OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

T-14 Armata: «Εξωφρενική» δήλωση των Ρώσων για το προηγμένο άρμα μάχης [pics]

30/11/2020 - 05:37
Ρωσία: Ολοκληρώθηκαν τα τεστ δοκιμών στα τεθωρακισμένα T-14 και T-15
Share on FacebookShare on Twitter

Σε μια ιδιαίτερα υπερβολική δήλωση προχώρησαν ρωσικά μέσα ενημέρωσης σχετικά με τις δυνατότητες του προηγμένου άρματος μάχης T-14 Armata, που προορίζεται  να γίνει η «αιχμή του δόρατος» των τεθωρακισμένων δυνάμεων του ρωσικού Στρατού τα απόμενα χρόνια.

Το νέο άρμα μάχης έχει υποβληθεί σε δεκάδες δοκιμές με στόχο να ενταχθεί και να αναπτυχθεί στις μονάδες των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, ωστόσο αρκετές αντιδράσεις προκλήθηκαν όταν ρωσικά μέσα ενημέρωσης υποστήριξαν, κυριολεκτικά, πως το T-14 Armata θα είναι ικανό να επιχειρήσει στον…..πλανήτη Άρη.

Η κατασκευάστρια εταιρεία Renova, έχει σχεδιάσει και έχει αναπτύξει έναν πυκνωτή μεγάλης χωρητικότητας ο οποίος είναι ικανός να αποθηκεύει πολύ μεγάλες ποσότητες ηλεκτρικής ενέργειας και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εκκίνηση του άρματος μάχης, με παρόμοιο τρόπο που λειτουργεί η περίφημη «start-stop» τεχνολογία που χρησιμοποιείται στα αμάξια, ακόμα και υπό συνθήκες χαμηλής εξωτερικής θερμοκρασίας.

T-14 Armata

H πρωτοποριακή δοκιμή και η…υπερβολή

Ειδικός της ρωσικής εταιρείας δήλωσε στην εφημερίδα Izvestia πως έγινε πράγματι μια τέτοιου είδους δοκιμή, όπου χρησιμοποιήθηκε αυτός ο πυκνωτής για την εκκίνηση του «κρύου» κινητήρα diesel του άρματος μάχης, T-14 Armata». Ο ίδιος εξήγησε τη δήλωση του λέγοντας πως «το άρμα μάχης βρισκόταν για αρκετές μέρες έξω στο κρύο, ενώ οι μπαταρίες του ήταν άδειες. Έτσι χρησιμοποιήσαμε τους πυκνωτές μεγάλης χωρητικότητας για να ξεκινήσει ο κινητήρας, και εν τέλει το πετύχαμε για αρκετές φορές συνεχόμενα».

Η δήλωση αυτή έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από ρωσικά μέσα ενημέρωσης, λέγοντας ότι «το νέο ρωσικό άρμα μάχης θα μπορεί να λειτουργήσει με αυτόν τον τρόπο και σε συνθήκες περιβάλλοντος του πλανήτη Άρη».  Ωστόσο, σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων, η τεχνολογία αυτή σίγουρα δεν μπορεί να καταστήσει το άρμα μάχης T-14 Armata ικανό να επιχειρήσει σε ένα τέτοιο περιβάλλον.

T-14 Armata

Αναλυτές στο National Interest εξηγούν λέγοντας ότι, αφενός γιατί η μηχανή εσωτερικής καύσης του άρματος δεν θα μπορεί να λειτουργήσει στο «αφιλόξενο» περιβάλλον του πλανήτη Άρη, αφετέρου διότι η μεταφορά ενός τέτοιου τεθωρακισμένου τανκς είναι εξαιρετικά δύσκολη», αναφέρουν.

Εντούτοις, αυτό που τονίζουν στη συνέχεια είναι αρκετά σημαντικό, καθώς μια τεχνολογία όπως αυτή των πυκνωτών μεγάλης χωρητικότητας θα επιτρέπει στα άρματα μάχης να φέρουν μικρότερες σε μέγεθος μπαταρίες, απελευθερώνοντας έτσι χώρο στο κύτος του τανκς για να μεταφέρει περισσότερα καύσιμα και πυρομαχικά , αυξάνοντας έτσι μεγαλύτερο βαθμό επιβιωσιμότητας αλλά και δύναμης πυρός στο πεδίο της μάχης.

Με πληροφορίες από: EurAsian Times / Φωτογραφία αρχείου

Tags: T-14 ARMATAΑΡΜΑ ΜΑΧΗΣΗΠΑΡΩΣΙΑΤΑΝΚΣ

Related Posts

Black Hawk
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

UH-60MX Black Hawk: O αμερικανικός στρατός παρέλαβε το πρώτο ελικόπτερο που μπορεί να πετάξει και χωρίς πιλότο

24/03/2026 - 17:37
GCAP
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

GCAP: Πολωνία και Ινδία θέλουν να μπουν στο πρόγραμμα ανάπτυξης μαχητικών 6ης γενιάς – Γιατί είναι δύσκολο

24/03/2026 - 15:38
Black Hawk: Σε πλήρη εξέλιξη η εκπαίδευση στις ΗΠΑ του πρώτου πυρήνα Στελεχών της Αεροπορίας Στρατού
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Black Hawk: Σε πλήρη εξέλιξη η εκπαίδευση στις ΗΠΑ του πρώτου πυρήνα Στελεχών της Αεροπορίας Στρατού

24/03/2026 - 05:06

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Το 1821 ο Επίσκοπος Παλαιών Πατρών Γερμανός κηρύσσει την έναρξη της Επανάστασης

Πυρηνικές δοκιμές: Οι ΗΠΑ δεν έχουν λάβει ακόμη «καμία απόφαση» για το πώς θα ξαναρχίσουν

Ερντογάν: «Η Τουρκία διατηρεί την ψυχραιμία της και επιδιώκει ειρήνη στη Μέση Ανατολή»

Ισραήλ: Τουλάχιστον 9 άνθρωποι τραυματίστηκαν από επίθεση του Ιράν με βαλλιστικούς πυραύλους με πυρομαχικά διασποράς [vids]

Financial Times: Το Ιράν επιτρέπει σε «μη εχθρικά» πλοία να περνάνε από τα Στενά του Ορμούζ

IDF: Έπληξε βασική ιρανική εγκατάσταση παραγωγής εκρηκτικών στο Ισφαχάν και εκτοξευτή πυραύλων στο δυτικό Ιράν [vids]

Τραμπ: «Το Ιράν θέλει απεγνωσμένα να κάνει συμφωνία, γίνονται συνομιλίες – Συμφώνησαν να μην αποκτήσουν πυρηνικό όπλο»

ΗΠΑ: 3.000 στρατιώτες της 82ης Αερομεταφερόμενης Μεραρχίας θα πάνε στη Μέση Ανατολή, λέει το Reuters

Top News

Οι διάλογοι φωτιά που έκαψαν το κύκλωμα που εξαπατούσε τον ΕΦΚΑ - «Δύο μαγαζιά μου είναι σε εικονική εταιρεία» έλεγε ο TikToker

Ο Γιώργος Τσαγκαράκης αφέθηκε ελεύθερος με αυστηρούς περιοριστικούς όρους - Του επιβλήθηκε και εγγύηση 50.000 ευρώ

Νίκος Ορφανός: Μόλις έμαθα ότι έχω όγκο στον εγκέφαλο ενημέρωσα τον γιο και τη γυναίκα μου, τους είπα θα το παλέψουμε

Αλεξάνδρα Ούστα: Η μητέρα μου πέθανε στην κλινική που είχε μπει για απεξάρτηση από το αλκοόλ

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert