OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

REvil: Η ομάδα ρωσόφωνων χάκερς «εξαφανίστηκε» από το Διαδίκτυο

14/07/2021 - 11:33
χάκερς - Ρωσία
Share on FacebookShare on Twitter
Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ιστότοποι και ιστοσελίδες που συνδέονται με την ομάδα ρωσόφωνων χάκερ REvil εξαφανίσθηκαν ξαφνικά χθες, Τρίτη, από το Ίντερνετ, σύμφωνα με ειδικούς στην κυβερνοασφάλεια, μερικές ημέρες μετά την επίθεση με στόχο την εταιρεία Kaseya, την ευθυνη για την οποία είχε αναλάβει η REvil.

«Όλοι οι ιστότοποι της REvil είναι εκτός λειτουργίας», δήλωσε ο Λόρενς Έιμπραμς ειδικός στην κυβερνοασφάλεια και υπεύθυνος του εξειδικευμένου ενημερωτικού ιστότοπου Bleeping Computer. «Ο εκπρόσωπος της ομάδας είναι περίεργα σιωπηλός», πρόσθεσε. Στις αρχές Ιουλίου, η REvil, η οποία αποκαλείται επίσης Sodinokibi, είχε αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση με λυτρισμικό εναντίον της αμερικανικής εταιρείας πληροφορικής Kaseya. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, με την επίθεση αυτή είχε θέσει σε κίνδυνο τα δεδομένα άνω των 1.000 επιχειρήσεων, πελατών της Kaseya.

Η επικοινωνία Μπάιντεν – Πούτιν

Την περασμένη Παρασκευή, ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είχε ζητήσει από το ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν, στη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας τους, να αναλάβει δράση εναντίον των επιθέσεων που διεξάγονται από τη Ρωσία, διότι διαφορετικά οι ΗΠΑ θα έπαιρναν «τα απαραίτητα μέτρα». «Οι ημέρες αυτών που επιχειρούν από τη Ρωσία ήταν μετρημένες από τη στιγμή που επλήγη το δίκτυο αγωγών Colonial», σχολίασε στο Twitter ο Τζέικ Γουίλιαμς, τεχνικός υπεύθυνος της εταιρείας κυβερνοασφάλειας BreachQuest.

Στις αρχές Μαΐου, το δίκτυο πετρελαιαγωγών Colonial, κύρια πηγή προμήθειας βενζίνης για το μεγαλύτερο μέρος των ανατολικών Ηνωμένων Πολιτειών, είχε προσωρινά πάψει να λειτουργεί έπειτα από μια επίθεση με λυτρισμικό. Το δίκτυο είχε καταβάλει 4,4 εκατομμύρια δολάρια για να ανακτήσει τον έλεγχο των εγκαταστάσεών του.

Τι λένε οι ειδικοί

Στα τέλη Μαΐου είχε γίνει στόχος η γιγάντια εταιρεία κρέατος JBS, της οποίας παρέλυσαν κυρίως οι δραστηριότητες στην Αυστραλία και ανεστάλη η λειτουργία μερικών γραμμών παραγωγής της στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η JBS είχε επίσης καταβάλει λύτρα, ύψους 11 εκατ. δολαρίων. Αναλυτές έχουν αφήσει να εννοηθεί πως το κέντρο διοίκησης του αμερικανικού στρατού για τον κυβερνοχώρο έχει τα μέσα για να επιτεθεί στους πειρατές αυτούς όταν διακυβεύεται η εθνική ασφάλεια, όμως κανένας αμερικανός επίσημος δεν επιβεβαίωσε ποτέ αυτό το σενάριο.

«Υπάρχουν στοιχεία που δίνουν την εντύπωση πως η REvil έπεσε θύμα σχεδιασμένης διακοπής της λειτουργίας των υποδομών της από τους ίδιους τους χειριστές της, τη βιομηχανία ή από τις αρχές», αντέδρασε ο Τζον Χάλτκβιστ του γραφείου Mandiant Threat Intelligence σε μήνυμά του προς το Γαλλικό Πρακτορείο. Μια πρόσφατη έκθεση της IBM Security X-Force χαρακτήριζε τη Sodinokibi την πιο τρομερή ομάδα εγκληματιών του διαδικτύου που χρησιμοποιούν λυτρισμικά, καθώς στη διάρκεια του 2020 ήταν υπεύθυνη για το 29% των κυβερνοεπιθέσεων αυτού του τύπου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Reuters

Tags: REVILΗΠΑΚΥΒΕΡΝΟΕΠΙΘΕΣΕΙΣΜΠΑΙΝΤΕΝΡΩΣΙΑΧΑΚΕΡΣ

Related Posts

Τραμπ
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ από την G7: «Η συμφωνία με το Ιράν επιτυγχάνει όλα όσα θέλαμε και ακόμα περισσότερα»

17/06/2026 - 19:29
idf - Λίβανος
ΚΟΣΜΟΣ

Λίβανος: Πέντε Ισραηλινοί στρατιώτες τραυματίστηκαν από επιδρομή drones της Χεζμπολάχ

17/06/2026 - 19:12
Ουκρανία
ΚΟΣΜΟΣ

H Ουκρανία θέλει να εξασφαλίσει 20 δισ. δολάρια από τους συμμάχους – Η Ολλανδία δίνει 500 εκατ. ευρώ για drones και άλλα όπλα

17/06/2026 - 18:22

Διαβάστε Επίσης

Τραμπ από την G7: «Η συμφωνία με το Ιράν επιτυγχάνει όλα όσα θέλαμε και ακόμα περισσότερα»

Λίβανος: Πέντε Ισραηλινοί στρατιώτες τραυματίστηκαν από επιδρομή drones της Χεζμπολάχ

Τουρκικό ATR-72 και δύο UAV έκαναν παραβιάσεις και παραβάσεις σε όλο το Αιγαίο

H Ουκρανία θέλει να εξασφαλίσει 20 δισ. δολάρια από τους συμμάχους – Η Ολλανδία δίνει 500 εκατ. ευρώ για drones και άλλα όπλα

Λίβανος: Οι διαπραγματεύσεις με το Ισραήλ είναι «ανεξάρτητες» από τη συμφωνία ΗΠΑ – Ιράν, λέει ο πρόεδρος Αούν

Στην Αθήνα μέλη της Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων του ουκρανικού Κοινοβουλίου

Vampire: Τουρκικά αναχαιτιστικά drones FPV θα ενσωματωθούν στο αμερικανικό C-UAS σύστημα

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καταδικάζει την «Γαλάζια Πατρίδα» – Νέα έκθεση κόλαφος για την Τουρκία

Top News

Η Αλεξάνδρα Νίκα ανέβασε νέα φωτογραφία της νεογέννητης κόρης της δίπλα στη μητέρα της, Μιράντα Πατέρα

Αμαλία Κωστοπούλου - Τζέικ Μέντγουελ: Το τρυφερό φιλί και η ανάρτηση για την τρίτη επέτειο της σχέσης τους

Κόνι Μεταξά: «Άμα έχω βαφτεί, με φλερτάρουν οι άντρες»

Μαρία Καρυστιανού: Τρίτο «άκυρο» στο MEGA – Τα καυστικά σχόλια από Χασαπόπουλο και Βούλγαρη

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert