OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Σε επιφυλακή ανώτατοι αξιωματικοί υπό τον φόβο των κινήσεων Τραμπ πριν εγκαταλείψει τον Λευκό Οίκο

25/12/2020 - 12:07
Τράμπ
Share on FacebookShare on Twitter

Τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι στρατιωτικοί διοικητές στο Πεντάγωνο και την Ουάσιγκτον είναι σε κατάσταση συναγερμού, φοβούμενοι τι θα μπορούσε να κάνει ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ τις υπόλοιπες μέρες του στο αξίωμα.

Το περιοδικό Newsweek ανέφερε -επικαλούμενο στρατιωτικές πηγές- ότι οι ανώτεροι αξιωματικοί συζήτησαν τι θα κάνουν αν ο πρόεδρος κήρυττε στρατιωτικό νόμο και οι ανώτατοι αξιωματικοί που είναι υπεύθυνοι για την Ουάσιγκτον θα συμμετάσχουν σε μυστικό σχεδιασμό έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση που οι ένοπλες δυνάμεις κληθούν να διατηρήσουν ή να αποκαταστήσουν την πολιτική τάξη κατά την ορκωμοσία και την μετάβαση του νέου Προέδρου στον Λευκό Οίκο.

«Σχετίζομαι με τον στρατό για πάνω από 40 χρόνια και δεν έχω δει ποτέ τις συζητήσεις που γίνονται αυτήν την περίοδο, ούτε την ανάγκη να γίνονται τέτοιες συζητήσεις», λέει ένας συνταξιούχος αξιωματικός, που πλέον εργάζεται αναλαμβάνοντας εξοπλιστικά συμβόλαια και ο οποίος έχει διατελέσει σύμβουλος πολλών ανώτατων αξιωματικών.

Αμερικανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ακόμη πως Αμερικανοί αξιωματούχοι είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι για ενδεχόμενη συμμετοχή του στρατού σε μια κρίση που ο Τραμπ μπορεί να προκαλέσει προκειμένου να αντιστρέψει τα εκλογικά αποτελέσματα, σημειώνοντας ότι «ο Τραμπ μπορεί να κινητοποιήσει ιδιωτικές πολιτοφυλακές και παραστρατιωτικές δυνάμεις που είναι πιστές σε αυτόν για να διακόψει τη μετάβαση και να προκαλέσει βία στην Ουάσινγκτον».

Νωρίτερα, τα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν τις τελευταίες ημέρες, ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έχασε στις πρόσφατες εκλογές υπέρ του Δημοκρατικού του αντιπάλου, Τζο Μπάιντεν, ζήτησε πληροφορίες για το ενδεχόμενο ανάπτυξης στρατιωτικών δυνάμεων των ΗΠΑ ώστε να ακυρώσουν τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών που έγιναν τον περασμένο μήνα.

Σύμφωνα με μια έκθεση που δημοσιεύθηκε από το περιοδικό Forbes, η ιδέα τέθηκε αρχικά από τον πρώην σύμβουλο εθνικής ασφάλειας του προέδρου, Michael Flynn, αλλά οι σύμβουλοι του Τραμπ απέρριψαν την πρόταση.

Η ανταποκρίτρια των New York Times, Maggie Haberman, ανέφερε το περασμένο Σάββατο, ότι ο πρόεδρος ρώτησε για την ιδέα του Flynn, καθώς αναφέρθηκε ότι οι ανώτεροι αξιωματούχοι ανησυχούσαν πολύ λόγω του αυξανόμενου ενδιαφέροντος του Τραμπ για «εξεζητημένα» σχέδια κατά τις τελευταίες του ημέρες στην εξουσία.

Αναφέρθηκε επιπλέον ότι ακόμη και μερικοί από τους πιο πιστούς αξιωματούχους του Τραμπ έχουν ενοχληθεί από τη συμπεριφορά του, συμπεριλαμβανομένου του ενδιαφέροντός του για τις απόψεις του Φλιν, με έναν ανώτερο αξιωματούχο να λέει ότι ο πρόεδρος «ξοδεύει το χρόνο του μιλώντας με συνωμότες που λένε ανοιχτά ότι η κήρυξη στρατιωτικού νόμου δεν είναι σημαντικό πράγμα.»

Ωστόσο, ο Τραμπ έγραψε αργότερα το Σάββατο, λέγοντας ότι «οι αναφορές σχετικά με την έρευνά του για την επιβολή στρατιωτικού νόμου ήταν ψεύτικες ειδήσεις».

Το κολέγιο των αντιπροσώπων ενέκρινε πρόσφατα τη νίκη του Μπάιντεν στις εκλογές, ενώ ο Τραμπ απείλησε ότι δεν θα εγκαταλείψει τον Λευκό Οίκο κατά την ορκωμοσία του εκλεγμένου Προέδρου Τζο Μπάιντεν στις 20 Ιανουαρίου.

Πηγή: almasdarnews

Tags: ΗΠΑΛΕΥΚΟΣ ΟΙΚΟΣΜΠΑΙΝΤΕΝΟΥΑΣΙΓΚΡΟΝΠΕΝΤΑΓΩΝΟΤΡΑΜΠ

Related Posts

Ιράν
ΚΟΣΜΟΣ

Το Ιράν πιστεύει ότι έχει το «πάνω χέρι», απέναντι σε έναν Τραμπ που βιάζεται να διαπραγματευτεί

26/03/2026 - 21:50
Χεζμπολάχ - IDF
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Ένας στρατιώτης νεκρός από ρουκέτα της Χεζμπολάχ – Στέλνει και κομάντο στο νότιο Λίβανο

26/03/2026 - 21:10
Ισραήλ - IDF
ΚΟΣΜΟΣ

Δραματική προειδοποίηση του Αρχηγού του IDF: «Ο ισραηλινός στρατός καταρρέει λόγω της έλλειψης προσωπικού»

26/03/2026 - 20:23

Διαβάστε Επίσης

Η Πολεμική Αεροπορία σε τροχιά κυριαρχίας: Ο πόλεμος φέρνει εμπόδια στα τουρκικά Eurofighter

Καιρός σήμερα: Μεταβολή με βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας

Σαν σήμερα: Το 1821 ο Αθανάσιος Διάκος κηρύσσει την Επανάσταση στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα

Το Ιράν πιστεύει ότι έχει το «πάνω χέρι», απέναντι σε έναν Τραμπ που βιάζεται να διαπραγματευτεί

Ισραήλ: Ένας στρατιώτης νεκρός από ρουκέτα της Χεζμπολάχ – Στέλνει και κομάντο στο νότιο Λίβανο

Δραματική προειδοποίηση του Αρχηγού του IDF: «Ο ισραηλινός στρατός καταρρέει λόγω της έλλειψης προσωπικού»

Προκαλεί η Τουρκία στο Αιγαίο: «Σήκωσε» F-16 για άσκηση χωρίς να καταθέσει σχέδια πτήσης – Παραβιάσεις και από CN-235

Στη Σαουδική Αραβία ο Ζελένσκι: Θέλει να πουλήσει drones και να πάρει σε αντάλλαγμα χρηματοδότηση για την παραγωγή πυραύλων

Top News

Γιώργος Παπαγεωργίου: Σε εκπομπή μού έκαναν την πιο άβολη ερώτηση της ζωής μου για το διαζύγιό μου από τον πρώτο μου γάμο

Fuel Pass 2026: Οι δικαιούχοι των έκτακτων μέτρων στήριξης - Σε ποιες περιοχές αυξάνεται η επιδότηση

Πέγκυ Σταθακοπούλου: Την Αλίκη Βουγιουκλάκη αγαπούσα πάρα πολύ, ήταν πολύ ζεστή και τρυφερή μαζί μου

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Δεν υπάρχει στήριξη από το κράτος, έχω αναλάβει προσωπικά τις θεραπείες και τις επεμβάσεις μου

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert