OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Αρμενία: Έχουμε αποδείξεις για τουρκικά drones και F-16 στο Ναγκόρνο Καραμπάχ

02/10/2020 - 12:24
Καραμπάχ
Share on FacebookShare on Twitter

“Η Αρμενία διαθέτει “αποδείξεις” ότι η Τουρκία στηρίζει στρατιωτικά τον στρατό του Αζερμπαϊτζάν στο Ναγκόρνο Καραμπάχ” δήλωσε ο Αρμένιος πρωθυπουργός Νικόλ Πασινιάν σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γαλλική εφημερίδα Le Figaro, η οποία κυκλοφόρησε σήμερα.

Ο Πασινιάν κατηγόρησε την Τουρκία ότι στηρίζει τον αζέρικο στρατό με μαχητικά αεροσκάφη, drones και άλλο στρατιωτικό εξοπλισμό και ότι έχει στείλει στρατιωτικούς συμβούλους καθώς και “μισθοφόρους και τρομοκράτες” στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, την αποσχιθείσα περιοχή που στηρίζεται από την Αρμενία, όπου συγκρούονται από την Κυριακή Μπακού και Έρεβαν.

 

“Έχουμε αποδείξεις για τουρκικά drones και F-16”

“Έχουμε αποδείξεις”, τόνισε ο Πασινιάν. “Χρησιμοποιούν μη επανδρωμένα αεροσκάφη και τουρκικά F-16 για να βομβαρδίσουν περιοχές όπου ζουν άμαχοι στο Άνω Καραμπάχ”, κατήγγειλε ο ίδιος.

“Η διεθνής κοινότητα και κυρίως η αμερικανική κοινή γνώμη θα πρέπει να γνωρίζει ότι F-16 που κατασκευάστηκαν στις ΗΠΑ χρησιμοποιούνται αυτή τη στιγμή για να σκοτώνουν Αρμένιους σε αυτή τη σύγκρουση”, τόνισε ο Αρμένιος πρωθυπουργός.

“Υπάρχουν αποδείξεις”, συνέχισε, “ότι Τούρκοι διοικητές του στρατού εμπλέκονται άμεσα στη διοίκηση της επίθεσης”.

“Η Άγκυρα προσέφερε στο Μπακού στρατιωτικά οχήματα, όπλα, καθώς και στρατιωτικούς συμβούλους. Γνωρίζουμε ότι η Τουρκία εκπαίδευσε και μετέφερε χιλιάδες μισθοφόρους και τρομοκράτες από περιοχές που ελέγχει στη βόρεια Συρία”, δήλωσε ο Πασινιάν. “Αυτοί οι μισθοφόροι και οι τρομοκράτες μάχονται σήμερα κατά των Αρμενίων”, πρόσθεσε.

Ζητά εξηγήσεις ο Μακρόν από τον Ερντογάν

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν αναφέρθηκε επίσης σήμερα στην ανάμειξη στη σύγκρουση εκατοντάδων τζιχαντιστών που έφυγαν από τη Συρία για να πάνε στο Ναγκόρνο Καραμπάχ περνώντας από την Τουρκία.

Ο Μακρόν ανακοίνωσε ότι πρόκειται να ζητήσει “εξηγήσεις” για το θέμα από τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέτ Ταγίπ Ερντογάν. “Ξεπεράστηκε μια κόκκινη γραμμή” και αυτό “είναι απαράδεκτο”, τόνισε μιλώντας σήμερα σε δημοσιογράφους.

Ο Πασινιάν εκτίμησε στη συνέντευξή του στην Figaro ότι η Τουρκία ευθύνεται “απολύτως” για τη στρατιωτική κλιμάκωση που σημειώθηκε στο Ναγκόρνο – Καραμπάχ.

“Θέλει να φτιάξει νέο σουλτανάτο”

“Επιθυμία της Τουρκίας είναι να ενισχύσει τον ρόλο της και την επιρροή της στον νότιο Καύκασο και να αλλάξει με αυτό τον τρόπο το status quo που ισχύει εδώ και περισσότερο από έναν αιώνα”, επεσήμανε. “Εξακολουθεί να έχει το όνειρο της δημιουργίας μιας αυτοκρατορίας όπως ήταν το σουλτανάτο και ακολουθεί έναν δρόμο που μπορεί να βάλει φωτιά στην περιοχή”, προειδοποίησε ο Πασινιάν.

Ο Αρμένιος πρωθυπουργός επανέλαβε ότι για τη χώρα του η ιδέα μιας εκεχειρίας είναι ακόμη πρώιμη. Το Ναγκόρνο – Καραμπάχ “δεν μπορεί να αφοπλιστεί διότι αυτό θα οδηγήσει σε μια γενοκτονία”, εκτίμησε.

Μάλιστα ο Πασινιάν αναφέρθηκε “σε αυτό που συνέβη το 1915, όταν περισσότεροι από 1,5 εκατομμύριο Αρμένιοι σφαγιάστηκαν στην πρώτη γενοκτονία του 20ου αιώνα”. Σύμφωνα με τον ίδιο, “το τουρκικό κράτος εξακολουθεί να αρνείται το παρελθόν και οδηγείται και πάλι σε έναν δρόμο γενοκτονίας”.

Tags: ΑΖΕΡΜΠΑΙΤΖΑΝΑΡΜΕΝΙΑΝΑΓΚΟΡΝΟ ΚΑΡΑΜΠΑΧ

Related Posts

πυρηνικές δοκιμές - ΗΠΑ
ΚΟΣΜΟΣ

Πυρηνικές δοκιμές: Οι ΗΠΑ δεν έχουν λάβει ακόμη «καμία απόφαση» για το πώς θα ξαναρχίσουν

24/03/2026 - 22:19
Ερντογάν
ΤΟΥΡΚΙΑ

Ερντογάν: «Η Τουρκία διατηρεί την ψυχραιμία της και επιδιώκει ειρήνη στη Μέση Ανατολή»

24/03/2026 - 21:57
Ισραήλ
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Τουλάχιστον 9 άνθρωποι τραυματίστηκαν από επίθεση του Ιράν με βαλλιστικούς πυραύλους με πυρομαχικά διασποράς [vids]

24/03/2026 - 21:51

Διαβάστε Επίσης

Ώρα υπογραφών για τους PULS: Σε 18 μήνες τα ισραηλινά συστήματα στην Ελλάδα

Καιρός σήμερα: Ισχυρά φαινόμενα στην Κρήτη – Τοπικές βροχές στην υπόλοιπη χώρα

Σαν σήμερα: Το 1821 ο Επίσκοπος Παλαιών Πατρών Γερμανός κηρύσσει την έναρξη της Επανάστασης

Πυρηνικές δοκιμές: Οι ΗΠΑ δεν έχουν λάβει ακόμη «καμία απόφαση» για το πώς θα ξαναρχίσουν

Ερντογάν: «Η Τουρκία διατηρεί την ψυχραιμία της και επιδιώκει ειρήνη στη Μέση Ανατολή»

Ισραήλ: Τουλάχιστον 9 άνθρωποι τραυματίστηκαν από επίθεση του Ιράν με βαλλιστικούς πυραύλους με πυρομαχικά διασποράς [vids]

Financial Times: Το Ιράν επιτρέπει σε «μη εχθρικά» πλοία να περνάνε από τα Στενά του Ορμούζ

IDF: Έπληξε βασική ιρανική εγκατάσταση παραγωγής εκρηκτικών στο Ισφαχάν και εκτοξευτή πυραύλων στο δυτικό Ιράν [vids]

Top News

Οι διάλογοι φωτιά που έκαψαν το κύκλωμα που εξαπατούσε τον ΕΦΚΑ - «Δύο μαγαζιά μου είναι σε εικονική εταιρεία» έλεγε ο TikToker

Ο Γιώργος Τσαγκαράκης αφέθηκε ελεύθερος με αυστηρούς περιοριστικούς όρους - Του επιβλήθηκε και εγγύηση 50.000 ευρώ

Νίκος Ορφανός: Μόλις έμαθα ότι έχω όγκο στον εγκέφαλο ενημέρωσα τον γιο και τη γυναίκα μου, τους είπα θα το παλέψουμε

Αλεξάνδρα Ούστα: Η μητέρα μου πέθανε στην κλινική που είχε μπει για απεξάρτηση από το αλκοόλ

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert