OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Η Ευρώπη πρέπει να ανησυχεί και να λάβει μέτρα απέναντι στα τουρκικά drones [pics]

02/12/2020 - 05:06
drones
Share on FacebookShare on Twitter

Οι εχθροπραξίες στο Ναγκόρνο Καραμπάχ που ξέσπασαν πριν από λίγους μήνες, έδωσαν την ευκαιρία στην Τουρκία να «εμπλακεί» με την χρήση και τη λειτουργία μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων ή αλλιώς drones, τα οποία υποστήριξαν τις δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν και σύμφωνα με τους αναλυτές διαδραματισαν σημαντικό ρόλο την έκβαση των επιχειρήσεων.

Αρκετοί ήταν αυτοί οι οποίοι έσπευσαν να δώσουν έμφαση στην αποτελεσματικότητα των τουρκικών drones απέναντι στις άμυνες και στις δυνάμεις των Αρμενίων, ωστόσο αυτό σημαίνει ότι ο κίνδυνος που προβάλλουν τα τουρκικά drones πρέπει να ληφθεί υπόψη από τις ευρωπαϊκές χώρες, σε ό,τι αφορά την δική τους αεροπορική άμυνα από μια τέτοια απειλή.

Ο Γκούσταβ Γκρέσελ, ανώτερος συνεργάτης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων (ECFR), ενός από τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά think tanks, τόνισε σε δηλώσεις του που αναδημοσίευσαν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ότι η Ευρώπη πρέπει να ανησυχεί για την «επιτυχία» των τουρκικών drones.

drones

Ο ίδιος επεσήμανε πως τα τουρκικής κατασκευής drones που χρησιμοποίησαν οι Αζέροι στρατιώτες στο Ναγκόρνο Καραμπάχ έπαιξαν σημαντικό ρόλο στο πεδίο των μαχών, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «αυτό είναι ένα ξεχωριστό μάθημα για να καταλάβει η Ευρώπη το αν μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό της».

Η Ευρώπη πρέπει να «ανησυχεί» για τα τουρκικά drones

Ο ειδικός αναλυτής τόνισε ότι η Ευρώπη δεν θα πρέπει να αντιληφθεί τα όσα συνέβησαν στο Ναγκόρνο Καραμπάχ ως μια δευτερευούσης σημασίας σύγκρουση ανάμεσα σε δύο φτωχές χώρες, αλλά αντιθέτως πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη το πως επιχειρήσαν τα τουρκικά drones και το τι απειλή ενέχουν οι δυνατότητές τους για την ευρωπαϊκή άμυνα.

drones

Στη συνέχεια, δήλωσε ότι «κανένας ευρωπαϊκός στρατός εκτός από τη Γαλλία και τη Γερμανία δεν διαθέτει ικανό σύστημα αεροπορικής άμυνας για την προστασία του», ένα στοιχείο που πρέπει να τους «κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου» για τα τουρκικά drones όπως τα Bayraktar TB2 and Anka-S, τα οποία έχουν χρησιμοποιηθεί επίσης σε πεδία επιχειρήσεων στο Ιράκ, στη Συρία και στη Λιβύη τα τελευταία χρόνια.

Αξίζει να σημειωθεί στο σημείο αυτό, ότι ο αναλυτής αγνοεί τις δυνατότητες αεροπορικής άμυνας ευρωπαϊκών χωρών όπως η Ελλάδα, η Ιταλία και η Ισπανία, οι οποίες διαθέτουν στο οπλοστάσιο τους ένα σημαντικό αριθμό αντιαεροπορικών συστημάτων μικρού, μεσαίου και μεγάλου βεληνεκούς, όπως οι S-300, και οι Patriot.

Πηγή: Ahval / Φωτογραφία αρχείου

Tags: ANKA-SBAYRAKTARDRONESTB2UAVΑΖΕΡΜΠΑΙΤΖΑΝΓΑΛΛΙΑΓΕΡΜΑΝΙΑΕΛΛΑΔΑΝΑΓΚΟΡΝΟ ΚΑΡΑΜΠΑΧΡΩΣΙΑΤΟΥΡΚΙΑ

Related Posts

ΕΛΒΟ
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

ΕΛΒΟ: Συμμαχίες με Rheinmetall και Όμιλο Κοπελούζου για νέο αμυντικό και βιομηχανικό αποτύπωμα

09/05/2026 - 14:37
THYREOS CYBER
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Η THYREOS CYBER παρουσιάζει την Palestra: ένα πρωτοποριακό προϊόν κυβερνοασφάλειας και επιχειρησιακής ετοιμότητας

08/05/2026 - 20:40
Kuzgun
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Kuzgun: Η Τουρκία αποκάλυψε drone «καμικάζι» με εμβέλεια πάνω από 1.000 χιλιόμετρα – Τα χαρακτηριστικά του [vid, pics]

08/05/2026 - 12:17

Διαβάστε Επίσης

Ιράν: Παραμένουν τα σημεία «αγκάθια» στις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ – Ουράνιο, πυρηνικά και Ορμούζ

ΕΛΒΟ: Συμμαχίες με Rheinmetall και Όμιλο Κοπελούζου για νέο αμυντικό και βιομηχανικό αποτύπωμα

Νίκος Δένδιας για το drone στην Λευκάδα: «Ξέρουμε τι είναι και τι περιέχει, δεν έχουμε τίποτα να ζηλέψουμε»

Στενά του Ορμούζ: Το Ιράν στήνει «ζώνη ελέγχου» και η ναυσιπλοΐα περνά στη «σκιά» του IRGC

SOUTHCOM: Βομβαρδισμός εναντίον σκάφους που μετέφερε ναρκωτικά στον Ειρηνικό – Επέζησε ένας από τους επιβαίνοντες [vid]

Το Κρεμλίνο αντιδρά στο τρολάρισμα του Ζελένσκι που «επέτρεψε» την παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία

Δένδιας: Επίσκεψη στην έδρα της 34 Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας στη Θεσσαλονίκη [pics, vid]

Ο Πούτιν στην Κόκκινη Πλατεία: «Στην Ουκρανία αντιμετωπίζουμε δυνάμεις που υποστηρίζονται από το NATO»

Top News

Γιώργος Μαζωνάκης: Πληροφορίες για ατύχημα του τραγουδιστή στο σπίτι του - «Χτύπησε στο κεφάλι»

Η διαδρομή των 6 UFO που καταγράφηκαν στην Ελλάδα: Βίντεο από τους απότομους ελιγμούς σε Αιγαίο και ξηρά

Γη της ελιάς - spoiler: Αγωνία για την υγεία του Στάθη - Οι εξετάσεις που ταράζουν τον Στέφανο

Σοφία Αρβανίτη: Δεν ήθελα να καταλήξω στη φυλακή, δούλεψα και με κάποια ονόματα της «εθνικής οδού»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert