OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ ΚΥΠΡΟΣ

Αναστασιάδης: «Η Τουρκία όχι μόνο δεν εφαρμόζει τα ψηφίσματα των ΗΕ, αλλά προσπαθεί να δημιουργήσει νέα τετελεσμένα»

03/08/2021 - 11:56
Αναστασιάδης
Share on FacebookShare on Twitter

Παρουσία του επιτρόπου Προεδρίας Φώτη Φωτίου και στο πλαίσιο του προγράμματος ΝΟΣΤΟΣ, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, ομάδα νέων από την Κύπρο, την Ελλάδα και την Αίγυπτο.

Παρουσιάζοντας τους νέους της ομάδας στον τον Κύπριο Πρόεδρο, ο κ. Φωτίου είπε, μεταξύ άλλων, ότι το πρόγραμμα ΝΟΣΤΟΣ εγκαινιάστηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου με τη συμμετοχή των Προέδρων των τριών χωρών, σημειώνοντας ότι τα παιδιά που αποτελούν την ομάδα, ήδη, έχουν επισκεφθεί και τις άλλες δύο χώρες της τριμερούς συνεργασίας.

Προσέθεσε ότι οι περισσότεροι είναι Αιγυπτιώτες με κυπριακές και ελλαδικές ρίζες, καθώς και παιδιά της Διασποράς που επιθυμούν να γνωρίσουν τον Πολιτισμό και την Ιστορία των τριών χωρών.

Μιλώντας στους νέους, ο κ. Αναστασιάδης, αφού τους καλωσόρισε θερμά είπε, μεταξύ άλλων, πως «ένα όραμα όταν κτίζαμε τη συνεργασία, ήταν το πώς αξιοποιείται, πέραν των άλλων δυνατοτήτων που δίνονται μέσα από τις τριμερείς συνεργασίες, η σταθερότητα και η συνεργασία σε σωρεία θεμάτων, όπως η Ενέργεια, η Τεχνολογία, η Εκπαίδευση, το Εμπόριο, ο Τουρισμός.

Ένα από τα οράματα ήταν πώς να έχουμε, χάρη της κύριας επιδίωξης που είναι η συνεργασία και η ειρήνη στην περιοχή, τα μεγαλύτερα δυνατά οφέλη και για τους διαμένοντες στη Διασπορά.

Το όραμα, επίσης, ήταν, με τη βοήθεια πάντοτε του Επιτρόπου Προεδρίας, να δούμε πώς αξιοποιούμε, πέραν του επιχειρηματικού κόσμου, τους νέους που αποτελούν το μέλλον, μέσα από τις χώρες διαμονής τους για να συνεισφέρουν στον κοινό στόχο».

Πρόσθεσε ότι «θέλω να ελπίζω ότι κατά την παραμονή σας θα δείτε από κοντά και την επικρατούσα, δυστυχώς, κατάσταση στην Κύπρο που εδώ και 47 χρόνια, το ένα τρίτο του εδάφους της κατέχεται από την Τουρκία η οποία δεν συνεργάζεται και δεν εφαρμόζει, δεν υλοποιεί τα ψηφίσματα των ΗΕ. Αντιθέτως, προσπαθεί με κάθε τρόπο να δημιουργήσει νέα τετελεσμένα.

Πέραν του να γίνετε αυτόπτες μάρτυρες της διαχωριστικής νεκρής ζώνης και των συρματοπλεγμάτων, όμως, θα γνωρίσετε τον πολιτισμό, τις βαθιές ρίζες και τις παραδόσεις που συνδέουν τις χώρες μας».

Ο Ν. Αναστασιάδης ανέφερε ακόμη ότι «είμαστε κράτη με πολιτισμό χιλιάδων ετών και οι ρίζες αυτές είναι ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στις τρεις χώρες οι οποίες συνδέονται με άρρηκτους δεσμούς φιλίας».

Τέλος, ευχήθηκε «καλή παραμονή, δημιουργική συνεργασία και τα καλύτερα για τις τρεις χώρες και τους λαούς μας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags: ΝΙΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΡΕΤΖΕΠ ΤΑΓΙΠ ΕΡΝΤΟΓΑΝΤΟΥΡΚΙΑ

Related Posts

Μητσοτάκης - ΚΙΜΩΝ
ΚΥΠΡΟΣ

«ΚΙΜΩΝ»: Μητσοτάκης και Χριστοδουλίδης επισκέφθηκαν την ελληνική φρεγάτα – Συνάντηση και με τους πιλότους των F-16 [pics, vid]

09/03/2026 - 18:08
Κύπρος - Μακρόν - Χριστοδουλίδης - Μητσοτάκης
ΚΥΠΡΟΣ

Μακρόν: Η Γαλλία σχεδιάζει «αμυντική αποστολή» στα Στενά του Ορμούζ – Οι κοινές δηλώσεις με Μητσοτάκη και Χριστοδουλίδη στην Κύπρο [vid]

09/03/2026 - 15:05
Μητσοτάκης - Κύπρος
ΕΛΛΑΔΑ

Κύπρος: Στην Πάφο ο πρωθυπουργός – Συνάντηση με Μακρόν και Χριστοδουλίδη

09/03/2026 - 13:32

Διαβάστε Επίσης

Νετανιάχου: «Συντρίβουμε το Ιράν και τη Χεζμπολάχ – Μαριονέτα των IRGC ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ»

Τουρκικά F-16 στα Κατεχόμενα: Αντιδρούν Αμερικανοί βουλευτές

Ιράν: Στο στόχαστρο ισραηλινών επιθέσεων η παραστρατιωτική δύναμη Basij – Βομβαρδίζεται η Τεχεράνη

Νέος συναγερμός για κατασκοπεία στη Σούδα: Συνελήφθη ένας Πολωνός

IDF: Καρέ – καρέ οι χερσαίες μάχες στο νότιο Λίβανο κατά της Χεζμπολάχ [vid]

Τα ελληνικά F-16 προστατεύουν τον εναέριο χώρο της Βουλγαρίας και συνεκπαιδεύονται με MiG-29 [pics]

Ισραήλ: Ο IDF ζητά συγγνώμη που δεν προειδοποίησε για την επίθεση της Τετάρτης από την Χεζμπολάχ – «Η μεγαλύτερη από την αρχή του πολέμου»

Το Ιράν αρνείται ότι έχει τοποθετήσει νάρκες στα Στενά του Ορμούζ – Η Βρετανία εξετάζει την ανάπτυξη ναρκαλιευτικών

Top News

Πέθανε ο μουσικός Γιάννης Ευσταθίου, που ήταν μέλος του συγκροτήματος O.P.A.

Σάκης Τανιμανίδης: Το τηλεπαιχνίδι «Boom» το έκανα για τα λεφτά και ήταν αποτυχία

Θοδωρής Ρωμανίδης: Δεν έχουν χολέρα οι άνθρωποι που παίζουν σε ριάλιτι, όλοι είναι καλοδεχούμενοι στη σκηνή

Νέα σύλληψη για κατασκοπεία στη Σούδα - Πολωνός φωτογράφιζε τη στρατιωτική βάση και έστελνε τα δεδομένα στο εξωτερικό

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert