OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός: «Σφίγγουν» τα μέτρα σε ολόκληρη την Ευρώπη – Πληθαίνουν τα lockdown

04/11/2020 - 13:34
lockdown
Share on FacebookShare on Twitter

Γενικά lockdown στη Γαλλία ή τη Γερμανία, μερικά lockdown όπως στην Πορτογαλία, νυκτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας όπως στην Ιταλία: οι ευρωπαϊκές χώρες ανακοινώνουν η μια μετά την άλλη νέους περιορισμούς αντιμέτωπες μ’ έναν ιό που δεν σταματά να διαδίδεται.

Η επιδημία της Covid-19 έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 1,2 εκατομμύριο ανθρώπους στον κόσμο. Οι ΗΠΑ, που αναμένουν αγωνιωδώς τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών, έχουν τους περισσότερους νεκρούς (περισσότερους από 231.000).

Όμως η Ευρώπη είναι η περιφέρεια όπου ο ιός διαδίδεται ταχύτερα: περισσότερα από 11 εκατομμύρια κρούσματα έχουν καταγραφεί εκεί, τα μισά από τα οποία κατανέμονται ανάμεσα στη Ρωσία, η οποία κατέγραψε σήμερα νέα ρεκόρ μολύνσεων και θανάτων, τη Γαλλία, την Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Στην Ιταλία, η οποία φέρει ακόμη το τραύμα από το πρώτο κύμα της άνοιξης, ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε υπέγραψε τη νύκτα ένα διάταγμα με το οποίο επιβάλλεται από αύριο, Πέμπτη, σε όλη την εθνική επικράτεια απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Η κυκλοφορία θα απαγορεύεται από τις 22:00 (21:00 ώρα Ελλάδας) έως τις 05:00 το πρωί, και η απαγόρευση θα ισχύσει μέχρι τις 3 Δεκεμβρίου.

Τα λύκεια θα παραμείνουν κλειστά και τα εμπορικά κέντρα θα πρέπει επίσης να κλείσουν το σαββατοκύριακο.

Οι 20 περιφέρειες της Ιταλίας θα διαιρεθούν σε πράσινες, πορτοκαλί και κόκκινες ζώνες ανάλογα με τη σοβαρότητα της επιδημιολογικής κατάστασης και θα εφαρμόζονται σ’ αυτές μέτρα περισσότερο ή λιγότερο περιοριστικά.

Πρώτη χώρα που επλήγη στην Ευρώπη από την επιδημία της Covid-19 τον Φεβρουάριο, η Ιταλία έχει καταγράψει περισσότερους από 39.000 θανάτους για περισσότερα από 750.000 κρούσματα.

Οι αγγλικές παμπ ερημώνουν

Μετά τη Γαλλία, όπου ο αριθμός των θανάτων που συνδέονται με την Covid-19 συνεχίζει να αυξάνεται με τους 430 νεκρούς μέσα σε 24 ώρες που ανακοινώθηκαν χθες, Τρίτη, το βράδυ, η Γερμανία και επίσης το Βέλγιο και το Ηνωμένο Βασίλειο ετοιμάζονται να μπουν αύριο, Πέμπτη, σε lockdown.

Οι αγγλικές παμπ, επίκεντρο της κοινωνικής ζωής, σερβίρουν σήμερα τις τελευταίες μπύρες πριν κλείσουν για τουλάχιστον έναν μήνα.

Στην πολύ ζωντανή λονδρέζικη συνοικία του Σόχο, ο Τζο Κάραν, ιδιοκτήτης της παμπ The Queen’s Head, αναρωτιέται τι θα απογίνει η επιχείρησή του.

«Θα το πληρώνουμε αυτό για χρόνια. Αυτό το κλείσιμο θα μας κοστίσει χιλιάδες (στερλίνες) επιπλέον, επιπλέον των χιλιάδων που έχουν ήδη χαθεί», λέει στο Γαλλικό Πρακτορείο. «Όταν δεν κρατιέσαι παρά από μια κλωστή, πρέπει να σκεφτείς σοβαρά τι θα σημάνει αυτό».

Μέχρι τις 2 Δεκεμβρίου, τα μη απαραίτητα καταστήματα στην Αγγλία θα κλείσουν, ενώ τα εστιατόρια, οι παμπ και τα καφέ δεν θα μπορούν να προτείνουν παρά μόνο κατ’ οίκον παράδοση ή παραλαβή από το κατάστημα. Τα σχολεία παραμένουν ωστόσο ανοιχτά στη χώρα, η οποία έχει τους περισσότερους θανάτους στην Ευρώπη, καθώς έχει καταγράψει σχεδόν 47.000 νεκρούς.

Στην Πορτογαλία, το μεγαλύτερο τμήμα της χώρας εισήλθε σήμερα σε νέο lockdown, πιο ελαφρύ απ’ ό,τι αυτό της άνοιξης, αλλά η κυβέρνηση μπορεί σύντομα να λάβει αυστηρότερα μέτρα.

Το νέο lockdown αφορά περίπου το 70% ενός πληθυσμού περίπου δέκα εκατομμυρίων κατοίκων και θα παραμείνει σε ισχύ για τουλάχιστον δύο εβδομάδες.

Η τηλεργασία είναι πλέον υποχρεωτική, αλλά τα σχολεία παραμένουν ανοικτά, καθώς και τα εμπορικά καταστήματα και τα εστιατόρια, τα οποία οφείλουν πάντως να κλείνουν νωρίτερα.

Η φινλανδική εξαίρεση

Αλλού στην Ευρώπη, η Ολλανδία σκλήρυνε τους περιορισμούς, κλείνοντας για δύο εβδομάδες τα μουσεία, τους κινηματογράφους, τους ζωολογικούς κήπους, τα σεξ-κλαμπ και άλλους χώρους που υποδέχονται κοινό.

Η Αυστρία, όπου μια ισλαμιστική επίθεση το βράδυ της Δευτέρας στοίχισε τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους, ζει πλέον με νυκτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας και οι ιδιωτικές συναθροίσεις περιορίζονται το πολύ σε δύο νοικοκυριά.

Στην Ουγγαρία, ο πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν επέβαλε την επιστροφή στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης που του επιτρέπει να κυβερνά με διατάγματα, εκφράζοντας φόβους για κορεσμό των νοσοκομείων μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου.

Το νυκτερινό lockdown επιβλήθηκε από τα μεσάνυχτα έως τις 05:00 το πρωί στη χώρα, ο υπουργός Εξωτερικών της οποίας Πέτερ Σιγιάρτο βρέθηκε θετικός στην Covid-19.

Η Ρωσία κατέγραψε από την πλευρά της σήμερα 19.768 νέα κρούσματα του νέου κορονοϊού και 398 θανάτους, σπάζοντας ρεκόρ τα οποία είχε καταγράψει πριν από μερικές ημέρες.

Όμως οι αρχές εξακολουθούν να διαβεβαιώνουν πως δεν προβλέπουν μείζονα μέτρα εγκλεισμού στη χώρα, η οποία έχει καταγράψει 1.693.454 κρούσματα και 29.217 θανάτους από την αρχή της επιδημίας.

Και τη στιγμή που οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες σκληραίνουν τα μέτρα τους, προκαλώντας μερικές φορές τον θυμό των πληθυσμών, η Φινλανδία καταγράφει μια εντελώς διαφορετική τάση: το ποσοστό των μολύνσεων μειώνεται και οι κάτοικοι υποστηρίζουν ευρέως τους περιορισμούς.

Πηγή: AFP / ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags: LOCKDOWNΕΥΡΩΠΗΚΟΡΟΝΟΙΟΣΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

Related Posts

Λίβανος - Ισραήλ
ΚΟΣΜΟΣ

Λίβανος: Kαλεί τον ΟΗΕ να ασκήσει πιέσεις στο Ισραήλ για να σεβαστεί την εκεχειρία με την Χεζμπολάχ

05/12/2025 - 17:30
Πούτιν - Ινδία
ΚΟΣΜΟΣ

Επίσκεψη Πούτιν στην Ινδία: Στο επίκεντρο το ρωσικό πετρέλαιο, οι S-400 και τα Su-57

05/12/2025 - 16:23
Ιράν
ΚΟΣΜΟΣ

Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν: «Μήνυμα ισχύος» με ναυτικές ασκήσεις στον Κόλπο – Εκτόξευσαν βαλλιστικούς και πυραύλους cruise [vid]

05/12/2025 - 15:45

Διαβάστε Επίσης

Η Νορβηγία θα αγοράσει ακόμη δύο υποβρύχια από την Γερμανία και πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η Τουρκία δεν μπορεί να μπει στο SAFE – Το πρώτο τρίμηνο του 2026 μπορεί να γίνει το ΑΣΣ»

123 γαλλικά τεθωρακισμένα Serval και 92 Griffon αποκτά το Βέλγιο, με κόστος 1,15 δισ. ευρώ

Λίβανος: Kαλεί τον ΟΗΕ να ασκήσει πιέσεις στο Ισραήλ για να σεβαστεί την εκεχειρία με την Χεζμπολάχ

PULS: Πέρασε από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής η αγορά των 36 ισραηλινών ΠΕΠ

Επίσκεψη Πούτιν στην Ινδία: Στο επίκεντρο το ρωσικό πετρέλαιο, οι S-400 και τα Su-57

Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν: «Μήνυμα ισχύος» με ναυτικές ασκήσεις στον Κόλπο – Εκτόξευσαν βαλλιστικούς και πυραύλους cruise [vid]

Γερμανία: Πέρασε από την Μπούντεσταγκ η νομοθεσία για τη στρατιωτική θητεία – Ποιες αλλαγές προβλέπει

Top News

Έφηβος στη Βρετανία για την εξάρτησή του από την κεταμίνη: «Ξεκίνησα στα 13, έφτασα να παίρνω 11 γραμμάρια την ημέρα»

«Προσοχή, Netflix»: Ξένοι αναλυτές για τις προκλήσεις και τους κινδύνους του mega-deal με τη Warner Bros

Κόνι Μεταξά - Τάσος Ξιαρχό: «Κάποιοι κρύβουν την πραγματικότητα για να αρέσουν στον κόσμο» υποστηρίζει η τραγουδίστρια

Οι αγρότες έχουν κόψει με μπλόκα 3 σημεία στην Αθηνών - Λαμίας: Δυόμιση ώρες παραπάνω το ταξίδι για Θεσσαλονίκη

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert