόμμα του να αποφύγει να είναι ένα «κόμμα της αστικής τάξης», που αγνοεί τα λαϊκά στρώματα, τα οποία αντιμετωπίζουν πιο άμεσα τις συνέπειες της μετανάστευσης και παραπλανώνται από την ακροδεξιά.

Η δυσανασχέτηση απέναντι σε μια «μεγαλύτερη μετανάστευση» είναι σαφώς μεγαλύτερη μεταξύ των λεγόμενων λαϊκών τάξεων. Ως εκ τούτου, το 88% των εργατών και το 64% των υπαλλήλων δηλώνουν ότι «υπάρχουν υπερβολικά πολλοί ξένοι στη Γαλλία», έναντι μόνον ενός ποσοστού 41% των στελεχών, σύμφωνα με το ετήσιο βαρόμετρο Ipsos/Sopra Steria. Συνολικά επίσης το 64% των Γάλλων έχει την εντύπωση ότι «δεν αισθάνεται πλέον ότι βρίσκεται στο σπίτι του όπως παλιά» στη Γαλλία.

Η ακροδεξιά, ο Εθνικός Συναγερμός (πρώην Εθνικό Μέτωπο) της Μαρίν Λεπέν, η οποία έχει κάνει λάβαρό της το μεταναστευτικό, προκρίθηκε για άλλη μια φορά στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών της Γαλλίας το 2017, φέρνοντας την αρχηγό της αντιμέτωπη σε αυτές με τον Μακρόν.

Tags: ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΕΜΑΝΟΥΕΛ ΜΑΚΡΟΝΜΑΡΙΝ ΛΕΠΕΝΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

Related Posts

Ιράν
ΚΟΣΜΟΣ

Το Ιράν πιστεύει ότι έχει το «πάνω χέρι», απέναντι σε έναν Τραμπ που βιάζεται να διαπραγματευτεί

26/03/2026 - 21:50
Χεζμπολάχ - IDF
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Ένας στρατιώτης νεκρός από ρουκέτα της Χεζμπολάχ – Στέλνει και κομάντο στο νότιο Λίβανο

26/03/2026 - 21:10
Ισραήλ - IDF
ΚΟΣΜΟΣ

Δραματική προειδοποίηση του Αρχηγού του IDF: «Ο ισραηλινός στρατός καταρρέει λόγω της έλλειψης προσωπικού»

26/03/2026 - 20:23

Διαβάστε Επίσης

Η Πολεμική Αεροπορία σε τροχιά κυριαρχίας: Ο πόλεμος φέρνει εμπόδια στα τουρκικά Eurofighter

Καιρός σήμερα: Μεταβολή με βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας

Σαν σήμερα: Το 1821 ο Αθανάσιος Διάκος κηρύσσει την Επανάσταση στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα

Το Ιράν πιστεύει ότι έχει το «πάνω χέρι», απέναντι σε έναν Τραμπ που βιάζεται να διαπραγματευτεί

Ισραήλ: Ένας στρατιώτης νεκρός από ρουκέτα της Χεζμπολάχ – Στέλνει και κομάντο στο νότιο Λίβανο

Δραματική προειδοποίηση του Αρχηγού του IDF: «Ο ισραηλινός στρατός καταρρέει λόγω της έλλειψης προσωπικού»

Προκαλεί η Τουρκία στο Αιγαίο: «Σήκωσε» F-16 για άσκηση χωρίς να καταθέσει σχέδια πτήσης – Παραβιάσεις και από CN-235

Στη Σαουδική Αραβία ο Ζελένσκι: Θέλει να πουλήσει drones και να πάρει σε αντάλλαγμα χρηματοδότηση για την παραγωγή πυραύλων

Top News

Γιώργος Παπαγεωργίου: Σε εκπομπή μού έκαναν την πιο άβολη ερώτηση της ζωής μου για το διαζύγιό μου από τον πρώτο μου γάμο

Fuel Pass 2026: Οι δικαιούχοι των έκτακτων μέτρων στήριξης - Σε ποιες περιοχές αυξάνεται η επιδότηση

Πέγκυ Σταθακοπούλου: Την Αλίκη Βουγιουκλάκη αγαπούσα πάρα πολύ, ήταν πολύ ζεστή και τρυφερή μαζί μου

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Δεν υπάρχει στήριξη από το κράτος, έχω αναλάβει προσωπικά τις θεραπείες και τις επεμβάσεις μου

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert