OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Ενωτική η ομιλία του νέου Προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν: «Η Δημοκρατία νίκησε»

20/01/2021 - 19:34
Μπάιντεν
Share on FacebookShare on Twitter
Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Τζο Μπάιντεν είναι πλέον ο 46ος Πρόεδρος των ΗΠΑ. Η σημερινή ημέρα θα μείνει στην ιστορία για πολλούς λόγους. Ο πρώτος είναι ότι ο Ντόναλντ Τραμπ είναι πλέον σαν ένα φάντασμα του παρελθόντος λίγες ώρες μόνο μετά την αποχώρησή του από τον Λευκό Οίκο. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι οι ΗΠΑ έχουν και επίσημα μια γυναίκα Αντιπρόεδρο. Την Κάμαλα Χάρις.

Ο τρίτος και κυριότερος λόγος είναι η ομιλία που εκφώνησε ο Τζο Μπάιντεν με την οποία σηματοδότησε την έναρξη μιας νέας εποχής για την χώρα του. Μια ομιλία που μίλησε στον μέσο Αμερικανό είτε στήριξε, είτε όχι τον νέο Πρόεδρο των ΗΠΑ.

«Η δημοκρατία νίκησε»

Η ομιλία του Τζο Μπάιντεν, ήταν και λόγω της συγκυρίας μια από τις πιο εμπνευσμένες ομιλίες που έχει εκφωνήσει Πρόεδρος των ΗΠΑ στην ορκωμοσία του.

«Η δημοκρατία είναι πολύτιμη, η δημοκρατία είναι εύθραυστη, και σήμερα οι φίλοι μου, η δημοκρατία νίκησε», είπε.

«Σήμερα γιορτάζουμε τον θρίαμβο όχι ενός υποψηφίου, αλλά μιας ιδέας. Της ιδέας της δημοκρατίας… Αυτή την ώρα, φίλοι μου, η δημοκρατία νίκησε», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, χαιρετίζοντας μια ημέρα «ελπίδας» για την Αμερική.

«Όλη μου η ψυχή βρίσκεται στο να ενώσω την χώρα», είπε, καλώντας σε μια καινούργια αρχή έπειτα από μια περίοδο πικρίας και ακραίου διχασμού.

Ενωτική ομιλία

Στην ομιλία του που διήρκησε περίπου 20 λεπτά, ο νέος πρόεδρος, φορώντας σκούρο κοστούμι και μπλε γραβάτα, και μάσκα κατά την άφιξή του, όπως όλοι οι φιλοξενούμενοι, καταδίκασε όσους χρησιμοποιούν ψέματα για να κερδίσουν εξουσία, υποσχόμενος ότι θα είναι πρόεδρος όλων των Αμερικανών, και πως η διακυβέρνησή του θα βασίζεται σε γεγονότα και αλήθειες.

«Υπάρχει η αλήθεια και υπάρχουν και τα ψέματα. Ειπώθηκαν ψέματα για απόκτηση εξουσίας και κέρδους», τόνισε ο Μπάιντεν στην ομιλία του. «Μπορούμε να συνεχίζουμε να διαφωνούμε», πρόσθεσε, σημειώνοντας: «Αυτή είναι η δημοκρατία».

«Γνωρίζω ότι οι δυνάμεις που μας χωρίζουν είναι βαθιές και πραγματικές», πρόσθεσε ο Τζο Μπάιντεν, καλώντας μια ακόμη φορά σε «ενότητα» στην ομιλία του σε απόλυτη αντίθεση με όσα, σκοτεινά και επιθετικά, είπε ο Ρεπουμπλικανός προκάτοχός του στο ίδιο μέρος, στα σκαλιά του Καπιτωλίου, πριν από τέσσερα χρόνια.

Δεσμεύτηκε να «νικήσει» τον «λευκό ρατσισμό» και την «εσωτερική τρομοκρατία», δύο εβδομάδες μετά την εισβολή υποστηρικτών του πρώην προέδρου Τραμπ στο Καπιτώλιο. Αναφέρθηκε επίσης στις διαδηλώσεις του περασμένου καλοκαιριού ενάντια στον ρατσισμό και την αστυνομική βαρβαρότητα. «Το όνειρο για δικαιοσύνη για όλους δεν θα μετατεθεί πλέον»

«Με ενότητα μπορούμε να πετύχουμε σπουδαία πράγματα» .

Αναγνώρισε πως οι ΗΠΑ διανύουν μια περίοδο δοκιμασίας και πως η χώρα θα πρέπει να αντεπεξέλθει στις προκλήσεις. «Πιστεύω ότι θα το πετύχουμε», είπε, μιλώντας για υπέρβαση εμποδίων, και για μια σειρά από σημαντικές ανησυχίες, όπως η πανδημία, ο ρόλος των ΗΠΑ στον κόσμο, η φυλετική αδικία και η «επίθεση στη δημοκρατία μας».

Δεσμεύτηκε πως θα αποκαταστήσει τις συμμαχίες των ΗΠΑ με άλλες χώρες.

Με πληροφορίες από: Newsit 

Tags: ΗΠΑΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΜΠΑΙΝΤΕΝΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΗΠΑΤΡΑΜΠ

Related Posts

Ρωσία - Ουκρανία
ΚΟΣΜΟΣ

Ζελένσκι: Όσο ο Πούτιν επιμένει στον πόλεμο, τόσο θα συνεχίζονται τα αντίποινα της Ουκρανίας [vids]

06/06/2026 - 12:07
Λίβανος - Ισραήλ
ΚΟΣΜΟΣ

Λίβανος: «Πολλοί στρατιωτικοί» σκοτώθηκαν σε πλήγμα του Ισραήλ

06/06/2026 - 11:12
Ιράν - Λίβανος - Ισραήλ
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Καλεί το πρόεδρο του Λιβάνου να σώσει τη χώρα του «από τον πραγματικό εχθρό», το Ισραήλ

06/06/2026 - 10:04

Διαβάστε Επίσης

Μέση Ανατολή: Τα γαλλικά ελικόπτερα Tiger στο «κυνήγι» των ιρανικών drones

Δένδιας: Αποτίουμε φόρο τιμής στους δεκάδες χιλιάδες Συμμάχους που αποβιβάστηκαν στις ακτές της Νορμανδίας

Ζελένσκι: Όσο ο Πούτιν επιμένει στον πόλεμο, τόσο θα συνεχίζονται τα αντίποινα της Ουκρανίας [vids]

Λίβανος: «Πολλοί στρατιωτικοί» σκοτώθηκαν σε πλήγμα του Ισραήλ

Οι ΗΠΑ εγκρίνουν τη δυνητική πώληση στο Κουβέιτ συστημάτων κατά drones έναντι 2 δισ. δολαρίων

Ιράν: Καλεί το πρόεδρο του Λιβάνου να σώσει τη χώρα του «από τον πραγματικό εχθρό», το Ισραήλ

Ο ΥΦΕΘΑ Δαβάκης στην εκδήλωση της 53ης επετείου του Κινήματος του Ναυτικού τον Μάιο 1973

Ρωσία: Νέες επιθέσεις ουκρανικών drones στην περιφέρεια Λένινγκραντ [vids]

Top News

Ακατάσχετος λογαριασμός: Τι σημαίνει η αύξηση του ορίου στα 1.600 ευρώ - Αναλυτικά παραδείγματα

Διακοπές με κατοικίδιο: Όσα πρέπει να γνωρίζουν οι κηδεμόνες-ιδιοκτήτες πριν φύγουν για το καλοκαίρι

Dua Lipa και Callum Turner στο Παλέρμο για το 3ήμερο wedding party τους: Ο ξέφρενος χορός και τα φιλιά, δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Ο Νίκος Παπανδρέου χόρεψε κρητικό συρτό στην Grand Place των Βρυξελλών και έκλεψε τις εντυπώσεις

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert