OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ ΚΥΠΡΟΣ

Αναστασιάδης: Από την ίδια την Τουρκία εξαρτάται η εξομάλυνση σχέσεων με την ΕΕ

27/03/2021 - 12:16
Αναστασιάδης
Share on FacebookShare on Twitter

Απαραίτητη προϋπόθεση για εξομάλυνση των σχέσεων ΕΕ-Τουρκίας είναι οι συμπεριφορές της Άγκυρας να συνάδουν και με τις διαπιστώσεις, όπως καταγράφονται στην έκθεση της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ύπατου Εκπροσώπου κ. Μπορέλ, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο της επίσκεψης του στον χώρο ανέγερσης του γηπέδου Limassol Arena, στο Κολόσσι, στη Λεμεσό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι τόσο η Κύπρος όσο και η Τουρκία είναι ικανοποιημένες από τα αποτελέσματα του προχθεσινού Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, και ερωτηθείς τι πήρε η Τουρκία και τι εμείς από αυτό, είπε ότι «εκείνοι πήραν υποσχέσεις με βάση προϋποθέσεις, ότι δηλαδή θα τιμήσουν τις υποχρεώσεις έναντι της Ευρώπης και όλων των κρατών μελών.

Εμείς αυτό που πήραμε ήταν να μετατρέψουμε το ανακοινωθέν, διότι δεν πρόκειται περί αποφάσεων ωσάν να ήταν η κανονική Σύνοδος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αλλά περί ανακοινώσεως και προθέσεων, οι οποίες εάν και εφόσον η Τουρκία φανεί συνεπής ενδεχόμενα να ληφθούν τον Ιούνιο.

Οι δεσμεύσεις και η υπόσχεση για την Τουρκία

Συνεπώς, αυτό για το οποίο επιχαίρει η Τουρκία είναι για την υπόσχεση για θετική ατζέντα, την προοπτική για βελτίωση των σχέσεων της με την ΕΕ, αλλά το πρώτιστο και πάνω από όλα είναι οι προϋποθέσεις που τίθενται προκειμένου να αναπτυχθεί ανάλογος διάλογος και να ληφθούν αποφάσεις, όπως επιδιώκουν όλοι, να εξομαλυνθούν οι σχέσεις.

Αλλά απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι συμπεριφορές της Τουρκίας να συνάδουν και με τις διαπιστώσεις, όπως καταγράφονται στην έκθεση της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ύπατου Εκπροσώπου κ. Μπορέλ».

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι σύμφωνα με πληροφορίες προηγήθηκαν ολονύκτιες διαβουλεύσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας για να υπάρξει το αποτέλεσμα αυτό στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «αυτό που μετρώ είναι το αποτέλεσμα.

Υποχρέωση μας ήταν να αγωνιστούμε για να πετύχουμε ό,τι καλύτερο δυνατόν, να διασφαλίσουμε δηλαδή τα συμφέροντα της Κυπριακής Δημοκρατίας, που η Κυπριακή Δημοκρατία δεν εκπροσωπεί βεβαίως μόνο τους Ελληνοκύπριους, αλλά και τους Τουρκοκύπριους».

Ερωτηθείς αν η επικείμενη άτυπη πενταμερής σύνοδος θα αποτελέσει κομβικό σημείο για τα όσα επιδιώκει η Τουρκία σε σχέση με την ΕΕ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «θα είναι μεταξύ των άλλων που θα προσμετρήσουν, οπωσδήποτε».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία Intime News

Tags: ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣΕΚΘΕΣΗ ΜΠΟΡΕΛΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗΚΥΠΡΟΣΤΟΥΡΚΙΑ

Related Posts

Εθνική Φρουρά
ΚΥΠΡΟΣ

Συναγερμός στην Εθνική Φρουρά Κύπρου: «Εξαφανίστηκαν» 13 κιλά εκρηκτικών – Τα σενάρια που εξετάζονται

30/01/2026 - 16:20
Γεραπετρίτης
ΚΥΠΡΟΣ

Γεραπετρίτης για Κυπριακό: «Νέες συνομιλίες όταν ωριμάσουν οι συνθήκες» – Τι είπε για Συρία και Λιβύη με τον ΓΓ του ΟΗΕ

29/01/2026 - 08:33
Hisar
ΚΥΠΡΟΣ

Hisar: Η Τουρκία ανέπτυξε αντιαεροπορικό σύστημα του Steel Dome στα κατεχόμενα, γράφουν κυπριακά ΜΜΕ

26/01/2026 - 17:22

Διαβάστε Επίσης

Φρεγάτες Bergamini: Δεσμευτική συμφωνία τον Μάρτιο – Το ρευστό χρονοδιάγραμμα και ο οπλισμός που θα κρίνει το αποτύπωμα

Καιρός σήμερα: Ισχυρές βροχές στα δυτικά και ανατολικά, με θυελλώδεις ανέμους

Σαν σήμερα: Το 1878 δύναμη 2.000 Κρητών επαναστατών επιτίθεται στο φρούριο Ιτζεδίν στα Χανιά

Τραμπ: Ο Νετανιάχου δεν κατάφερε να τον πείσει να αναλάβει δράση κατά του Ιράν – «Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις»

Ο Αρχηγός ΓΕΣ παρακολούθησε τη χειμερινή εκπαίδευση της ΣΜΥ – Δείτε φωτογραφίες

Συρία: Οι αμερικανικές δυνάμεις εγκατέλειψαν την βάση αλ Τανφ και μεταφέρθηκαν στην Ιορδανία

Δαβάκης για «Ατζέντα 2030»: «Κάνουμε ένα μεγάλο βήμα για την ένταξη της εγχώριας βιομηχανίας στις διεθνείς αλυσίδες»

Τουρκία: Σε ρινγκ μετατράπηκε η Εθνοσυνέλευση στην ορκωμοσία του νέου υπουργού Δικαιοσύνης [vids]

Top News

Συνταγή για ούρφα κεμπάπ με πρόβειο κιμά

Eurovision 2026, «Sing for Greece» - Η Κατερίνα Βρανά αυτοτρολάρεται για την ταχύτητα που μιλάει: «Θα έχουμε τελειώσει σε 4,5 – 5 ώρες»

Ευαγγελία Μουμούρη: Υπέγραψα σύμφωνο συμβίωσης φορώντας μαγιό και γούνα, δεν έχω καμία φωτογραφία

Όλα όσα συνέβησαν στη συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν στην Τουρκία: Το «πηγαδάκι», τα κομπολόγια , οι δηλώσεις και το «αυτοκρατορικό» μενού

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert