OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ

Τουρκία: Υποκριτική και γελοία η λίστα των ΗΠΑ για τη στρατολόγηση παιδιών

03/07/2021 - 09:53
Τουρκία - Συρία
Share on FacebookShare on Twitter

Ενοχλήθηκε η Άγκυρα, έπειτα από την απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης να προσθέσει την Τουρκία στη λίστα των χωρών που χρησιμοποίησαν πέρσι παιδιά-στρατιώτες, απορρίπτοντας την κίνηση αυτή, την οποία χαρακτήρισαν επίσης «υποκριτική», με αφορμή τον τρόπο με τον οποίο οι Αμερικανοί διατηρούν συμμαχία με τους Κούρδους του YPG, τους οποίους οι Τούρκοι θεωρούν «επέκταση» του PKK.

«Ένα εντυπωσιακό παράδειγμα υποκρισίας και δύο μέτρων και δύο σταθμών, αφού οι ΗΠΑ βοηθούν ανοιχτά, παρέχουν οπλισμό στο PKK/YPG που στρατολογεί παιδιά δια της βίας» αναφέρει στην ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών. Η Τουρκία χαρακτηρίζει επίσης «γελοίο» ότι στη λίστα δεν περιλαμβάνονται οι κουρδικές αντάρτικες οργανώσεις που πολεμούν εδώ και 40 χρόνια εναντίον της.

Οι ΗΠΑ θεωρούν τη YPG (Μονάδες Προστασίας του Λαού, η οργάνωση των Κούρδων της Συρίας) ως βασικό σύμμαχό τους στον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους. Η Τουρκία υποστηρίζει ότι η YPG είναι παρακλάδι του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK).

Η απόφαση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ πρόσθεσε την Τουρκία στη λίστα των χωρών, οι οποίες εμπλέκονται με την στρατολόγηση παιδιών και την ανάπτυξή τους στο πεδίο της μάχης, τοποθετώντας για πρώτη φορά μια συμμαχική χώρα, στο πλαίσιο NATO, στην λίστα αυτή, ενώ στη συνέχεια επικαλείται δεδομένα και στοιχεία από τις ένοπλες συγκρούσεις στη Συρία.

Ειδικότερα, το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ αναφέρει στην έκθεση «2021 Trafficking in Persons – TIP» πως η Τουρκία παρέχει «έμπρακτη υποστήριξη» στην διαβόητη Μεραρχία «Σουλτάν Μουράτ» που έλαβε μέρος στις συγκρούσεις της Συρίας, ενώ αποτελεί μια αντιπολιτευτική οργάνωση που μάχεται το καθεστώς Άσαντ, ενώ στις τάξεις της υπηρετούν πολλά παιδιά -στρατιώτες.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αντιδράσει ακόμα και η Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία δεσμεύθηκε να αποτρέψει «την στρατολόγηση παιδιών και το να χρησιμοποιούνται στη μάχη» τόνισε ο Εκπρόσωπος της Κομισιόν, Αρμόδιος για θέματα Εξωτερικών Υποθέσεων, όπως τόνισε ο Πήτερ Στάνο.

Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος είπε χαρακτηριστικά ότι: «Καταγράφουμε την απόφαση του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ να προσθέσει την Τουρκία σε κατάλογο χωρών που εμπλέκονται στη χρήση παιδιών στρατιωτών, λόγω της υποστήριξης που παρέχει η Τουρκία σε ομάδα στη Συρία που χρησιμοποιεί παιδιά στρατιώτες, σύμφωνα με τις ΗΠΑ. Η χρήση των παιδιών ως αναλώσιμο πυρομαχικό είναι εντελώς απαράδεκτη και η ΕΕ παραμένει δεσμευμένη στο να αποτρέψει την στρατολόγηση και τη χρήση παιδιών στη μάχη, να εξασφαλίσει την απελευθέρωσή τους και να διασφαλίσει την επανένταξή τους».

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφίες Reuters

 

Tags: PKKYPGΗΠΑΣΤΕΙΤ ΝΤΙΠΑΡΤΜΕΝΤΣΥΡΙΑΤΟΥΡΚΙΑ

Related Posts

Ερντογάν
ΤΟΥΡΚΙΑ

Έξαλλος ο Ερντογάν με τις επιθέσεις σε τουρκικά εμπορικά πλοία στη Μαύρη Θάλασσα – «Προειδοποιούμε και τις δύο πλευρές»

01/12/2025 - 20:07
Μαδούτο - Ερντογάν
ΤΟΥΡΚΙΑ

Washington Post: Γιατί η Τουρκία είναι ιδανικός τόπος «εξορίας» για τον Μαδούρο

28/11/2025 - 12:44
TF-2000
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

TF-2000: Η Τουρκία ξεκίνησε την κατασκευή του προηγμένου αντιτορπιλικού – Θα αποτελεί μέρος του «Steel Dome»

27/11/2025 - 15:10

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Ο Ελληνικός Στρατός (Α’ Σώμα Στρατού) απελευθερώνει τους Αγίους Σαράντα

Εκατοντάδες άμαχοι από την ΛΔ του Κονγκό περνούν στη Ρουάντα για να γλιτώσουν από τις μάχες – Αναφορές για βομβαρδισμούς

Tiger: Η Αυστραλία μπορεί να στείλει τα 22 ελικόπτερα που αποσύρει στην Ουκρανία

Ενώσεις Στρατιωτικών Κρήτης: Νέες αντιδράσεις για το νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ – Κατέθεσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας

Κύπρος: Σε ανασχηματισμό προχώρησε ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης – Aλλαγές σε πέντε υπουργεία

F-35: «Η Τουρκία είναι λίγους μήνες μακριά από το να επιστρέψει στο πρόγραμμα», λέει ο Αμερικανός πρέσβης στην Άγκυρα

Ουκρανία: Νέες συνομιλίες με Αμερικανούς στη Φλόριντα για τον τερματισμό του πολέμου

Η Νορβηγία θα αγοράσει ακόμη δύο υποβρύχια από την Γερμανία και πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς

Top News

Κακοκαιρία Byron: Φεύγει από την Αττική αλλά όχι από τη χώρα - Οι περιοχές που θα «χτυπήσει» τις επόμενες ώρες

Το νέο Δόγμα Μονρόε του Ντόναλντ Τραμπ: Τι σηματοδοτεί η νέα στρατηγική των ΗΠΑ για την Ευρώπη, την Ουκρανία και τον ανταγωνισμό με την Κίνα

Κρήτη: Καναδός youtuber και vlogger πήγε σε ρακοκάζανο στα Χανιά δοκίμασε αντικρυστό και ξετρελάθηκε

Μητσοτάκης, Κουτσούμπας, Ανδρουλάκης και Τσίπρας χορεύουν πεντοζάλι χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert