OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ

Μητσοτάκης: Αφήνουμε πίσω το διχασμό, βαδίζουμε με σιγουριά μπροστά

31/12/2019 - 18:44
Μητσοτάκης
Share on FacebookShare on Twitter

Το δικό του μήνυμα ενόψει της νέας χρονιάς έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στους Έλληνες πολίτες.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε μεταξύ άλλων πως “ το 2020 αφήνουμε πίσω τον διχασμό, το ψέμα και την ανικανότητα. Και βαδίζουμε με σιγουριά μπροστά”.

Αναλυτικά το μήνυμα που έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τη νέα χρονιά: Ελληνίδες και Έλληνες, Χρόνια πολλά και καλή χρονιά! Υγεία και χαρά σε όλες και σε όλους. Σε κάθε ελληνική οικογένεια στη χώρα μας και παντού στον κόσμο. Πάνω απ’ όλα, ευχές για καλύτερο μέλλον στο Έθνος και στην πατρίδα!

Το 2019 μας αφήνει με σκέψεις και διδάγματα από εμπειρίες εντελώς διαφορετικές. Γιατί στο πρώτο του μισό έκλεισε ένας πολύχρονος κύκλος καθήλωσης, ανασφάλειας και δημαγωγίας. Ενώ η άνοιξη και το καλοκαίρι σήμαναν αλλαγή εποχής και στην πολιτική ζωή της χώρας.

Οι εκλογές της 7ης Ιουλίου άνοιξαν τον δρόμο για λιγότερους φόρους, καλύτερες δουλειές και περισσότερη ασφάλεια. Και για Ανάπτυξη για Όλους. Μία πολιτική που απαιτεί χρόνο και πολλή δουλειά για να αποδώσει. Αλλά είναι η μόνη που θα αλλάξει την εικόνα της χώρας.

Αυτό που είναι ήδη ορατό είναι πως γύρω μας πνέει ένας αέρας αισιοδοξίας. Εδραιώνεται μία νέα εθνική αυτοπεποίθηση. Η πίστη ότι αξίζουμε καλύτερα και ότι, ενωμένοι, μπορούμε επιτέλους να πάμε την Ελλάδα μπροστά.

Ο συνολικός απολογισμός του χρόνου που φεύγει γίνεται πολύτιμος οδηγός γι’ αυτόν που έρχεται. Το 2020 αφήνουμε πίσω τον διχασμό, το ψέμα και την ανικανότητα. Και βαδίζουμε με σιγουριά μπροστά.

Η Ελλάδα δεν έχει, πια, capital controls. Δανείζεται με τους ευνοϊκότερους όρους από ποτέ. Και νέες επενδύσεις αυξάνουν τις θέσεις εργασίας. Οι πολίτες πληρώνουν τώρα χαμηλότερο ΕΝΦΙΑ, όπως και λιγότερους φόρους και εισφορές, ενώ τα πανεπιστήμια επιστρέφουν, σταδιακά, σε φοιτητές και καθηγητές. Και οι γειτονιές ξαναγυρίζουν στους κατοίκους τους.

Υποδεχόμαστε το 2020 με 32 ήδη ψηφισμένους νόμους, που εκσυγχρονίζουν την οικονομία και την κοινωνία. Με ένα Σύνταγμα που εξυγιαίνει το πολιτικό σύστημα. Ενώ διευκολύνει, επιτέλους, τους Έλληνες του εξωτερικού να ψηφίζουν για τον τόπο τους. Και με ένα κυβερνητικό σχήμα που μέσα σε 180 ημέρες υλοποίησε 60 σοβαρές δεσμεύσεις μας, τιμώντας έτσι το σύνθημα της Συμφωνίας Αλήθειας που η κυβέρνηση υπέγραψε με τους πολίτες: Το είπαμε, το κάνουμε!

Συμπολίτες μου, Σε λίγο αλλάζουμε χρόνο, αλλά και δεκαετία. Μπαίνουμε στη τρίτη δεκαετία του 21ου αιώνα που φέρνει πρωτόγνωρες προκλήσεις. Από τη γεωστρατηγική αστάθεια στον πλανήτη και την κλιματική κρίση μέχρι την «έκρηξη» της τεχνολογίας και τις συνέπειές της.

Όλα αυτά απαιτούν ανοιχτή σκέψη και τολμηρές πράξεις. Ταξιδεύοντας παντού στην πατρίδα μας, διαπιστώνω την ωριμότητα του λαού μας. Γυρίσαμε την πλάτη στην κρίση και σε ό,τι μας δίχαζε. Τα λάθη του χθες γίνονται ήδη χειροπιαστό αποτέλεσμα στο σήμερα. Αλλά και ρεαλιστικό σχέδιο για το αύριο.

Ξαναπιστεύουμε στις δυνάμεις μας. Στη δημιουργικότητα και την ατομική προκοπή. Πρωταγωνιστούμε και πάλι στην Ευρώπη. Και μεταφράζουμε τον πατριωτισμό της ευθύνης σε υψηλό φρόνημα, σε δυναμική διπλωματία, σε παραγωγική οικονομία, γιατί ισχυρή Ελλάδα είναι η ευημερούσα Ελλάδα.

Οι γεωπολιτικές προκλήσεις δεν μας φοβίζουν. Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας. Έχουμε ισχυρούς συμμάχους. Έχουμε την αποτρεπτική ικανότητα να αποκρούσουμε οποιαδήποτε αμφισβήτηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.

Έχουμε πάνω από όλα ένα λαό ενωμένο αλλά και ώριμο. Σε μία εποχή όπου πολλές κοινωνίες βιώνουν μεγάλους εσωτερικούς διχασμούς, αυτή είναι η μεγάλη μας δύναμη.

Καθώς ξημερώνει η τρίτη δεκαετία του 21ου αιώνα, αφήνουμε πίσω μας 10 χρόνια κρίσης. Κρατάμε στη μνήμη μας τις εικόνες που μας πόνεσαν ως σιωπηλή υπενθύμιση των λαθών του παρελθόντος. Λάθη που δεν πρέπει να επαναληφθούν.

Καθώς, όμως, στη χώρα αποκαθίστανται η σιγουριά και οι κανόνες, καραδοκεί ένας μεγάλος κίνδυνος: Ο εφησυχασμός.

Είμαστε ακόμα στην αρχή ενός δύσκολου δρόμου για την αναγέννηση της πατρίδας μας. Οι πρώτες επιτυχίες χάνουν το νόημά τους αν δεν έχουν συνέχεια και διάρκεια. Και η κανονικότητα εύκολα γίνεται ραθυμία αν δεν την χαρακτηρίζουν η ταχύτητα και ο δυναμισμός.

Σε έναν κόσμο που αλλάζει διαρκώς, εμείς δεν μπορούμε να μείνουμε στάσιμοι.

Η νέα χρονιά, λοιπόν, πρέπει να είναι χρονιά ακόμη πιο ανοιχτής σκέψης και ακόμη τολμηρότερου έργου.

Στο ταξίδι μας μέσα στο 2020 θα συναντήσουμε και αντιξοότητες. Είμαι σίγουρος, όμως, ότι θα τις ξεπεράσουμε. Γιατί έχουμε διαβάσει σωστά τον χάρτη του μέλλοντος. Βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο. Και έχουμε γνώση και θέληση να τον βαδίσουμε με γοργά βήματα. Ώστε, του χρόνου τέτοιες μέρες, καθώς θα «ξημερώνει» το έτος ορόσημο του 2021, να είμαστε ακόμα πιο περήφανοι που πήγαμε την Ελλάδα και τους Έλληνες ακόμη πιο ψηλά.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά σε όλους!”

Tags: ΕΛΛΑΔΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣΜΗΝΥΜΑΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ

Related Posts

Μητσοτάκης
ΕΛΛΑΔΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η Τουρκία δεν μπορεί να μπει στο SAFE – Το πρώτο τρίμηνο του 2026 μπορεί να γίνει το ΑΣΣ»

05/12/2025 - 18:13
Γεραπετρίτης
ΕΛΛΑΔΑ

Γεραπετρίτης: Η Ελλάδα, με την πρωτοβουλία της Πενταμερούς, επιδιώκει να καθιερώσει τη θέση της ως πυλώνας σταθερότητας

05/12/2025 - 14:36
Κακοκαιρία Byron: Σε δυτική και βόρεια Αττική τα μεγαλύτερα ύψη βροχής
ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία Byron: Σε δυτική και βόρεια Αττική τα μεγαλύτερα ύψη βροχής

05/12/2025 - 10:21

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Ο Ελληνικός Στρατός (Α’ Σώμα Στρατού) απελευθερώνει τους Αγίους Σαράντα

Εκατοντάδες άμαχοι από την ΛΔ του Κονγκό περνούν στη Ρουάντα για να γλιτώσουν από τις μάχες – Αναφορές για βομβαρδισμούς

Tiger: Η Αυστραλία μπορεί να στείλει τα 22 ελικόπτερα που αποσύρει στην Ουκρανία

Ενώσεις Στρατιωτικών Κρήτης: Νέες αντιδράσεις για το νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ – Κατέθεσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας

Κύπρος: Σε ανασχηματισμό προχώρησε ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης – Aλλαγές σε πέντε υπουργεία

F-35: «Η Τουρκία είναι λίγους μήνες μακριά από το να επιστρέψει στο πρόγραμμα», λέει ο Αμερικανός πρέσβης στην Άγκυρα

Ουκρανία: Νέες συνομιλίες με Αμερικανούς στη Φλόριντα για τον τερματισμό του πολέμου

Η Νορβηγία θα αγοράσει ακόμη δύο υποβρύχια από την Γερμανία και πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς

Top News

Κακοκαιρία Byron: Φεύγει από την Αττική αλλά όχι από τη χώρα - Οι περιοχές που θα «χτυπήσει» τις επόμενες ώρες

Το νέο Δόγμα Μονρόε του Ντόναλντ Τραμπ: Τι σηματοδοτεί η νέα στρατηγική των ΗΠΑ για την Ευρώπη, την Ουκρανία και τον ανταγωνισμό με την Κίνα

Κρήτη: Καναδός youtuber και vlogger πήγε σε ρακοκάζανο στα Χανιά δοκίμασε αντικρυστό και ξετρελάθηκε

Μητσοτάκης, Κουτσούμπας, Ανδρουλάκης και Τσίπρας χορεύουν πεντοζάλι χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert