OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Πούτιν: Υπέγραψε μια σειρά αυταρχικών και αντιαμερικανικών νόμων – Στο στόχαστρο «οι πράκτορες»

30/12/2020 - 16:21
Ρωσία
Share on FacebookShare on Twitter

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε σήμερα σειρά νόμων που δίνουν στη Ρωσία νέες εξουσίες για να περιορίζει τους γίγαντες των αμερικανικών μέσων κοινωνικής δικτύωσης, να χαρακτηρίζει ανθρώπους ως «ξένους πράκτορες» και να καταστέλλει την αποκάλυψη προσωπικών δεδομένων του προσωπικού των υπηρεσιών ασφαλείας της.

Με τους νόμους αυτούς, με τους οποίους εισάγονται επίσης νέοι περιορισμοί στις διαμαρτυρίες, κλείνει ένας χρόνος συνταγματικών μεταρρυθμίσεων που επιτρέπουν στον 68χρονο Πούτιν να είναι υποψήφιος για άλλες δύο εξαετείς θητείες στο Κρεμλίνο, αντί να αποχωρήσει το 2024, όπως όφειλε να πράξει βάσει του νόμου.

Άλλες μεταρρυθμίσεις, όπως μία που προσφέρει στους πρώην προέδρους ισόβια ασυλία από διώξεις, κάνουν τους αναλυτές να διερωτώνται σχετικά με τα σχέδιά του, καθώς οι σχέσεις της Μόσχας με τη Δύση έχουν ενταθεί εκ νέου εξαιτίας της δηλητηρίασης του επικριτή του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι.

Τι προβλέπουν αυτοί οι νέοι νόμοι

Ένας από τους νόμους που υπογράφηκαν σήμερα δίνει στη Ρωσία τη δυνατότητα να μπλοκάρει ή να περιορίζει την πρόσβαση σε ιστότοπους που «κάνουν διακρίσεις» σε βάρος των ρωσικών μέσων ενημέρωσης, στο πλαίσιο μιας εκστρατείας του Πούτιν για την ενίσχυση της «κυριαρχίας» της Ρωσίας στο Ίντερνετ, η οποία έχει τροφοδοτήσει φόβους για κινεζικού στυλ ελέγχους.

Αυτή τη στιγμή το Twitter χαρακτηρίζει ορισμένα ρωσικά μέσα ενημέρωσης ως«συνεργαζόμενα με το κράτος μέσα ενημέρωσης», μια κίνηση που έχει επικριθεί από τη Μόσχα. Οι υποστηρικτές του νόμου επικαλούνται διαμαρτυρίες για μεροληπτική αντιμετώπιση εκ μέρους των Facebook, Twitter και YouTube.

Ένας δεύτερος νόμος εισάγει βαριά πρόστιμα, τα οποία φθάνουν ως και το 20% του τζίρου τους της προηγούμενης χρονιάς στη Ρωσία, για ιστότοπους που επανειλημμένα δεν αφαιρούν απαγορευμένο περιεχόμενο, κάτι που το YouTube και το Facebook συχνά δεν κάνουν, σύμφωνα με ρώσους βουλευτές.

Ένας τρίτος νόμος απαγορεύει την αποκάλυψη των προσωπικών δεδομένων των μελών των ρωσικών δυνάμεων ασφαλείας, αρχεία που μερικές φορές διαρρέουν στο Ίντερνετ και έχουν χρησιμοποιηθεί από ερευνητές δημοσιογράφους για να παρακολουθήσουν μυστικές επιχειρήσεις.

Νωρίτερα αυτό τον μήνα, ο ερευνητικός ιστότοπος Bellingcat χρησιμοποίησε αρχεία πτήσεων και άλλα δεδομένα για να ταυτοποιήσει μια ομάδα φερόμενων πρακτόρων της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB), τους οποίους ο Ναβάλνι έχει κατηγορήσει ότι προσπάθησαν τον Αύγουστο να τον δηλητηριάσουν, μια κατηγορία την οποία αρνείται η Μόσχα.

Άλλοι νέοι νόμοι προβλέπουν ποινές φυλάκισης έως δύο ετών για δυσφήμηση στο Ίντερνετ καθώς και νέους κανονισμούς που απαγορεύουν τη χρηματοδότηση διαμαρτυριών από «ξένους πράκτορες» και επιτρέπουν την απαγόρευση συγκεντρώσεων για λόγους έκτακτης ανάγκης.

Ένας άλλος νόμος δίνει στις αρχές νέες εξουσίες για να χαρακτηρίζουν ανθρώπους ως «ξένους πράκτορες» και επίσης να τους φυλακίζουν για πέντε χρόνια, αν δεν αναφέρουν σωστά τις δραστηριότητές τους.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Reuters

Tags: FSBΗΠΑΝΑΒΑΛΝΙΠΟΥΤΙΝΠΡΑΚΤΟΡΕΣΡΩΣΙΑ

Related Posts

Charles de Gaulle: Η γαλλική ναυαρχίδα αναχωρεί σήμερα για την αν. Μεσόγειο με πάνοπλη συνοδεία
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Άνοιξε πυρ εναντίον drones πάνω από τη βάση των υποβρυχίων της γαλλικής δύναμης αποτροπής

05/12/2025 - 12:57
ΗΠΑ - ναρκωτικά
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Ανακοίνωσαν ότι έπληξαν ταχύπλοο που φέρεται να μετέφερε ναρκωτικά – 4 νεκροί [vid]

05/12/2025 - 12:21
Ισραήλ
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Αύξηση στρατιωτικών δαπανών στα 34 δισ. προβλέπει το προσχέδιο προϋπολογισμού για το 2026

05/12/2025 - 11:35

Διαβάστε Επίσης

Γαλλία: Άνοιξε πυρ εναντίον drones πάνω από τη βάση των υποβρυχίων της γαλλικής δύναμης αποτροπής

ΗΠΑ: Ανακοίνωσαν ότι έπληξαν ταχύπλοο που φέρεται να μετέφερε ναρκωτικά – 4 νεκροί [vid]

Ισραήλ: Αύξηση στρατιωτικών δαπανών στα 34 δισ. προβλέπει το προσχέδιο προϋπολογισμού για το 2026

Μαδούρο: Ζήτησε από τον Τραμπ να κρατήσει 200 εκατομμύρια και αμνηστία 100 αξιωματούχων του για να αποχωρήσει από τη Βενεζουέλα

Κακοκαιρία Byron: Σε δυτική και βόρεια Αττική τα μεγαλύτερα ύψη βροχής

«Εκρηκτικό» ξημέρωμα στο Γκρόζνι – Χτυπήθηκε κυβερνητικό κτίριο της Τσετσενίας [vid]

Οι ΗΠΑ πωλούν στον Καναδά πελώριες ποσότητες βομβών αξίας 2,68 δισ. δολαρίων

Ρωσία: Πυρκαγιά σε τερματικό σταθμό αερίου και λιμάνι μετά από ουκρανική επίθεση [vids]

Top News

Καιρός - Τσατραφύλλιας: Η κακοκαιρία δεν έχει τελειώσει - Τα 7 σημεία που παραμένουν στο επίκεντρο

Τάσος Ξιαρχό προς Κόνι Μεταξά: Αυτά τα καραγκιοζιλίκια εγώ δεν τα θέλω και δε τα σηκώνω

Το Plan b της κυβέρνησης για να φύγουν οι αγρότες από τα μπλόκα πριν από τις γιορτές

Κωνσταντίνος Αργυρός για Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι το πόσο πρόσεχε τους διπλανούς της

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert