OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ

Γεωργιάδης για ΕΑΒ: Αύριο οι εργασίες θα συνεχιστούν κανονικά

17/06/2021 - 20:18
ΕΑΒ
Share on FacebookShare on Twitter

Συνεχίζονται οι εξελίξεις σε ό,τι αφορά την ΕΑΒ και την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει έπειτα από κινητοποιήσεις που παρεμποδίζουν τις εργασίες και που είχε ως αποτέλεσμα να προκαλέσει την αντίδραση της γνωστής αμερικανικής εταιρείας Lockheed Martin, η οποία απείλησε να αποχωρήσει.

Σήμερα, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ‘Αδωνις Γεωργιάδης σε ανάρτηση που έκανε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δήλωσε κατηγορηματικά ότι αύριο θα συνεχιστούν κανονικά οι εργασίες μετά την απόφαση του δικαστηρίου των Θηβών το οποίο έκανε δεκτή την αίτηση Ασφαλιστικών Μέτρων της ΕΑΒ.

Συγκεκριμένα αναφέρει ο υπουργός: «Το δικαστήριο των Θηβών έκανε δεκτή την αίτηση Ασφαλιστικών Μέτρων της ΕΑΒ κατά των κινητοποιήσεων των συνδικαλιστών στην Πύλη του Εργοστασίου, με σκοπό την παρεμπόδιση της εισόδου των εργολάβων. Διατάσσει την απρόσκοπτη είσοδο και έξοδο. Αύριο οι εργασίες θα συνεχιστούν κανονικά».

Το δικαστήριο των Θηβών έκανε δεκτή την αίτηση Ασφαλιστικών Μέτρων της ΕΑΒ κατά των κινητοποιήσεων των συνδικαλιστών στην Πύλη του Εργοστασίου, με σκοπό την παρεμπόδιση της εισόδου των εργολάβων. Διατάσσει την απρόσκοπτη είσοδο και έξοδο. Αύριο οι εργασίες θα συνεχιστούν κανονικά

— Άδωνις Γεωργιάδης (@AdonisGeorgiadi) June 17, 2021

Τι δήλωσε χθες ο Υπουργός

Υπενθυμίζεται ότι χθες, ο Υπουργός δήλωσε ότι: «Η ΕΑΒ έχει δύο βασικούς πελάτες, την Πολεμική Αεροπορία και τη Lockheed Martin. Βασικός πελάτης είναι η Lockheed Martin σε επίπεδο τζίρου. Τα χρονοδιαγράμματα παραγωγής των παραγγελιών της Lockheed Martin έχουν μείνει πια πάρα πολύ πίσω. Είμαστε σε μία πολύμηνη διαδικασία διαπραγματεύσεων με την Lockheed Martin για το πως θα αυξήσουμε την παραγωγικότητα ώστε να μη φύγει ο πελάτης από την ΕΑΒ.

Μία από τις λύσεις που πρότεινε η Lockheed Martin και αποδεχθήκαμε, ήταν και η πρόσκληση κάποιων τεχνικών, μηχανικών και συνταξιούχων της ΕΑΒ, οι οποίοι μέσω ενός εργολάβου θα έπαιρναν δουλειά εδώ και περίπου δύο εβδομάδες για να πάνε στις γραμμές παραγωγής και να επιταχύνουν τη διαδικασία και να εκπαιδεύσουν νέους εργαζομένους σε αυτή τη διαδικασία.

Όταν κάποιοι συνδικαλιστές έμαθαν ότι πρόκειται να μπουν 15 εργαζόμενοι πληρωτέοι από την Lockheed Martin μέσα στην ΕΑΒ, ξεκίνησαν απεργιακή κινητοποίηση απαιτώντας «να μην πατήσουν το πόδι τους οι εργολάβοι μέσα στην ΕΑΒ».

Αυτό έχει κρατήσει κάποιες μέρες. Το χειρότερο είναι ότι έχτισαν την πύλη του εργοστασίου για να εμποδίσουν αυτούς τους εργολάβους να μπουν μέσα, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του εργοστασίου. Η Lockheed Martin μας ενημέρωσε ότι δεν μπορεί να συνεχίζει να παίζει αυτό το παιχνίδι, να χάνει παραγγελίες στο εξωτερικό επειδή η ΕΑΒ δεν μπορεί να ρυθμίσει την παραγωγικότητά της.

Η ΕΑΒ σήμερα κοστίζει στον ελληνικό λαό περίπου 30 εκατομμύρια το χρόνο, χρήματα που βάζει από τον κρατικό προϋπολογισμό το κράτος για να συνεχίσει τη λειτουργία της. Καίτοι η ΕΑΒ θα μπορούσε να έχει πάρα πολλούς πελάτες και να είναι κερδοφόρα.

Η πιθανότητα αποχώρησης της Lockheed Martin από την ΕΑΒ καθιστά τη λειτουργία της όχι ζημιογόνα αλλά υπερζημιογόνα, δηλαδή σε σημείο τραγικό. Άρα, όπως σωστά γράφει η «Καθημερινή», εάν αποχωρήσει η Lockheed Martin τίθεται σοβαρό ζήτημα ύπαρξης αυτής της εταιρείας, γιατί δεν μπορεί ο Έλληνας φορολογούμενος να πληρώνει 50, 80, 100 εκατομμύρια το χρόνο.

Άρα, λοιπόν, τα πράγματα είναι πολύ καθαρά. Εγώ εξήγησα σε όλους τους εργαζομένους της ΕΑΒ και το λέω και από εδώ, είμαστε όλοι μεγάλα παιδιά και ενήλικες άνθρωποι. Η εταιρεία Lockheed Martin μας προειδοποίησε με επιστολή. Φαντάζομαι η ελληνική δικαιοσύνη θα αποφασίσει άμεσα για το παράνομο αυτής της πρακτικής. Το είχε κάνει και πέρσι, γι’ αυτό λέω «φαντάζομαι», είχε βγάλει παρόμοια απόφαση σε ανάλογο περιστατικό.

Δεν έχει να κάνει με τη δουλειά των ίδιων των εργατών στην ΕΑΒ. Οι εργάτες στην ΕΑΒ είναι μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι, δεν κινδυνεύουν από τον εργολάβο. Αλλά είναι και ένα ιδεολογικό ζήτημα. Οι συνδικαλιστές δεν θέλουν να μπει εργολάβος διότι θεωρούν την παρουσία του ιδιώτη παραβίαση των ιερών αγελάδων του συνδικαλισμού.

Εμείς καταθέσαμε ασφαλιστικά μέτρα για να κηρυχθεί παράνομη η απεργία έτσι ώστε να σταματήσει άμεσα αυτό το οποίο συμβαίνει στην πύλη του εργοστασίου και να μπορεί να λειτουργήσει με τους εργολάβους φυσικά κανονικά το εργοστάσιο».

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου

Tags: ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣΕΑΒΕΛΛΑΔΑΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΥΕΘΑΥΠΕΘΑ

Related Posts

PULS
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Ισραήλ για τους PULS στις ελληνικές ΕΔ: «Συμφωνία – ορόσημο για τη στρατηγική σχέση των δύο χωρών»

06/04/2026 - 15:21
φρεγάτα «ΕΛΛΗ» - ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Επιβεβαίωση του OnAlert.gr: Η «ΕΛΛΗ» απέπλευσε για Κύπρο εξοπλισμένη με το σύστημα «ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ»

06/04/2026 - 14:37
PULS
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

PULS: «Έπεσαν οι υπογραφές» στην ΓΔΑΕΕ για την προμήθεια των προηγμένων ισραηλινών ΠΕΠ

06/04/2026 - 14:00

Διαβάστε Επίσης

Ισραήλ για τους PULS στις ελληνικές ΕΔ: «Συμφωνία – ορόσημο για τη στρατηγική σχέση των δύο χωρών»

Λίβανος: Νέα πλήγματα στα νότια προάστια της Βηρυτού, μετά από προειδοποίηση του Ισραήλ για εκκένωση

Επιβεβαίωση του OnAlert.gr: Η «ΕΛΛΗ» απέπλευσε για Κύπρο εξοπλισμένη με το σύστημα «ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ»

Ιράν: Το Ισραήλ επιτέθηκε στο ιρανικό συγκρότημα φυσικού αερίου South Pars

Ισραήλ: Τέσσερις νεκροί ανασύρθηκαν από τα ερείπια πολυκατοικίας στη Χάιφα

PULS: «Έπεσαν οι υπογραφές» στην ΓΔΑΕΕ για την προμήθεια των προηγμένων ισραηλινών ΠΕΠ

Ιράν: «Έτοιμη η απάντηση μας στις προτάσεις για εκεχειρία – Ασύμβατες οι διαπραγματεύσεις με τελεσίγραφα»

Ουκρανία: Ο στρατός ανακοίνωσε ότι ανέκτησε από τη Ρωσία τον έλεγχο περιοχών του μετώπου στα νοτιοανατολικά και ανατολικά

Top News

O Παναγιώτης Κουτσουμπής έκανε πάρτι στο μαγαζί του στο Κολωνάκι για τα 5 χρόνια λειτουργίας

Ιωάννα Τούνη: Η Δήμητρα Αλεξανδράκη αποκάλυψε το παρασκήνιο της σύλληψής της - «Τα νεύρα της είχαν διαλυθεί»

Καιρός Πάσχα: Βροχές και καταιγίδες από το Μεγάλο Σάββατο - «Θα μοιάζει περισσότερο με χειμώνα»

Ο Ιάσονας Μανδηλάς έκανε πρόταση γάμου στον σύντροφό του, Ηρόδοτο Ιωάννου

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert