OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

OLAF: Προειδοποιεί τα κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης για πλαστά εμβόλια

15/02/2021 - 17:27
κρούσματα
Share on FacebookShare on Twitter

Η OLAF (Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης) προειδοποίησε τις κυβερνήσεις να είναι σε επιφυλακή έναντι των προσφορών να τους παρέχουν εμβόλια COVID-19. Αυτές οι προσφορές είναι πολύ συχνά ψεύτικες και πρέπει να αναφέρονται τονίζει η ανακοίνωση που εκδόθηκε από την υπηρεσία.

Ο Βίλε Ιτάλα, Γενικός Διευθυντής της OLAF, τόνισε «ακούμε αναφορές για απατεώνες που προσφέρουν να πουλήσουν εμβόλια σε κυβερνήσεις σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτές οι προσφορές διατίθενται σε πολλές διαφορετικές μορφές».

Οι απατεώνες και τα πλαστά εμβόλια

Επίσης πρόσθετε ότι «για παράδειγμα, οι απατεώνες μπορεί να προσφέρουν να πουλήσουν μεγάλες ποσότητες εμβολίων, να παραδώσουν ένα δείγμα για να εξοφλήσουν την πρώτη προκαταβολή και στη συνέχεια να εξαφανιστούν με τα χρήματα. Μπορούν να παραδώσουν παρτίδες ψεύτικων εμβολίων. Ή μπορεί ψευδώς να ισχυρίζονται ότι εκπροσωπούν νόμιμη επιχείρηση και ισχυρίζονται ότι κατέχουν ή έχουν πρόσβαση σε εμβόλια».

Συμπληρώνει ότι «όλες αυτές οι αξιώσεις έχουν ένα κοινό: είναι ψευδείς. Είναι φάρσες οργανωμένες για να εξαπατήσουν τις εθνικές αρχές που επιδιώκουν να εντείνουν τον ρυθμό εμβολιασμού για να διατηρήσουν τους πολίτες τους ασφαλείς.

Πρέπει να σταματήσουν το συντομότερο δυνατό» και προσθέτει ότι «αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η OLAF έχει προσθέσει ένα επιπλέον στρώμα στη συνεχιζόμενη έρευνά μας για ψεύτικα προϊόντα προστασίας από την COVID -19, με σκοπό την αντιμετώπιση του παράνομου εμπορίου εμβολίων COVID-19 που πιθανώς πραγματοποιούνται με παράνομη εισαγωγή τους στο έδαφος της ΕΕ ή /και μέσω της εμπορίας πλαστών φαρμάκων».

Η επίσημη έρευνα του OLAF

Παράλληλα, ο κύριος Βιτάλα σημειώνει ότι «τώρα θα μοιραστούμε ενεργά τις πληροφορίες που λαμβάνουμε σχετικά με αυτές τις απόπειρες απάτης με τους αξιόπιστους εταίρους μας στην ΕΕ, στα κράτη μέλη και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Θα συνεργαστούμε μαζί τους για να αποτρέψουμε αυτές τις απάτες και να βοηθήσουμε τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου να προσδιορίσουν την πραγματική ταυτότητα των ατόμων και των εταιρειών πίσω από αυτές τις απόπειρες που θέτουν σε κίνδυνο την ανθρώπινη υγεία και τα δημόσια οικονομικά σε μια εποχή μεγάλης δυσκολίας».

Στις 19 Μαρτίου 2020, η OLAF ξεκίνησε επίσημη έρευνα σχετικά με το παράνομο εμπόριο μασκών προσώπου, ιατρικών συσκευών, αντισηπτικών, φαρμάκων και εξαρτημάτων για τεστ που συνδέονται με την πανδημία COVID-19.

Μέχρι στιγμής, η έρευνα της OLAF οδήγησε στον εντοπισμό περισσότερων από 1.000 ύποπτων φορέων εκμετάλλευσης και στην κατάσχεση ή κράτηση περισσότερων από 14 εκατομμυρίων αντικειμένων. Σε αυτά περιλαμβάνονται, για παράδειγμα, αντισηπτικά χεριών που περιέχουν μεγάλο όγκο μεθανόλης, κακές μάσκες προσώπου και πλαστά κιτ τεστ. Δεν έχουν καταγραφεί ακόμη κατασχέσεις πλαστών εμβολίων.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Reuters

Tags: COVID-19OLAFΕΜΒΟΛΙΟΕΥΡΠΩΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗΚΟΡΟΝΟΙΟΣ

Related Posts

Στενά του Ορμούζ
ΚΟΣΜΟΣ

Στενά του Ορμούζ: Τα πλεονεκτήματα του Ιράν, η στρατηγική των ΗΠΑ και η παράταση στο τελεσίγραφο Τραμπ

27/03/2026 - 08:51
Τραμπ
ΚΟΣΜΟΣ

Wall Street Journal: Ο Τραμπ εξετάζει την ανάπτυξη 10.000 επιπλέον στρατιωτών στη Μέση Ανατολή

27/03/2026 - 08:39
Ιράν
ΚΟΣΜΟΣ

Το Ιράν εξαπέλυσε μπαράζ επιθέσεων με πυραύλους και drones κατά του Ισραήλ και των χωρών του Κόλπου

27/03/2026 - 08:28

Διαβάστε Επίσης

Στενά του Ορμούζ: Τα πλεονεκτήματα του Ιράν, η στρατηγική των ΗΠΑ και η παράταση στο τελεσίγραφο Τραμπ

Wall Street Journal: Ο Τραμπ εξετάζει την ανάπτυξη 10.000 επιπλέον στρατιωτών στη Μέση Ανατολή

Το Ιράν εξαπέλυσε μπαράζ επιθέσεων με πυραύλους και drones κατά του Ισραήλ και των χωρών του Κόλπου

Τραμπ στην δεξίωση για την 25η Μαρτίου: «Οφείλουμε στους Έλληνες τόσα πολλά» [vids]

Η Πολεμική Αεροπορία σε τροχιά κυριαρχίας: Ο πόλεμος φέρνει εμπόδια στα τουρκικά Eurofighter

Καιρός σήμερα: Μεταβολή με βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας

Σαν σήμερα: Το 1821 ο Αθανάσιος Διάκος κηρύσσει την Επανάσταση στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα

Το Ιράν πιστεύει ότι έχει το «πάνω χέρι», απέναντι σε έναν Τραμπ που βιάζεται να διαπραγματευτεί

Top News

Τελική ταχύτητα και επιτάχυνση: Γιατί παίζει ρόλο αν είναι υψηλές οι τιμές

Ανακωχή στο ΠΑΣΟΚ ελέω συνεδρίου: Το μανιφέστο Ανδρουλάκη, η παρέμβαση Δούκα και οι ομιλίες των κορυφαίων

Κατώτατος μισθός: Τα οφέλη ιδιωτικών και δημοσίων υπαλλήλων από την αύξηση σε 1,47 εκατ. εργαζόμενους

Η κακοκαιρία «Deborah» φέρνει ισχυρές καταιγίδες σε 6 περιοχές μέχρι την Κυριακή - Στο επίκεντρο η Αττική σήμερα

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert