OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός στην… γειτονιά μας για τον κοροναϊό – Κρούσματα σε Ιταλία και Βρετανία!

31/01/2020 - 13:06
κορονοϊός
Share on FacebookShare on Twitter

Το υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης του Τζουζέπε Κόντε κήρυξε την χώρα σε κατάσταση συναγερμού για τους επόμενους έξι μήνες, μετά την επιβεβαίωση, χθες βράδυ, ότι δυο Κινέζοι τουρίστες που έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο της Ρώμης πάσχουν από κοροναϊό.

Παράλληλα υποβλήθηκε σε εξετάσεις και ένας Ιταλός έφηβος, ο οποίος ζει στην πόλη Τρεβίζο της περιφέρειας Βένετο και παρουσίασε πυρετό μόλις επέστρεψε από ταξίδι στην Κίνα. Την ίδια ώρα, σε εργαστηριακές εξετάσεις υποβλήθηκε μόλις και ένας άνδρας ο οποίος δούλευε στο ξενοδοχείο της Ρώμης στο οποίο διέμειναν οι δυο Κινέζοι που μολύνθηκαν με τον ιό.

Μέχρι χθες, οι ειδικοί εμφανίζονταν σχετικά καθησυχαστικοί και υπογράμμιζαν ότι οι πιθανότητες να σημειωθεί μετάδοση του κοροναϊού στην χώρα δεν ξεπερνούσαν τις 12%.

Επίσης σήμερα ο Ιταλός υπουργός Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα επανέλαβε ότι λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης, ότι τα νοσοκομεία της χώρας είναι πλήρως εξοπλισμένα και, κατά συνέπεια, δεν υπάρχουν λόγοι υπερβολικής ανησυχίας.

Βρετανία: Τα πρώτα δύο κρούσματα  

Οι βρετανικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν την εμφάνιση δύο πρώτων κρουσμάτων της νέας ιογενούς πνευμονίας στο έδαφος του Ηνωμένου Βασιλείου.

«Είμαστε σε θέση να επιβεβαιώσουμε ότι δύο ασθενείς στην Αγγλία, μέλη της ίδιας οικογένειας, βρέθηκαν θετικοί στον ιό», ανακοίνωσε ο επικεφαλής της υγειονομικής υπηρεσίας της Αγγλίας Κρις Γουίτι σε ανακοίνωσή του που δόθηκε στην δημοσιότητα από το υπουργείο Υγείας.

«Οι ασθενείς περιθάλπονται από τους ειδικούς του Εθνικού Συστήματος Υγείας και ακολουθούμε τα εγκεκριμένα πρωτόκολλα ελέγχου των λοιμώξεων για την αποφυγή νέας εξάπλωσης του ιού», πρόσθεσε.

Ο αξιωματούχος πρόσθεσε ότι διεξάγονται έρευνες για «να εντοπισθούν γρήγορα» τα άτομα που είναι πιθανόν να ήλθαν σε επαφή με τους ασθενείς.

Οι βρετανικές αρχές δεν διευκρίνισαν πού εντοπίσθηκαν τα δύο κρούσματα, ούτε εάν τα πρόσωπα αυτά είχαν επισκεφθεί πρόσφατα την Κίνα.

Ο επίσημος απολογισμός επιβαρύνθηκε σήμερα φθάνοντας τους 213 νεκρούς στην Κίνα και στα περίπου 10.000 κρούσματα στην ηπειρωτική Κίνα (εκτός του Χονγκ Κονγκ).

Την Τρίτη, το Ηνωμένο Βασίλειο κάλεσε τους Βρετανούς να αποφύγουν κάθε «μη απαραίτητο» ταξίδι προς την Κίνα. Την επομένη, η British Airways διέκοψε όλες τις πτήσεις της προς την ηπειρωτική Κίνα.

Για τον επαναπατρισμό των Βρετανών υπηκόων από την πόλη Ουχάν, όπου εμφανίσθηκε ο νέος κινεζικός ιός, η βρετανική κυβέρνηση έχει ναυλώσει αεροσκάφος, σε συνεργασία με τις ισπανικές αρχές. Απογειώθηκε σήμερα με 110 επιβάτες, ανάμεσά τους 87 Βρετανούς, λιγότερους από ίσους είχε αρχικά προβλεφθεί.

Αναμένεται να προσγειωθεί στις 13.00 τοπική ώρα και GMT στην αεροπορική βάση του Μπράιζ Νόρτον, σε απόσταση 120 χιλιομέτρων δυτικά του Λονδίνου.

Tags: ΒΡΕΤΑΝΙΑΙΤΑΛΙΑΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥΚΟΡΟΝΑΙΟΣΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

Related Posts

Ζελένσκι - Σαουδική Αραβία
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία και Σαουδική Αραβία υπέγραψαν συμφωνία αμυντικής συνεργασίας

27/03/2026 - 11:36
Εμιράτα
ΚΟΣΜΟΣ

Financial Times: Τα Εμιράτα θα συμμετέχουν σε αποστολή για το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ

27/03/2026 - 09:32
Κίνα
ΚΟΣΜΟΣ

Οι ΗΠΑ κατηγορούν την Κίνα ότι έχει «αιχμαλωτίσει» πλοία με παναμαϊκή σημαία στα λιμάνια της

27/03/2026 - 09:17

Διαβάστε Επίσης

Γεραπετρίτης: Στη Λιβύη ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών – Επαφές σε Βεγγάζη και Τρίπολη

Ουκρανία και Σαουδική Αραβία υπέγραψαν συμφωνία αμυντικής συνεργασίας

Ένοπλες Δυνάμεις: Καθορίστηκε το κόστος και η υγειονομική δαπάνη που καταβάλλεται προκαταβολικά στα στελέχη

GARC: Για πρώτη φορά οι ΗΠΑ επιβεβαιώνουν την επιχειρησιακή ανάπτυξη USV στα Στενά του Ορμούζ [vid]

Financial Times: Τα Εμιράτα θα συμμετέχουν σε αποστολή για το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ

Οι ΗΠΑ κατηγορούν την Κίνα ότι έχει «αιχμαλωτίσει» πλοία με παναμαϊκή σημαία στα λιμάνια της

Στενά του Ορμούζ: Τα πλεονεκτήματα του Ιράν, η στρατηγική των ΗΠΑ και η παράταση στο τελεσίγραφο Τραμπ

Wall Street Journal: Ο Τραμπ εξετάζει την ανάπτυξη 10.000 επιπλέον στρατιωτών στη Μέση Ανατολή

Top News

Fuel Pass 2026: Ανοίγει από την επόμενη εβδομάδα η πλατφόρμα για αιτήσεις - Βήμα βήμα η διαδικασία

Ζόζεφιν: Επιβεβαίωσε για πρώτη φορά την επανασύνδεση με τον Νίνο - «Ερωτευτείτε γιατί χανόμαστε»

Μαριαλένα Ρουμελιώτη: Η χιουμοριστική ανάρτηση με τον Σάκη Κατσούλη - «Τώρα εμείς θα γίνουμε γονείς;»

Φαίη Σκορδά: Για την ξαφνική αποχώρηση από το «Buongiorno» - «Κατάλαβα ότι δεν είναι απλό και πρέπει να πάω»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert