OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Προκλητική Τουρκία: Απαγόρευσε την είσοδο στον πρόεδρο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος

13/08/2021 - 17:54
Τουρκία - διάβημα - απάντηση
Share on FacebookShare on Twitter

Όχι μόνο οι αρχές στην Τουρκία δεν επέτρεψαν στον Γιώργο Βαρυθυμιάδη, πρόεδρο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, να μπει στη χώρα αλλά αποφάσισαν και την άμεση απέλασή του! Και όλα αυτά ενόψει 15Αύγουστου.

Ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας έφτασε το πρωί της Παρασκευής (13.08.2021) στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης αλλά δεν μπόρεσε να ταξιδέψει με προορισμό την Τραπεζούντα, όπου ήθελε να παραβρεθεί ως εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας στην αρχιερατική λειτουργία της ιστορικής Παναγίας Σουμελά, λόγω απαγόρευσης εισόδου στην Τουρκία, όπου θεωρείται «persona non grata»!

Σύμφωνα με το GrTimes.gr, την είδηση για την απαγόρευση εισόδου στην Τουρκία του Γιώργου Βαρυθυμιάδη έκανε γνωστή με ανάρτησή του ο επίτιμος πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, καρδιολόγος του Διαβαλκανικού Ιατρικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, Γιώργος Παρχαρίδης.

Ο Γιώργος Παρχαρίδης έγραψε: «Μόλις τώρα πήρα τηλεφώνησα στον πρόεδρο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος που κρατείται στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης από τους Τούρκους και δεν τον αφήνουν να προχωρήσει για την Τραπεζούντα που ήθελε να παραστεί και να εκπροσωπήσει την Ομοσπονδία στην αρχιερατική λειτουργία στην ιστορική μονή του πόντου. Πήρα αμέσως τηλέφωνο τον διευθυντή του πολιτικού γραφείου του υπουργείου Εξωτερικών και τον ενημέρωσα και απήτησα από αυτόν να μεσολαβήσει το υπουργείο ώστε να μην κρατηθεί ο πρόεδρος. Γνωστός ο πρόεδρος για το θάρρος και την παλληκαριά του αλλά γνωστοί και οι γείτονες Τούρκοι για τις άδικες και πολλές φορές βάρβαρες ενέργειες που κάνουν».

Όπως έγραψε το efxinospontos.gr, μόλις έφτασε στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης ο Γιώργος Βαρυθυμιάδης, οι Τούρκοι αστυνομικοί δεν τον άφησαν να περάσει στη χώρα και τον οδήγησαν σε ένα χώρο όπου του δήλωσαν πως δεν μπορεί να συνεχίσει το ταξίδι του. Του ζήτησαν να υπογράψει διάφορα έγγραφα και τον ενημέρωσαν πως θα του πάρουν και το κινητό τηλέφωνο.

Σε επικοινωνία του efxinospontos.gr με τον πρόεδρο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, εκείνος δήλωσε πως κρατείται στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης και δεν τον αφήνουν να συνεχίσει το ταξίδι. Ενημερώθηκε το Ελληνικό Προξενείο της Κωνσταντινούπολης, για το συγκεκριμένο περιστατικό.

Λίγο αργότερα μιλώντας στο GRTimes ο επίτιμος πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, τόνισε ότι χάρη στην άμεση επικοινωνία που είχε ο ίδιος, τόσο με τον Έλληνα πρόξενο στην Κωνσταντινούπολη, όσο και με το υπουργείο Εξωτερικών «ο Γιώργος Βαρυθυμιάδης, δεν θα κρατηθεί στην Τουρκία, αλλά έχει κληθεί να επιστρέψει άμεσα στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτό με απευθείας πτήση, ξεκινά στις 7 από την Κωνσταντινούπολη προς Αθήνα».

Πηγή: Newsit.gr

Tags: ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟΠΑΜΠΟΝΤΙΑΚΗ ΙΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣΤΟΥΡΚΙΑ

Related Posts

Τουρκία - F-16
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Προκαλεί η Τουρκία στο Αιγαίο: «Σήκωσε» F-16 για άσκηση χωρίς να καταθέσει σχέδια πτήσης – Παραβιάσεις και από CN-235

26/03/2026 - 19:49
Τουρκία
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Η Τουρκία προκαλεί με νέες απειλές για τους Patriot στην Κάρπαθο: «Τα όπλα σας δεν είναι αρκετά»

19/03/2026 - 12:43
τουρκικά UAV
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τουρκικό UAV παραβίασε τον εθνικό εναέριο χώρο και έκανε δύο παραβάσεις στο FIR Αθηνών

13/03/2026 - 18:41

Διαβάστε Επίσης

Γαλλία: Αν οι ΗΠΑ στείλουν χερσαίες δυνάμεις στο Ιράν, η κρίση στη Μέση Ανατολή θα επιδεινωθεί

Δαβάκης: «Τα ΕΑΣ Λαυρίου λειτουργούν με ασφάλεια, δεν υπάρχουν λόγοι ανησυχίας»

Tomahawk: Πάνω από 850 πυραύλους cruise έχουν εκτοξεύσει οι ΗΠΑ – Εξαντλείται το απόθεμα

Ιράν: Καλεί τους πολίτες να αποχωρήσουν από σημεία που «κρύβονται» Αμερικανοί στρατιώτες – Βάζει στο στόχαστρο ξενοδοχεία

Γεραπετρίτης: Στη Λιβύη ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών – Επαφές σε Βεγγάζη και Τρίπολη

Φρουροί της Επανάστασης: Κλειστά τα Στενά του Ορμούζ για τους συμμάχους του εχθρού

Ουκρανία και Σαουδική Αραβία υπέγραψαν συμφωνία αμυντικής συνεργασίας

Ένοπλες Δυνάμεις: Καθορίστηκε το κόστος και η υγειονομική δαπάνη που καταβάλλεται προκαταβολικά στα στελέχη

Top News

Καιρός - Καλλιάνος: Βροχές, χιόνια και σφοδροί άνεμοι την Τρίτη και την Τετάρτη - Ακραίο σενάριο για μετεωρολογική βόμβα

Ζόζεφιν: Επιβεβαίωσε για πρώτη φορά την επανασύνδεση με τον Νίνο - «Ερωτευτείτε γιατί χανόμαστε»

Γιώργος Λιάγκας κατά Όλγας Κεφαλογιάννη: «4,5 χρονών παιδάκια θα κληθούν να πουν στο δικαστήριο με ποιον περνούν καλύτερα;»

Φαίη Σκορδά: Για την ξαφνική αποχώρηση από το «Buongiorno» - «Κατάλαβα ότι δεν είναι απλό και πρέπει να πάω»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert