OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Sarmat: Οι πανίσχυροι διηπειρωτικοί βαλλιστικοί πύραυλοι θα είναι έτοιμοι το 2022

25/04/2021 - 08:12
Sarmat
Share on FacebookShare on Twitter

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν κατά την διάρκεια της ομιλίας του στην Ομοσπονδιακή Συνέλευση της χώρας την περασμένη Τετάρτη ανακοίνωσε ημερομηνίες – ορόσημα για την ανάπτυξητων πανίσχυρων διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων Sarmat στις Ένοπλες Δυνάμεις, σηματοδοτώντας έτσι μια «νέα εποχή» στις πυραυλικές και πυρηνικές δυνατότητες τους.

Ο Ρώσος Πρόεδρος  Ρώσος ηγέτης απαρίθμησε μια σειρά σύγχρονα εξοπλιστικά συστήματα, τα περισσότερα εκ των οποίων υπερηχητικοί πύραυλοι, όπου η Ρωσία φαίνεται πως έχει πετύχει να προπορεύεται, ανακοινώνοντας ότι έως το 2024 το 76% του στρατιωτικού εξοπλισμού της χώρας θα έχει εκσυγχρονιστεί, ενώ στη λεγόμενη «πυρηνική τριάδα» (σ.σ. πυρηνικά όπλα, που εκτοξεύονται από εδάφους, αέρος και θαλάσσης) ήδη από φέτος θα ξεπεράσει το 88%.

Πότε θα είναι επιχειρησιακά λειτουργικός ο νέος ICBM

Στο πλαίσιο αυτό είπε χαρακτηριστικά ότι «το πρώτο σύνταγμα, πλήρως εξοπλισμένο με τους νέους προηγμένους διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους τύπου Sarmat, θα τεθεί σε επιχειρησιακή λειτουργία περίπου στα τέλη του 2022″.

Στη συνέχεια ο Πούτιν τόνισε ότι: «Ως ηγέτης στην κατασκευή πολεμικών συστημάτων νέας γενεάς και την ανάπτυξη σύγχρονων πυρηνικών όπλων, η Ρωσία επίμονα για άλλη μια φορά προτείνει στους εταίρους να συζητήσουμε τα ζητήματα των στρατηγικών εξοπλισμών, της εξασφάλισης της παγκόσμιας σταθερότητας».

Επίσης υπογράμμισε πως «αντικείμενο και στόχος τέτοιων συνομιλιών μπορεί να είναι η δημιουργία μη συγκρουσιακής συνύπαρξης στη βάση της εξίσωσης της ασφάλειας, η οποία θα μπορούσε να καλύπτει όχι μόνο τους παραδοσιακούς στρατηγικούς εξοπλισμούς, τους διηπειρωτικούς, βαλλιστικούς πυραύλους, αλλά και τα βαριά βομβαρδιστικά και υποβρύχια, καθώς και όλα τα επιθετικά και αμυντικά συστήματα, που είναι ικανά να επιλύουν στρατηγικά προβλήματα, ανεξαρτήτως της γόμωσής τους».

Τα χαρακτηριστικά του Sarmat

Ο Sarmat σχεδιάστηκε ειδικά για να διεισδύσει σε οποιοδήποτε τρέχον ή μελλοντικό σύστημα βαλλιστικής άμυνας (Ballistic Missile Defence – BMD). Το βλήμα επιτρέπει στη Ρωσία να ενισχύσει δραματικά την αποτρεπτική της ικανότητα έναντι των Ηνωμένων Πολιτειών και του NATO.

Σύμφωνα με τον στρατό της Ρωσίας: «Μπορεί να νικήσει οποιαδήποτε άμυνα» και να εξαλείψει ολόκληρες χώρες». Σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις, η εντυπωσιακή εμβέλεια του βλήματος αγγίζει τα 18.000 χιλιόμετρα και ζυγίζει περίπου 200 τόνους, έχοντας βάρος ρίψης περίπου 10 τόνων .

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως το πρόγραμμα Sarmat ξεκίνησε την διαδικασία ανάπτυξής του, ήδη από τη δεκαετία του 2000, για να αντικαταστήσει το τον διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο R-36M2 Voyevoda, που είχε την κωδική ονομασία «Σατανάς» με αποτέλεσμα ο νέος πύραυλος «Sarmat» να ονομάζεται «Σατανάς 2».

Πηγή: TASS / Φωτογραφία αρχείου

Tags: ICBMSARMATAΠΟΥΤΙΝΠΥΡΑΥΛΟΙΡΩΣΙΑ

Related Posts

Tiger
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Tiger: Η Αυστραλία μπορεί να στείλει τα 22 ελικόπτερα που αποσύρει στην Ουκρανία

05/12/2025 - 21:10
F-35
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

F-35: «Η Τουρκία είναι λίγους μήνες μακριά από το να επιστρέψει στο πρόγραμμα», λέει ο Αμερικανός πρέσβης στην Άγκυρα

05/12/2025 - 20:05
Νορβηγία
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Η Νορβηγία θα αγοράσει ακόμη δύο υποβρύχια από την Γερμανία και πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς

05/12/2025 - 19:05

Διαβάστε Επίσης

Εκατοντάδες άμαχοι από την ΛΔ του Κονγκό περνούν στη Ρουάντα για να γλιτώσουν από τις μάχες – Αναφορές για βομβαρδισμούς

Tiger: Η Αυστραλία μπορεί να στείλει τα 22 ελικόπτερα που αποσύρει στην Ουκρανία

Ενώσεις Στρατιωτικών Κρήτης: Νέες αντιδράσεις για το νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ – Κατέθεσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας

Κύπρος: Σε ανασχηματισμό προχώρησε ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης – Aλλαγές σε πέντε υπουργεία

F-35: «Η Τουρκία είναι λίγους μήνες μακριά από το να επιστρέψει στο πρόγραμμα», λέει ο Αμερικανός πρέσβης στην Άγκυρα

Ουκρανία: Νέες συνομιλίες με Αμερικανούς στη Φλόριντα για τον τερματισμό του πολέμου

Η Νορβηγία θα αγοράσει ακόμη δύο υποβρύχια από την Γερμανία και πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η Τουρκία δεν μπορεί να μπει στο SAFE – Το πρώτο τρίμηνο του 2026 μπορεί να γίνει το ΑΣΣ»

Top News

Έφηβος στη Βρετανία για την εξάρτησή του από την κεταμίνη: «Ξεκίνησα στα 13, έφτασα να παίρνω 11 γραμμάρια την ημέρα»

«Προσοχή, Netflix»: Ξένοι αναλυτές για τις προκλήσεις και τους κινδύνους του mega-deal με τη Warner Bros

Κόνι Μεταξά - Τάσος Ξιαρχό: «Κάποιοι κρύβουν την πραγματικότητα για να αρέσουν στον κόσμο» υποστηρίζει η τραγουδίστρια

Οι αγρότες έχουν κόψει με μπλόκα 3 σημεία στην Αθηνών - Λαμίας: Δυόμιση ώρες παραπάνω το ταξίδι για Θεσσαλονίκη

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert