OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ

ΥΠΕΞ: Δεν θα υπάρξουν διερευνητικές επαφές με Τουρκία αν δεν δείξει με συνέπεια ότι δεν προκαλεί

03/12/2020 - 14:04
ΕΕ - Ουκρανία
Share on FacebookShare on Twitter

Του Κώστα Αλατζά

«Το όψιμο ενδιαφέρον της Τουρκίας να δείξει καλές προθέσεις λίγο πριν το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, δεν αρκεί για να ξεκινήσει ο ελληνοτουρκικός διάλογος», ανέφερε στην ενημέρωσή προς τους διπλωματικούς συντάκτες, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρος Παπαϊωάννου.
Όπως είπε, απαιτείται ένα ικανό χρονικό διάστημα κατά το οποίο η Τουρκία, με συνέπεια και συνέχεια, θα αποδείξει εμπράκτως ότι δεν προκαλεί. «Ο προσδιορισμός αυτού του διαστήματος είναι ζήτημα πολιτικής απόφασης» συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν πρόκειται να ξεκινήσει συνομιλίες λόγω κάποιων κινήσεων, όπως η απόσυρση του Oruc Reis, τις οποίες προβάλει η Άγκυρα ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Σε ό,τι αφορά τις προσδοκίες της Αθήνας για τη στάση της Ευρώπης έναντι της τουρκικής προκλητικότητας στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής, ο κ. Παπαϊωάννου τόνισε ότι η ελληνική πλευρά περιμένει μία απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στη βάση της τουρκικής συμπεριφοράς που επιδεικνύει η Τουρκία τους τελευταίους μήνες. «Αναμένουμε από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο τουλάχιστον μία ικανοποιητική στάση έναντι της τουρκικής προκλητικότητας».

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείο Εξωτερικών, η Αθήνα επιδίδεται σε ένα μαραθώνιο διπλωματικών επαφών προκειμένου οι Ευρωπαίοι εταίροι να καταλήξουν σε κοινή στάση η οποία θα κατανοεί τις ελληνικές θέσεις απέναντι στις επιθετικές κινήσεις της Τουρκίας. Η ελληνική κυβέρνηση επιδιώκει τη βαθύτερη κατανόηση των θέσεων μας από τους εταίρους μας , παρουσιάζοντας πειστικά επιχειρήματα ότι η Ευρώπη δεν πρέπει να μείνει αδιάφορη. «Όλα τα κράτη – μέλη δεν εκκινούν από την ίδια αφετηρία στην προσέγγιση τους στο τουρκικό ζήτημα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση του OnAlert, αν στη Σύνοδο αναμένονται έγγραφες προτάσεις με κυρώσεις ή μέτρα εναντίον της Τουρκίας από τον ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ, ο κ. Παπαϊωάννου απάντησε ότι ακόμη δεν είναι γνωστό με ποια μορφή θα εκφραστούν τα συμπεράσματα της Συνόδου του περασμένου Οκτωβρίου. Οι διπλωματικές επαφές της Αθήνας αποσκοπούν στη διαμόρφωση μίας θέσης. Απέκλεισε πάντως την περίπτωση άσκησης βέτο από την ελληνική πλευρά καθώς, όπως είπε, επιδιώκεται μία ομόφωνη απόφαση διότι το ζήτημα της Τουρκίας αφορά συνολικότερα την Ευρώπη.

Την ερχόμενη Δευτέρα συνέρχεται στις Βρυξέλλες το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ με τη συμμετοχή του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια. Στο συμβούλιο ο Έλληνας υπουργός αναμένεται να έχει μία πιο καθαρή εικόνα για τις προθέσεις των κρατών –μελών της ΕΕ στο θέμα της επιβολής των κυρώσεων εναντίον της Τουρκίας.

Tags: ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣΤΟΥΡΚΙΑΥΠΕΞ

Related Posts

καιρός
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός σήμερα: Γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις – Δείτε αναλυτικά

16/12/2025 - 04:33
καιρός
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Τοπικές νεφώσεις και πιθανότητα βροχών σε Σποράδες, Εύβοια και Κρήτη

15/12/2025 - 06:09
καιρός
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Τοπικές νεφώσεις και ασθενείς βροχές

14/12/2025 - 07:50

Διαβάστε Επίσης

Μόσχα: Μυστηριώδης θάνατος αντιπροσώπου σερβικής εταιρίας εμπορίας όπλων

Τουρκικά ATR-72 και UAV έκαναν τρεις παραβάσεις του FIR Αθηνών στο νοτιοανατολικό Αιγαίο

Οκτώ ευρωπαϊκές χώρες προειδοποιούν: Η Ρωσία είναι η κύρια απειλή για την ειρήνη στον Ευρωατλαντικό χώρο

Η Ρωσία διαψεύδει ότι ουκρανικό υποθαλάσσιο drone έπληξε ρωσικο υποβρύχιο στο Νοβοροσίσκ [vid]

EFA GROUP: Νέοι επενδυτές, αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και δημιουργία Τεχνολογικών Clusters που αναδιαμορφώνουν το μέλλον της άμυνας

Ζελένσκι: Η Ουκρανία αντιμετωπίζει οικονομικές προκλήσεις, τα δεσμευμένα ρωσικά assets είναι καίριας σημασίας

ΗΠΑ: Το Πεντάγωνο σχεδιάζει βαθιά αναδιάρθρωση της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων – Μειώνονται οι στρατηγοί και η σημασία της Ευρώπης

Ουκρανία: Στα «σκαριά» η δημιουργία διεθνούς οργανισμού για ρωσικές πολεμικές αποζημιώσεις

Top News

Θεσσαλονίκη: Πιλοτική 24ωρη λειτουργία του Μετρό και έξι λεωφορειακών γραμμών στις 20 και 27 Δεκεμβρίου

Στέφανος Τσιτσιπάς: Ο δικηγόρος του κατέθεσε έγγραφα που φέρεται να αποδεικνύουν ότι δεν οδηγούσε εκείνος την Lotus στην Αττική οδό

Ηλεκτρικό ρεύμα: Πως να αλλάξετε πάροχο - Η διαδικασία μέσω gov.gr

Μαρία Καρυστιανού για το νέο κόμμα: «Δεν θα αυτοπροταθώ ως ηγέτης - Μόνο του θα υποδείξει ποιον θέλει αρχηγό»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert