OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Σαν σήμερα: Το1845 ξεκινά τη λειτουργία του το «Ναυτικόν Σχολείον» η μετέπειτα Σχολή Ναυτικών Δοκίμων

24/11/2020 - 00:01
Σχολή Ναυτικών Δοκίμων
Share on FacebookShare on Twitter

1642: Ο Ολλανδός θαλασσοπόρος Άμπελ Τάσμαν ανακαλύπτει ένα νησί στα νότια της Αυστραλίας, το οποίο προς τιμή του θα ονομαστεί Τασμανία.

1826: Ο Γεώργιος Καραϊσκάκης επιτυγχάνει μεγάλη νίκη στην Αράχοβα κατά των Τουρκαλβανών, οι οποίοι χάνουν 1.300 άνδρες.

1845: Ξεκινά τη λειτουργία του το «Ναυτικόν Σχολείον», μετέπειτα Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, επί της κορβέτας «Λουδοβίκος», με Βασιλικό Διάταγμα κατόπιν εισηγήσεως του Υπουργού επί των Ναυτικών, Κωνσταντίνου Κανάρη του πυρπολητή.

1859: Ο Κάρολος Δαρβίνος δημοσιεύει το μνημειώδες έργο του «Η καταγωγή των ειδών».

1884: Ιδρύεται στην Αθήνα η ΕΟΑ (Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων), με πρώτο πρόεδρο τον Διάδοχο Κωνσταντίνο και σκοπό τη διοργάνωση των πρώτων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων. Το 2000 η ΕΟΑ θα μετονομαστεί σε ΕΟΕ (Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή).

1901: Ανοίγει τις πύλες του για το κοινό το Βασιλικό Θέατρο στο νεοκλασικό κτίριο της οδού Αγίου Κωνσταντίνου. Χτίστηκε με σχέδια του Ερνέστου Τσίλερ και είχε πρότυπο για την πρόσοψη, τη Βιβλιοθήκη του Αδριανού στην Αθήνα. Το θέατρο θα επανιδρυθεί με νόμο το 1930 ως Εθνικό Θέατρο.

1908: Άγνωστη ασθένεια καταστρέφει τις βελανιδιές στην Κρήτη. Οι κάτοικοι κάνουν λιτανεία, μεταφέροντας στο νησί από τη Μονή Βατοπαιδίου του Αγίου Όρους την Αγία Ζώνη της Θεοτόκου.

1912: Συναντώνται στο Λονδίνο οι αντιπροσωπείες Τουρκίας, Βουλγαρίας και Σερβίας για την ειρήνη, μετά το τέλος του Α’ Βαλκανικού Πολέμου. Τις συζητήσεις θα παρακολουθήσει και ο Έλληνας πρωθυπουργός Ελευθέριος Βενιζέλος. Την ίδια μέρα, ελληνικό απόσπασμα απελευθερώνει τους Αγίους Σαράντα στη Βόρειο Ήπειρο, αλλά λόγω ισχυρών πιέσεων από τους Οθωμανούς θα αναγκαστεί να υποχωρήσει προς την Κέρκυρα.

1920: Τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα του δημοψηφίσματος της 22ας Νοεμβρίου που ανακοινώνει η κυβέρνηση δείχνουν ότι το 98% του ελληνικού λαού ψήφισε υπέρ της βασιλείας και της επιστροφής του Κωνσταντίνου στο θρόνο της Ελλάδας. Η κυβέρνηση τηλεγραφεί στον Κωνσταντίνο να επανέλθει το συντομότερο στην Ελλάδα.

1939: Η Γκεστάπο εκτελεί στην Τσεχοσλοβακία 120 μαθητές, που κατηγορήθηκαν για αντιναζιστική συνωμοσία.

1940: Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος: Η Σλοβακία προσχωρεί στις δυνάμεις του Άξονα.

1944: Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος: Οι Αμερικανοί βομβαρδίζουν για πρώτη φορά το Τόκιο.

1947: Το Κογκρέσο με συντριπτική πλειοψηφία καταδικάζει τους δέκα καλλιτέχνες του Χόλιγουντ, που αρνούνται να συνεργαστούν με την Επιτροπή Αντιαμερικανικών Ενεργειών του γερουσιαστή Μακάρθι και να καταδώσουν συναδέλφους τους κομμουνιστές.

1951: Το ερευνητικό πλοίο «Καλυψώ» του Ζακ Υβ Κουστό σαλπάρει από την Τουλόν για το πρώτο ταξίδι του με κατεύθυνση την Ερυθρά Θάλασσα.

1963: Πυροβολείται θανάσιμα την ώρα που μεταφέρεται στις φυλακές του Ντάλας ο Λι Χάρβεϊ Οσβαλντ, κρατούμενος για τη δολοφονία του αμερικανού προέδρου Τζον Κένεντι. Δράστης είναι ο Τζακ Ρούμπι, ιδιοκτήτης νυχτερινού κέντρου και θαυμαστής του Κένεντι. Εκατομμύρια πολίτες παρακολουθούν το φόνο από την τηλεόραση.

1972: Η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ ζητά την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα.

1974: Στην Αθήνα πραγματοποιείται η πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία για την πρώτη επέτειο του Πολυτεχνείου. Παίρνουν μέρος ένα εκατομμύριο διαδηλωτές.

1976: Το αμερικανικό συγκρότημα «The Band» δίνει το αποχαιρετιστήριο κοντσέρτο του στο Σαν Φρανσίσκο, με την παρουσία κορυφαίων ονομάτων της ροκ σκηνής. Η συναυλία απαθανατίζεται από τον Μάρτιν Σκορτσέζε στην ταινία – ντοκουμέντο «The Last Waltz» («Το Τελευταίο Βαλς»).

1983: Η Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης απελευθερώνει έξι ισραηλινούς κρατουμένους και τους ανταλλάσσει με 4.424 Παλαιστινίους που βρίσκονται στις φυλακές του Ισραήλ.

1999: Ο Γιώργος Τζελίλης κατακτά τρία αργυρά μετάλλια στην κατηγορία των 69 κιλών και ο Βαλέριος Λεωνίδης τρία χάλκινα στην ίδια κατηγορία, κατά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Άρσης Βαρών που διεξάγεται στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Tags: ΓΕΝΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΑΡΗΣΝΑΥΤΙΚΟΝ ΣΧΟΛΕΙΟΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟΣΧΟΛΗ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΔΟΚΙΜΩΝ

Related Posts

Ελληνικός Στρατός
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Σαν σήμερα: Ο Ελληνικός Στρατός (Α’ Σώμα Στρατού) απελευθερώνει τους Αγίους Σαράντα

06/12/2025 - 00:01
Ε’ Εθνοσυνέλευση
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Σαν σήμερα: Το 1831 αρχίζει η Ε’ Εθνοσυνέλευση στο Άργος για να ψηφίσει νέο Σύνταγμα

05/12/2025 - 00:01
Βόρεια Ήπειρος
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Σαν σήμερα: Το 1913 η Βόρεια Ήπειρος αποδίδεται στην Ελλάδα με το πρωτόκολλο της Φλωρεντίας

04/12/2025 - 00:01

Διαβάστε Επίσης

Ουκρανία και ΗΠΑ συνεχίζουν τις συνομιλίες στη Φλόριντα: «Οποιαδήποτε αληθινή πρόοδος εξαρτάται από τη Ρωσία»

Οι «Ινδιάνοι» της Αεροπορίας Στρατού: Τα Kiowa Warrior με διαθεσιμότητα ρεκόρ και ο δρόμος προς την Αλεξάνδρεια

Καιρός σήμερα: Βροχές και καταιγίδες σε Μακεδονία και Δωδεκάνησα – Δείτε αναλυτικά

Σαν σήμερα: Ο Ελληνικός Στρατός (Α’ Σώμα Στρατού) απελευθερώνει τους Αγίους Σαράντα

Εκατοντάδες άμαχοι από την ΛΔ του Κονγκό περνούν στη Ρουάντα για να γλιτώσουν από τις μάχες – Αναφορές για βομβαρδισμούς

Tiger: Η Αυστραλία μπορεί να στείλει τα 22 ελικόπτερα που αποσύρει στην Ουκρανία

Ενώσεις Στρατιωτικών Κρήτης: Νέες αντιδράσεις για το νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ – Κατέθεσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας

Κύπρος: Σε ανασχηματισμό προχώρησε ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης – Aλλαγές σε πέντε υπουργεία

Top News

Καρέ που στοίχειωσαν τον πλανήτη: Από τον πνιγμένο Αλάν Κουρντί και τον «Falling Man», στον απελπισμένο άνδρα του Χονγκ Κονγκ

Νηστίσιμοι λαχανοντολμάδες και εύκολο σαγανάκι γαρίδες ξεχωρίζουν στο μενού της επόμενης εβδομάδας

Η συγκινητική ιστορία 88χρονου που εργαζόταν σε σούπερ μάρκετ για να ζήσει και η πρωτοβουλία ανθρωπιάς νεαρού influencer

Παύλος Κοντογιαννίδης για Αλέξη Τσίπρα: Γνωστός φέρελπις αποτυχημένος του παρελθόντος οραματιστής με αυταπάτες

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert