OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ ΚΥΠΡΟΣ

Εθνική Φρουρά: Την εθελοντική στράτευση γυναικών εισηγήθηκε η Θεοχάρους στο κυπριακό ΥΠΑΜ

05/01/2021 - 18:36
Εθνική Φρουρά
Share on FacebookShare on Twitter

Η Πρόεδρος του «Κινήματος Αλληλεγγύη» κ. Ελένη Θεοχάρους συναντήθηκε σήμερα με τον Υπουργό Άμυνας Κύπρου κ. Χαράλαμπο Πετρίδη όπου συζήτησαν επίκαιρα ζητήματα για την ενίσχυση και την θωράκιση των κυπριακών στρατιωτικών δυνάμεων, ενώ στο «τραπέζι» έπεσε η πρόταση για εθελοντική στράτευση γυναικών στην Εθνική φρουρά.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε η πολιτική παράταξη στη συνέχεια, τονίζεται ότι μεταξύ άλλων ενεργειών που χρειάζεται να πραγματοποιηθούν, η πρόταση για εθελοντική στράτευση γυναικών στην Εθνική Φρουρά είναι κάτι που εξετάζεται σοβαρά από το κυπριακό Υπουργείο Άμυνας.

Η συνάντηση Θεοχάρους – Πετρίδη

Η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης, Ελένη Θεοχάρους με τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του Κινήματος, Μιχάλη Γιωργάλλα συναντήθηκαν σήμερα με τον Υπουργό Αμυνας, Χαράλαμπο Πετρίδη και, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, συζήτησαν τη δραστική αύξηση των κονδυλίων που διαθέτει για την άμυνα της η Κυπριακή Δημοκρατία, την αναδιοργάνωση και τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό της ΕΦ και τις προαγωγές στελεχών της, που δεν έχουν προαχθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Μετά τη συνάντηση με τον ΥΠΑΜ, η κ. Θεοχάρους δήλωσε ότι η Αλληλεγγύη ζητεί ισχυρή άμυνα, ισχυρή ΕΦ. «Για αυτό θεωρούμε ότι απόλυτα αναγκαία την ενεργοποίηση του Ταμείου Αμυντικής Θωράκισης μόνο για σκοπούς άμυνας και τουλάχιστον όλα τα αδιάθετα αναπτυξιακά ποσά του κάθε κρατικού προϋπολογισμού να δίνονται στο τέλος κάθε έτους για δαπάνες άμυνας. Μας ικανοποιεί που σε αυτό είναι θετικός και ο κύριος Υπουργός».

Συζήτησαν, συνέχισε, για τον εκσυγχρονισμό των οπλικών συστημάτων της ΕΦ και γι’ αυτό το θέμα η Γραμματεία Άμυνας της Αλληλεγγύης θα συναντηθεί εκ νέου με στελέχη του ΥΠΑΜ για να καταθέσουν πιο τεχνικές και εξειδικευμένες προτάσεις μας.

Η πρόταση για εθελοντική στράτευση γυναικών

«Συζητήσαμε την εθελοντική στράτευση γυναικών, θεσμός που άρχισε να εξετάζεται από το ΥΠΑΜ, την αύξηση της θητείας, ενώ δώσαμε και τις ιδέες μας για την αποκατάσταση των στελεχών της ΕΦ, που δεν έχουν προαχθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα. Δεν θα σταματήσουμε να εργαζόμαστε μέχρι η ΕΦ να γίνει ένας σύγχρονος, ευέλικτος και αξιόμαχος στρατός».

Η κ. Θεοχάρους είπε ότι είναι απόλυτα αναγκαία η άμεση διαλεύκανση του ζητήματος των κονδυλίων του ταμείου αμυντικής θωράκισης.  Η Αλληλεγγύη δεν δέχεται σε καμιά περίπτωση και υπό οιεσδήποτε συνθήκες, μείωση προϋπολογισμού για την άμυνα, πρόσθεσε. «Προχωράμε για την άμυνα της πατρίδας μας, χωρίς συμβιβασμούς».

Αναφέρεται επίσης ότι οι Θεοχάρους και Γεωργάλλας έχουν αρχίσει μαραθώνιο επαφών με Υπουργούς της Κυβέρνησης και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για να καταθέσουν τις απόψεις και τις προτάσεις του Κινήματος Αλληλεγγύη για τον αναθεωρημένο Προϋπολογισμό που αναμένεται να κατατεθεί.

Με πληροφορίες από: Offsite / Φωτογραφία αρχείου

Tags: ΕΘΝΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΥΠΡΟΥΘΕΟΧΑΡΟΥΣΚΥΠΡΟΣΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Related Posts

Υποβρύχιο «Πρωτεύς» S113: Παραδίδεται ως μουσείο τη Δευτέρα 11 Μαΐου στο Φλοίσβο
ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Ο Χριστοδουλίδης συναντήθηκε με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη – Τι συζήτησαν

08/05/2026 - 19:51
Spike LR2
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

SPIKE LR2: H Εθνική Φρουρά Κύπρου εκπαιδεύεται στο ισραηλινό αντιαρματικό σύστημα μεγάλου βεληνεκούς [vid]

05/05/2026 - 21:18
ΕΕ - Χριστοδουλίδης
ΚΥΠΡΟΣ

ΕΕ: «Κάτι κινείται» για το άρθρο 42.7 περί ρήτρας αμοιβαίας συνδρομής

24/04/2026 - 13:11

Διαβάστε Επίσης

Ιράν: Εκτελέστηκε άνδρας που κατηγορούνταν για κατασκοπεία υπέρ της CIA και της Μοσάντ

Τραμπ: Υψηλού συμβολισμού η συνάντηση με Σι Τζινπίνγκ – Ιράν, εμπορικός πόλεμος, AI και Ταϊβάν στην ατζέντα

AIM-120 AMRAAM: Συμφωνία «μαμούθ» αξίας 3.69 δισεκ. ευρώ θέλει το Βέλγιο για τους πυραύλους

Το «όχι» του Τραμπ στην ειρηνευτική πρόταση του Ιράν, τα Στενά του Ορμούζ και η αύξηση τιμών πετρελαίου

Μακρόν σε Ιράν: Η Γαλλία ουδέποτε εξέτασε την ανάπτυξη ναυτικών δυνάμεων στα Στενά του Ορμούζ

Συρία: Ξάδελφος του Μπασάρ αλ Άσαντ δικάζεται για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας [vid, pic]

ΗΠΑ: Τα αποθέματα πυρομαχικών έχουν μειωθεί δραματικά από τον πόλεμο στο Ιράν, λέει δημοκρατικός γερουσιαστής

Ισραήλ: Νέα φονικά πλήγματα στο νότιο Λίβανο – «Χτυπήσαμε πάνω από 20 υποδομές της Χεζμπολάχ»

Top News

Super Κική στον Φειδία Παναγιώτου: Χαλάω γύρω στα 20 με 30 χιλιάρικα το μήνα, είμαι πάρα πολύ σπάταλη

Χανταϊός: Η πρώτη εικόνα του 70χρονου από το κρουαζιερόπλοιο Hondius τη στιγμή της μεταφοράς του στο «Αττικόν»

Δήμητρα Αλεξανδράκη: Το αλκοόλ με κατέστρεψε, πήρα ναρκωτικά άθελά μου μέσα σε ένα μπουκάλι νερό

Κατερίνα Καινούργιου: Η πανηγυρική επιστροφή της στην εκπομπή Super Katerina - «Έχασα τα κιλά της εγκυμοσύνης»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert