OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός: Η επιτάχυνση παραγωγής εμβολίων και η «κρίση» στην Ευρωπαϊκή Ένωση

01/02/2021 - 15:51
Ευρωπαϊκή Ένωση
Share on FacebookShare on Twitter

Φαρμακευτικοί όμιλοι υποσχέθηκαν σήμερα να επιταχύνουν την παραγωγή εμβολίων κατά της Covid-19 μόλις πριν από την διάσκεψη κορυφής για το θέμα στο Βερολίνο και την ώρα που αυξάνονται οι επιθέσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την διαχείριση της κρίσης.

Η γερμανική εταιρεία βιοτεχνολογίας BioNTech ανακοίνωσε την παράδοση στην Ευρωπαϊκή Ένωση έως και 75 εκατομμυρίων επιπλέον δόσεων του εμβολίου που έχει αναπτύξει σε συνεργασία με την αμερικανική Pfizer κατά το δεύτερο τρίμηνο.

Ταυτόχρονα, η γερμανική Bayer δεσμεύθηκε να παραγάγει το εμβόλιο της γερμανικής CureVac, το οποίο βρίσκεται σε φάση πιστοποίησης, σύμφωνα με τον Γερμανό υπουργό Υγείας Γενς Σπαν.

Στόχος, η παραγωγή 160 δόσεων εμβολίου το 2022. Η παραγωγική ικανότητα της Bayer προστίθεται στην παραγωγή του υπάρχοντος δικτύου της CureVac 300 εκατομμυρίων δόσεων φέτος και ενός δισεκατομμυρίου δόσεων το 2022, εξήγησε ο Φραντς-Βέρνερ Χάας, διευθυντής της CureVac.

Χθες, Κυριακή, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν είχε δηλώσει ότι η αγγλοσουηδική AstraZeneca, κατά της οποίας κατευθύνεται η οργή των ευρωπαίων ηγετών λόγω των σημαντικών καθυστερήσεων στην παραγωγή, πρόκειται να παραδώσει στην Ευρωπαϊκή Ένωση επιπλέον 9 εκατομμύρια δόσεις σε σχέση με ό,τι είχε ανακοινώσει την περασμένη εβδομάδα, δηλαδή 40 εκατομμύρια δόσεις συνολικά.

Η «χρεωκοπία» της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Οι ανακοινώσεις πραγματοποιούνται μόλις πριν από την διάσκεψη κορυφής για την αντιμετώπιση της Covid το απόγευμα ανάμεσα στην γερμανική ηγεσία και τους φαρμακευτικούς ομίλους. Της σύσκεψης θα προεδρεύσει η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ , την ώρα που η κυβέρνησή της και η ολόκληρη η Ευρωπαϊκή Ένωση, τελούν υπό πίεση λόγω των καθυστερήσεων της εκστρατείας εμβολιασμού.

Τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης επιτίθενται σήμερα ανηλεώς στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία κατηγορείται για καθυστερημένη παραγγελία των εμβολίων και για κακή διαπραγμάτευση των συμβολαίων, ειδικά με την AstraZeneca.

Οι επιδόσεις της Ευρώπης στον εμβολιασμό είναι χαμηλότερες του Ηνωμένου Βασιλείου, όπου η υποστηρικτές του Brexit θεωρούν ότι το γεγονός αυτό αποτελεί από μόνο του απόδειξη ότι καλώς η χώρα αποχώρησε από την Ένωση. Πρόκειται για «ομολογία χρεωκοπίας των Βρυξελλών, απόδειξη ανικανότητας των 27 χωρών μελών, γράφει η λαϊκή Bild.

«Μπορούμε στην σοβαρότερη κρίση από τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, να έχουμε παραμελήσει τόσο την τροφοδοσία;» σε εμβόλια, αναρωτιέται ο Spiegel.

Αν η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει συγκροτήσει ένα πακέτο 750 δισεκατομμυρίων ευρώ για να θωρακίσει την οικονομία απέναντι στις συνέπειες της πανδημίας, επένδυσε περί τα 3 δισεκατομμύρια για την τροφοδοσία σε εμβόλια και αυτό είναι δύσκολο να δικαιολογηθεί», σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό.

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν βρίσκεται στο στόχαστρο και ορισμένοι, όπως το ακροδεξιό γερμανικό κόμμα Εναλλακτική για την Γερμανία, ζητούν την παραίτησή της.

«Δέχθηκε ένα μεγάλο πλήγμα, αλλά δεν πιστεύω ότι θα φύγει», δήλωσε ευρωπαϊκή διπλωματική πηγή. «Κανείς δεν γνώριζε για προβλήματα τροφοδοσίας μέχρι πρόσφατα. Δεν μπορεί να κατηγορείται μόνο η Κομισιόν», δήλωσε άλλη ευρωπαϊκή πηγή.

Η κατάσταση στη Γερμανία

Η σημερινή χαώδης κατάσταση πλήττει επίσης την Γερμανίδα καγκελάριο λίγους μήνες πριν από τις βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου.

Η καλή εικόνα της κυβέρνησης και του συντηρητικού κόμματος στηρίχθηκε εδώ και μήνες σε μεγάλο βαθμό στην επιτυχημένη διαχείριση της πανδημίας, την οποία αντιμετώπισε ικανοποιητικά την άνοιξη η πρώτη ευρωπαϊκή οικονομία πριν πληγεί τον χειμώνα από το δεύτερο κύμα.

Η επιβράδυνση της εκστρατείας εμβολιασμού έχει δώσει την εντύπωση της απώλειας του ελέγχου από την Γερμανίδα καγκελάριο που ηγείται της χώρας εδώ και 16 χρόνια και προκαλεί τριγμούς και στους κόλπους του κυβερνητικού συνασπισμού με το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD).

Ο υπουργός Οικονομικών και υποψήφιος του SPD για την καγκελαρία Όλαφ Σολτς πολλαπλασίασε τις επιθέσεις κατά του υπουργού Υγείας Γενς Σπαν και, εμμέσως, κατά της Άγγελα Μέρκελ, απαιτώντας μία πραγματική «εκστρατεία εμβολιασμού», σε μία προσπάθεια του κόμματος, που βρίσκεται σε υποχώρηση στις δημοσκοπήσεις, να ξεκινήσει δυναμικά την προεκλογική του εκστρατεία.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία Reuters

Tags: ASTRAZENECACOVID-19PFIZERΕΜΒΟΛΙΑΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗΚΟΡΟΝΟΙΟΣ

Related Posts

Μερτς
ΚΟΣΜΟΣ

Μερτς: «Να μην γίνουμε έρμαιο των μεγάλων δυνάμεων – Γερμανία και ΕΕ πρέπει να έχουν ενεργό ρόλο στις διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία»

17/12/2025 - 21:48
Νετανιάχου - Ισραήλ
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: O Νετανιάχου ενέκρινε συμφωνία-ρεκόρ με την Αίγυπτο για το φυσικό αέριο

17/12/2025 - 21:14
Ζελένσκι
ΚΟΣΜΟΣ

Ζελένσκι: «Η Ρωσία ετοιμάζεται για ακόμη έναν χρόνο πολέμου – Η Ουκρανία χρειάζεται υποστήριξη»

17/12/2025 - 19:50

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Το 1943 οι Γερμανοί εκτελούν 118 κατοίκους στα Δράκεια Μαγνησίας

Μερτς: «Να μην γίνουμε έρμαιο των μεγάλων δυνάμεων – Γερμανία και ΕΕ πρέπει να έχουν ενεργό ρόλο στις διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία»

Ισραήλ: O Νετανιάχου ενέκρινε συμφωνία-ρεκόρ με την Αίγυπτο για το φυσικό αέριο

F-35: Ο Τραμπ πιέζει για την αγορά των stealth μαχητικών τον νέο Τσέχο πρωθυπουργό, που τα χαρακτήρισε «άχρηστα και υπερτιμημένα»

Ζελένσκι: «Η Ρωσία ετοιμάζεται για ακόμη έναν χρόνο πολέμου – Η Ουκρανία χρειάζεται υποστήριξη»

Γερμανία: Η Επιτροπή Προϋπολογισμού ενέκρινε 50 δισ. ευρώ σε εξοπλισμούς για την Bundeswehr

Η Πολωνία θα αρχίσει να παράγει νάρκες κατά προσωπικού για να τις τοποθετήσει στα ανατολικά της σύνορα

HUMVEE Hawkeye: Το Κόσοβο αγοράζει αμερικανικά πυροβόλα μεγάλου βεληνεκούς των 105 χιλιοστών

Top News

Ειρήνη Μαρινάκη: Το «τελευταίο αντίο» στην σπουδαία Πειραιώτισσα - Πλήθος κόσμου έδωσε το «παρών»

Νίκος Παππάς για την επίθεσή του στον δημοσιογράφο Νίκο Γιαννόπουλο: «Είχα λάθος αντίδραση στη δική του δράση - πρόκληση»

Χαμός με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου στην εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Τραβούσε βίντεο μάρτυρες και βουλευτές

Σοφία Μουτίδου για Γιώργο Λιάγκα: «Μήπως ήταν κόλπο επικοινωνιακό; Δεν ντρέπεστε να λέτε ασυνάρτητα πράγματα;»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert