OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Αεροπλανοφόρο Αϊζενχάουερ: Ολοκληρώνονται οι κοινές ασκήσεις με ελληνικά μαχητικά – «Το διαψεύδουμε» λέει η Τουρκία

27/07/2020 - 11:20
Αϊζενχάουερ
Share on FacebookShare on Twitter

Ολοκληρώνονται σήμερα αργά το βράδυ οι κοινές αεροναυτικές ασκήσεις νοτίως της Κρήτης, της Πολεμικής Αεροπορίας και του Πολεμικού Ναυτικού με το αμερικανικό αεροπλανοφόρο Αϊζενχάουερ που πλέει στη Μεσόγειο.

Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο εξήλθε της διώρυγας του Σουέζ και κατά τη διάρκεια του πλου του, στο πλαίσιο της ελληνοαμερικανικής αμυντικής συνεργασίας, πραγματοποιήθηκε αεροναυτική συνεργασία του Αϊζενχάουερ και των αεροσκαφών του με δυνάμεις της Πολεμικής Αεροπορίας και του Πολεμικού Ναυτικού.

Όπως πληροφορείται το OnAlert, καθ’ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου μαχητικά αεροσκάφη F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας απογειώθηκαν από την 115 και 116 πτέρυγα μάχης και πραγματοποίησαν συνεργασία με αεροσκάφη F-18 που απονηώθηκαν από το αμερικανικό αεροπλανοφόρο Αϊζενχάουερ. Το σενάριο της κοινής άσκησης περιλάμβανε συνεργασίες που αφορούν στην αντιμετώπιση απειλής και προστασία της ναυτικής δύναμης. Σήμερα οι κοινές ελληνοαμερικανικές ασκήσεις συνεχίζονται με τη συμμετοχή ελληνικής φρεγάτας και άλλων πλοίων επιφανείας που βρίσκονται στην περιοχή.

Η στρατιωτική συνεργασία του αμερικανικού αεροπλανοφόρου με τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις αναμένεται να ολοκληρωθεί απόψε, ωστόσο, όπως αναφέρουν πηγές του Πολεμικού Ναυτικού, δεν αποκλείεται να συνεχιστεί η συνεργασία μέχρι αύριο τις πρώτες πρωινές ώρες. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, μετά την ολοκλήρωση της συνεργασίας το Αϊζενχάουερ θα κινηθεί δυτικά, προς το Γιβραλτάρ, με κατεύθυνση τον Ατλαντικό.

Τουρκία: Σε δικές μας ασκήσεις θα μετάσχει το Αϊζενχάουερ

Το γεγονός μάλλον απομακρύνει το ενδεχόμενο να μετάσχει το Αϊζενχάουερ σε άσκηση με το τουρκικό πολεμικό Ναυτικό, όπως διατείνεται η Άγκυρα, που για ακόμη μία φορά επιχειρεί να αντιστρέψει την πραγματικότητα.

Συγκεκριμένα, όπως υποστηρίζει το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ανατολή, το αεροπλανοφόρο Αϊζενχάουερ θα πραγματοποιήσει άσκηση «με το τουρκικό πολεμικό ναυτικό και όχι με την Ελλάδα».

Πηγές που επικαλείται το τουρκικό πρακτορείο αναφέρουν ότι το αμερικανικό αεροπλανοφόρο συνοδευόμενο με τρία αμερικανικά πολεμικά πλοία τις επόμενες μέρες θα συμμετάσχει στην εκπαιδευτική άσκηση Επιχείρηση Ασπίδα της Μεσογείου με το τουρκικό πολεμικό ναυτικό.

«Οι ισχυρισμοί ότι Ελλάδα και ΗΠΑ θα πραγματοποιήσουν κοινές ασκήσεις στο Αιγαίο είναι εξωπραγματικοί», αναφέρει το Anadolu.

'Ege'de Yunanistan ve ABD'nin ortak tatbikat yapacağı' iddiaları gerçek dışı https://t.co/ocKG7G2yho pic.twitter.com/zHPKtgs9c3

— ANADOLU AJANSI (@anadoluajansi) July 27, 2020

Από κοντά και το δίκτυο A Haber μας «πληροφορεί» πως διαψεύδονται οι πληροφορίες για κοινή άσκηση Ελλάδας και ΗΠΑ.

ABD-Yunanistan tatbikatı iddiasına yalanlama pic.twitter.com/tVcvXZjUb2

— A Haber (@Ahaber) July 27, 2020

Tags: ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΟΑΙΖΕΝΧΑΟΥΕΡΑΣΚΗΣΕΙΣΤΟΥΡΚΙΑ

Related Posts

Σχολή Ναυτικών Δοκίμων - Δένδιας
ΥΕΘΑ

Σχολή Ναυτικών Δοκίμων: Εγκαίνια για το νέο Προσομοιωτή Ναυτιλίας, δωρεά του Ιδρύματος «Αθηνάς Μαρτίνου» [pics]

16/12/2025 - 18:18
Air to Ground
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Air to Ground Course: Πολεμικά σενάρια υψηλής δυσκολίας στο δόγμα αποτροπής του ΑΤΑ

16/12/2025 - 05:11
Αρχηγός ΓΕΑ
ΓΕΑ

Ο Αρχηγός ΓΕΑ επισκέφθηκε την Αεροπορική Βάση Δεκέλειας στο Τατόι [pics]

15/12/2025 - 19:37

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Το 1943 οι Γερμανοί εκτελούν 118 κατοίκους στα Δράκεια Μαγνησίας

Μερτς: «Να μην γίνουμε έρμαιο των μεγάλων δυνάμεων – Γερμανία και ΕΕ πρέπει να έχουν ενεργό ρόλο στις διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία»

Ισραήλ: O Νετανιάχου ενέκρινε συμφωνία-ρεκόρ με την Αίγυπτο για το φυσικό αέριο

F-35: Ο Τραμπ πιέζει για την αγορά των stealth μαχητικών τον νέο Τσέχο πρωθυπουργό, που τα χαρακτήρισε «άχρηστα και υπερτιμημένα»

Ζελένσκι: «Η Ρωσία ετοιμάζεται για ακόμη έναν χρόνο πολέμου – Η Ουκρανία χρειάζεται υποστήριξη»

Γερμανία: Η Επιτροπή Προϋπολογισμού ενέκρινε 50 δισ. ευρώ σε εξοπλισμούς για την Bundeswehr

Η Πολωνία θα αρχίσει να παράγει νάρκες κατά προσωπικού για να τις τοποθετήσει στα ανατολικά της σύνορα

HUMVEE Hawkeye: Το Κόσοβο αγοράζει αμερικανικά πυροβόλα μεγάλου βεληνεκούς των 105 χιλιοστών

Top News

Ειρήνη Μαρινάκη: Το «τελευταίο αντίο» στην σπουδαία Πειραιώτισσα - Πλήθος κόσμου έδωσε το «παρών»

Νίκος Παππάς για την επίθεσή του στον δημοσιογράφο Νίκο Γιαννόπουλο: «Είχα λάθος αντίδραση στη δική του δράση - πρόκληση»

Χαμός με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου στην εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Τραβούσε βίντεο μάρτυρες και βουλευτές

Σοφία Μουτίδου για Γιώργο Λιάγκα: «Μήπως ήταν κόλπο επικοινωνιακό; Δεν ντρέπεστε να λέτε ασυνάρτητα πράγματα;»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert