OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Μιανμάρ: Η δικτατορία συνέλαβε το «δεξί χέρι» της πρώην ηγέτιδος Σου Τσι

11/02/2021 - 12:16
Μιανμάρ
Share on FacebookShare on Twitter

Στενός σύμβουλος της ανατραπείσας ηγέτιδας της Μιανμάρ Αούνγκ Σαν Σου Τσι συνελήφθη σε ένα νέο κύμα συλλήψεων μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα της περασμένης εβδομάδας, δήλωσε σήμερα κομματικός αξιωματούχος.

Ο εν λόγω σύμβουλος, ο Κιάου Τιντ Σούι, είχε υπηρετήσει ως πληρεξούσιος υπουργός στο γραφείο κρατικού συμβούλου υπό τη Σου Τσι, η οποία κρατείται μετά το πραξικόπημα της 1ης Φεβρουαρίου.

Ο Κιάου Τιντ Σούι, που θεωρείται δεξί χέρι της Σου Τσι, ήταν ένας από τους εκπροσώπους της στις συνομιλίες με τους στρατιωτικούς λίγες ημέρες προτού ανατραπεί η πολιτική κυβέρνηση.

Ο Τσι Τόε, μέλος της επιτροπής πληροφοριών του κόμματος της Σου Τσι, Εθνικός Σύνδεσμος για τη Δημοκρατία (NLD), δήλωσε πως ο Κιάου Τιντ Σούε και άλλοι τέσσερις άνθρωποι που συνδέονταν με την προηγούμενη κυβέρνηση απήχθησαν από τις κατοικίες τους στη διάρκεια της νύχτας, και πως όλα τα μέλη της ανώτατης ηγεσίας της πρώην εκλογικής επιτροπής συνελήφθησαν.

Ο στρατός έκανε το πραξικόπημα έπειτα από εκτεταμένη νοθεία, όπως υποστήριξε, στις εκλογές του Νοεμβρίου, όπου ο NLD αναδείχθηκε νικητής με συντριπτική πλειοψηφία. Η εκλογική επιτροπή είχε απορρίψει τις αιτιάσεις αυτές.

Οι αρχές της Μιανμάρ δεν απάντησαν προς το παρόν σε αίτημα για σχόλια και το Reuters δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει από ανεξάρτητη πηγή τις συλλήψεις. Δεκάδες αξιωματούχοι έχουν συλληφθεί μετά το πραξικόπημα, περιλαμβανομένων και ανώτατων στελεχών του NLD.

Πολίτες κατέβηκαν στους δρόμους σε όλη τη χώρα σήμερα για έκτη συνεχόμενη ημέρα.

Εκατοντάδες εργάτες παρατάχθηκαν σε δρόμο στην πρωτεύουσα Ναϊπιντάου, σε υποστήριξη του κινήματος πολιτικής ανυπακοής, φωνάζοντας συνθήματα κατά της χούντας και κρατώντας πανό υπέρ της Σου Τσι.

Σε μια συνέχεια του δημιουργικού πνεύματος που επιδείχθηκε σε πρόσφατες διαδηλώσεις, όπου ορισμένοι διαδηλωτές φορούσαν βραδινά φορέματα και κοστούμια, ορισμένοι άνδρες και αγόρια διαδηλωτές στη Ρανγκούν φορούσαν κοντές φούστες. «Δεν βγάζουμε τις φούστες μας μέχρι να πάρουμε πίσω τη δημοκρατία», ήταν ένα από τα συνθήματα.

Εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν επίσης έξω από την κινεζική πρεσβεία στη Ρανγκούν, κατηγορώντας το Πεκίνο ότι υποστηρίζει τη στρατιωτική χούντα παρά τις κινεζικές διαψεύσεις.

«Υποστηρίξτε τη Μιανμάρ. Μην υποστηρίζετε δικτάτορες», έγραφε ένα από τα πανό στα κινεζικά και στα αγγλικά.

Η κινεζική πρεσβεία δεν είχε κάποιο άμεσο σχόλιο. Αργά χθες, Τετάρτη, ανήρτησε στο Facebook μια δήλωση όπου διέψευδε πληροφορίες που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο για κινεζικά αεροπλάνα που μετέφεραν τεχνικό προσωπικό στη χώρα, και είπε πως οι μοναδικές πτήσεις που πραγματοποιούνται είναι τακτικές εμπορευματικές πτήσεις που μεταφέρουν εισαγόμενα και εξαγόμενα προϊόντα όπως θαλασσινά.

Διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν επίσης κοντά στις πρεσβείες των Ηνωμένων Πολιτειών, της Ρωσίας και της Γαλλίας καθώς και στα γραφεία των Ηνωμένων Εθνών. Ο Γάλλος πρεσβευτής βγήκε έξω από το κτίριο της πρεσβείας για να τους συναντήσει και να εκφράσει την υποστήριξή του στη δημοκρατία και την απελευθέρωση των κρατουμένων.

Πηγή: Reuters / ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags: ΑΑΟΥΝΓΚ ΣΑΝ ΣΟΥ ΤΣΙΜΙΑΝΜΑΡΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ

Related Posts

Τραμπ
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: «Το Ιράν θέλει απεγνωσμένα να κάνει συμφωνία, γίνονται συνομιλίες – Συμφώνησαν να μην αποκτήσουν πυρηνικό όπλο»

24/03/2026 - 20:38
Μέση Ανατολή
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: 3.000 στρατιώτες της 82ης Αερομεταφερόμενης Μεραρχίας θα πάνε στη Μέση Ανατολή, λέει το Reuters

24/03/2026 - 20:21
Ισραήλ
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Μια γυναίκα σκοτώθηκε από επίθεση της Χεζμπολάχ – Ο IDF εξουδετέρωσε στέλεχος της ιρανικής Quds στη Βηρυτό

24/03/2026 - 19:57

Διαβάστε Επίσης

Τραμπ: «Το Ιράν θέλει απεγνωσμένα να κάνει συμφωνία, γίνονται συνομιλίες – Συμφώνησαν να μην αποκτήσουν πυρηνικό όπλο»

ΗΠΑ: 3.000 στρατιώτες της 82ης Αερομεταφερόμενης Μεραρχίας θα πάνε στη Μέση Ανατολή, λέει το Reuters

Ισραήλ: Μια γυναίκα σκοτώθηκε από επίθεση της Χεζμπολάχ – Ο IDF εξουδετέρωσε στέλεχος της ιρανικής Quds στη Βηρυτό

Παρέλαση 25ης Μαρτίου: Με τη στολή του «Σύγχρονου Μαχητή» θα παρελάσουν τα πεζοπόρα τμήματα του Στρατού Ξηράς

Τσεχία: Τρεις συλλήψεις για εμπρησμό σε βιομηχανία όπλων που συνδέεται με την ισραηλινή Elbit Systems

Ιρανικός πύραυλος εκτοξεύθηκε εναντίον του Λιβάνου – Καταρρίφθηκε από αμερικανικό αντιτορπιλικό

UH-60MX Black Hawk: O αμερικανικός στρατός παρέλαβε το πρώτο ελικόπτερο που μπορεί να πετάξει και χωρίς πιλότο

Τρεις τραυματίες στο Ισραήλ και ένας νεκρός στο Μπαχρέιν μετά από νέες ιρανικές πυραυλικές επιθέσεις

Top News

Η δράση και η χλιδάτη ζωή των μελών του κυκλώματος που εξαπατούσε των ΕΦΚΑ - Κατασχέθηκαν πολυτελή αυτοκίνητα, πλάκες χρυσού και πανάκριβα ρολόγια

Γιώργος Μανίκας: Η απάντηση του γνωστού μοντέλου για την εμπλοκή του ονόματός του στο κύκλωμα που εξαπατούσε τον ΕΦΚΑ

Νίκος Ορφανός: Μόλις έμαθα ότι έχω όγκο στον εγκέφαλο ενημέρωσα τον γιο και τη γυναίκα μου, τους είπα θα το παλέψουμε

Βασίλης Λαζαρίδης: Ο πατέρας μου με λάτρευε, όταν έμαθα για τον θάνατό του κλείστηκα στο δωμάτιό μου και σπάραζα για ώρες

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert