OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ

ΕΒΙΔΙΤΕ: Χαιρετίζει την απόφαση απλοποίησης της διαδικασίας συμμετοχής ελληνικών επιχειρήσεων στους διαγωνισμούς του Ευρωπαϊκoύ Οργανισμού Διαστήματος (ESA)

25/05/2020 - 14:32
ΕΒΙΔΙΤΕ
Share on FacebookShare on Twitter

Η Ένωση Ελληνικών Βιομηχανιών Διαστημικής Τεχνολογίας & Εφαρμογών (ΕΒΙΔΙΤΕ) χαιρετίζει την απόφαση του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης να απλοποιήσει τη διαδικασία για συμμετοχή ελληνικών επιχειρήσεων στους διαγωνισμούς του Ευρωπαϊκoύ Οργανισμού Διαστήματος (ESA).

Η ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για την απλοποίηση της εν λόγω διαδικασίας, προσφέρει την απαιτούμενη εδώ και πολλά χρόνια διαφάνεια και αξιοκρατία στο σύνολο του ελληνικού οικοσυστήματος διαστημικής βιομηχανικής δραστηριότητας. Το πρόσφατο χρονικό διάστημα έχουν γίνει επιτυχημένες κινήσεις και έχουν ληφθεί καθαρές αποφάσεις που φέρνουν την Ελλάδα στο δρόμο της ανάπτυξης. «Στηρίζουμε αυτές τις προσπάθειες της Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων και δηλώνουμε αρωγοί και υποστηρικτές κάθε προσπάθειας που ωθεί την πορεία της χώρας προς αυτή την κατεύθυνση» αναφέρει σε ανακοίνωσςή της η ΕΒΙΔΙΤΕ.

«Η αύξηση της επένδυσης της χώρας μας στην ESA (Space19+) τον περασμένο Νοέμβριο σε συνδυασμό με την τελευταία απόφαση της ΓΓΤΤ θα συμβάλει στη μεγιστοποίηση της επιστροφής αυτής κάτι που αποτελεί πρωταρχικό σκοπό, στόχο και δέσμευση των εταιριών της ΕΒΙΔΙΤΕ, από την ίδρυσή της. Η εξάλειψη της γραφειοκρατίας και ο συνδυασμός με την αδιάβλητη διαδικασία αξιολόγησης που εφαρμόζει η ESA, παρέχουν ένα μοναδικό πλαίσιο για την ανάπτυξη βιομηχανικής δραστηριότητας στην Ελλάδα συνδυάζοντας την καινοτομία και την υψηλή ποιότητα, στοχεύοντας στη προώθηση των νέων προϊόντων και εφαρμογών στην παγκόσμια αγορά διαστήματος».

Ιδιαίτερα σήμερα, εν μέσω της κρίσης που βιώνουμε και τους περιορισμούς που θέτει η πανδημία του Κορονοϊού, η συγκεκριμένη απόφαση της Γενικής Γραμματείας παρέχει ουσιαστική και έμπρακτη βοήθεια στη διαστημική βιομηχανική δραστηριότητα της χώρας μας. Μια δραστηριότητα η οποία ενσωματώνει τα τρία βασικά συστατικά που αποδεδειγμένα πλέον χρειάζεται σήμερα η χώρα μας για να ξανασταθεί στα πόδια της: “Εξωστρέφεια, Καινοτομία, Eπαναβιομηχανοποίηση», επισημαίνει η ΕΒΙΔΙΤΕ.

Επιπρόσθετα, η απόφαση της Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για τη δρομολόγηση της ίδρυσης ενός ESA Business Incubation Centre (ESA BIC) στην Ελλάδα, αποτελεί ουσιαστικό βήμα ολοκλήρωσης της διαστημικής βιομηχανικής στρατηγικής, καθώς έχει σκοπό τόσο την ανάπτυξη των νεοφυών επιχειρήσεων και της επιχειρηματικότητας στον τομέα του διαστήματος, όσο και τη διάχυση τεχνολογίας αιχμής, προϊόντων και εφαρμογών σε διαφορετικούς τομείς της ελληνικής οικονομικής δραστηριότητας (ναυτιλία, άμυνα & ασφάλεια, περιβάλλον, γεωργία κτλ). Επισημαίνεται ότι σήμερα στην Ευρώπη λειτουργούν με επιτυχία τουλάχιστον 27 αντίστοιχα κέντρα ESA BIC προετοιμάζοντας τη νέα γενιά βιομηχανικής επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Ευρώπη.

«Η ΕΒΙΔΙΤΕ, εκπροσωπώντας τον εξειδικευμένο, καινοτόμο και τεχνολογικά ώριμο βιομηχανικό κλάδο της διαστημικής τεχνολογίας στην Ελλάδα, δεσμεύεται για την αποτελεσματικότερη αξιοποίηση της ευκαιρίας που της παρέχει η απόφαση της ΓΓΤΤ του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης ενώ παράλληλα στηρίζει και προσδοκά τη συνέχιση και επέκταση της αξιολόγησης των ελληνικών προτάσεων από την ESA, σε όλες τις νέες διαστημικές δραστηριότητες που σχεδιάζει η Γενική Γραμματεία.

Απώτερος στόχος μας είναι η δραστηριότητα της διαστημικής βιομηχανίας στη χώρα μας να ενισχυθεί στρατηγικά και να λειτουργήσει ως κινητήριος μοχλός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Tags: ΕΒΙΔΙΤΕΨΗΦΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Related Posts

Μητσοτάκης
ΕΛΛΑΔΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η Τουρκία δεν μπορεί να μπει στο SAFE – Το πρώτο τρίμηνο του 2026 μπορεί να γίνει το ΑΣΣ»

05/12/2025 - 18:13
Γεραπετρίτης
ΕΛΛΑΔΑ

Γεραπετρίτης: Η Ελλάδα, με την πρωτοβουλία της Πενταμερούς, επιδιώκει να καθιερώσει τη θέση της ως πυλώνας σταθερότητας

05/12/2025 - 14:36
Κακοκαιρία Byron: Σε δυτική και βόρεια Αττική τα μεγαλύτερα ύψη βροχής
ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία Byron: Σε δυτική και βόρεια Αττική τα μεγαλύτερα ύψη βροχής

05/12/2025 - 10:21

Διαβάστε Επίσης

Εκατοντάδες άμαχοι από την ΛΔ του Κονγκό περνούν στη Ρουάντα για να γλιτώσουν από τις μάχες – Αναφορές για βομβαρδισμούς

Tiger: Η Αυστραλία μπορεί να στείλει τα 22 ελικόπτερα που αποσύρει στην Ουκρανία

Ενώσεις Στρατιωτικών Κρήτης: Νέες αντιδράσεις για το νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ – Κατέθεσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας

Κύπρος: Σε ανασχηματισμό προχώρησε ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης – Aλλαγές σε πέντε υπουργεία

F-35: «Η Τουρκία είναι λίγους μήνες μακριά από το να επιστρέψει στο πρόγραμμα», λέει ο Αμερικανός πρέσβης στην Άγκυρα

Ουκρανία: Νέες συνομιλίες με Αμερικανούς στη Φλόριντα για τον τερματισμό του πολέμου

Η Νορβηγία θα αγοράσει ακόμη δύο υποβρύχια από την Γερμανία και πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η Τουρκία δεν μπορεί να μπει στο SAFE – Το πρώτο τρίμηνο του 2026 μπορεί να γίνει το ΑΣΣ»

Top News

Κακοκαιρία Byron: Φεύγει από την Αττική αλλά όχι από τη χώρα - Οι περιοχές που θα «χτυπήσει» τις επόμενες ώρες

«Προσοχή, Netflix»: Ξένοι αναλυτές για τις προκλήσεις και τους κινδύνους του mega-deal με τη Warner Bros

Κρήτη: Καναδός youtuber και vlogger πήγε σε ρακοκάζανο στα Χανιά δοκίμασε αντικρυστό και ξετρελάθηκε

Ρουμανία: Συγκλονιστικό βίντεο με αυτοκίνητο να «απογειώνεται» στον αέρα αφού ο οδηγός έχασε τον έλεγχο

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert