OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ ΚΥΠΡΟΣ

Κύπριοι «βατραχάνθρωποι» και Navy Seals έδειξαν την ισχύ τους [pics,vid]

10/09/2021 - 10:49
Navy Seals
Share on FacebookShare on Twitter

Εντυπωσίασαν οι Αμερικανοί Navy Seals σε συνεκπαίδευση που πραγματοποίησαν με την Μονάδα Υποβρύχιων Καταστροφών της Εθνικής Φρουράς Κύπρου, σήμερα το πρωί  στο λιμάνι της Λεμεσού, παρουσία του Κύπριου Υπουργού Άμυνας Χαράλαμπου Πετρίδη αλλά και την Αμερικανίδα πρέσβη στην Κύπρο.

Όπως αναφέρουν τα κυπριακά μέσα ενημέρωσης, το σενάριο της κοινής στρατιωτικής άσκησης ήταν νηοψία και ανακατάληψη πλοίου από εχθρικά στοιχεία και πραγματοποιήθηκε στο Πλοίο Γενικής Υποστήριξης «ΑΛΑΣΙΑ» της Εθνικής Φρουράς που είναι ελλιμενισμένο στο λιμάνι Λεμεσού.

Σύμφωνα με τον «Φιλελέυθερο Κύπρου», κατά τη διάρκεια της άσκησης εφαρμόστηκαν τεχνικές διαδικασίες επιβίβασης και κατάληψης των ζωτικών χώρων του πλοίου καθώς και ανάληψη ελέγχου, διαχείριση προσωπικού και εξουδετέρωση απειλής.  Την άσκηση παρακολούθησε ο Υπουργός Άμυνας συνοδευόμενος από την πρέσβειρα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Τι δήλωσε ο Κύπριος Υπουργός Άμυνας

Σε δηλώσεις του ο Χαράλαμπος Πετρίδης, εξέφρασε τις ευχαριστίες του σε όσους συμμετείχαν στην άσκηση η οποία αποτελεί ένα ακόμη σημαντικό ορόσημο για την ενδυνάμωση της στρατιωτικής συνεργασίας της Κυπριακής Δημοκρατίας με τις ΗΠΑ. Η σημερινή άσκηση, είπε, μεταξύ των ειδικών δυνάμεων των χωρών μας αποτελεί μέρος πολυάριθμων δραστηριοτήτων και δράσεων που έχουν αναπτυχθεί την τελευταία διετία, όπως η πρόσβαση κυπριων αξιωματικών σε στρατιωτικές σχολές στις ΗΠΑ, η μερική άρση του εμπάργκο, η δημιουργία του κέντρου CYCLOPS στην Κύπρο και ασκήσεων μικρής κλίμακας. Κύπρος και ΗΠΑ μοιράζονται κοινές επιδιώξεις και στρατηγική για την ασφάλεια και σταθερότητα της περιοχής.

«Οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι και προετοιμασμένοι για την αντιμετώπιση ασύμμετρων απειλών και αναδυόμενων κρίσεων. Πρόθεση μας είναι να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για την εμβάθυνση της διμερούς αμυντικής συνεργασίας μας με τις ΗΠΑ. Θέλω επίσης να τονίσω τη σημασία τέτοιου είδους και επιπέδου άσκησεων και εκπαίδευσης, όπως είδαμε δια ζώσης μεταξύ των ειδικών μας δυνάμεων, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη διαλειτουργικότητας και ικανότητας συνεργασίας για την ασφάλεια και σταθερότητα στην περιοχή».

Ευελπιστούμε, σημείωσε,  στο μέλλον σε παρόμοιες και περισσότερες συνεργασίες και κοινές ασκήσεις με τις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ. Εκφράζω τις ευχαριστίες και συγχαρητήρια μου σε όλα τα στελέχη της Εθνικής Φρουράς και της Μονάδας Υποβρυχίων Καταστροφών για την άψογη παρουσία και επιτυχή άσκηση.

Δείτε και σχετικά βίντεο:

Με πληροφορίες από: Philenews / Φωτογραφίες Offsite

Tags: NAVY SEALSΕΘΝΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑΗΠΑΚΥΠΡΟΣ

Related Posts

Εθνική Φρουρά
ΚΥΠΡΟΣ

Συναγερμός στην Εθνική Φρουρά Κύπρου: «Εξαφανίστηκαν» 13 κιλά εκρηκτικών – Τα σενάρια που εξετάζονται

30/01/2026 - 16:20
Γεραπετρίτης
ΚΥΠΡΟΣ

Γεραπετρίτης για Κυπριακό: «Νέες συνομιλίες όταν ωριμάσουν οι συνθήκες» – Τι είπε για Συρία και Λιβύη με τον ΓΓ του ΟΗΕ

29/01/2026 - 08:33
Hisar
ΚΥΠΡΟΣ

Hisar: Η Τουρκία ανέπτυξε αντιαεροπορικό σύστημα του Steel Dome στα κατεχόμενα, γράφουν κυπριακά ΜΜΕ

26/01/2026 - 17:22

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Το 1912 ο Εμμανουήλ Αργυρόπουλος πραγματοποιεί την πρώτη πτήση στην Ελλάδα με αεροπλάνο τύπου Νιεπόρ 50 ίππων

Ο Σμήναρχος είχε τετ α τετ με Κινέζο σύνδεσμο στην Αθήνα – Οι θέσεις «κλειδιά» και οι σχέσεις με απόστρατους [vid]

e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ: Ο «χάρτης» πληρωμών από τις 9 έως τις 13 Φεβρουαρίου

Δένδιας: Το SAFE είναι μόνο η αρχή – Πρέπει να παραταθεί η προθεσμία και να αυξηθούν τα κονδύλια για επενδύσεις

Πολεμική Αεροπορία: Οι 330 και 347 Μοίρες εντυπωσίασαν με F-16 στο Tactical Leadership Programme του NATO

Ρωσία: Καταστροφικές επιθέσεις ουκρανικών drones σε στρατιωτικά εργοστάσια και διοικητικά κέντρα [vids]

Washington Post: Η «πυρηνική κόντρα» ΗΠΑ με Κίνα και το ρευστό status quo μετά την εκπνοή της New START

Ζελένσκι: Με 400 drones και 40 πυραύλους επιτέθηκε η Ρωσία – Τα ουκρανικά πυρηνικά εργοστάσια μείωσαν την παραγωγή τους

Top News

Αννίτα Πάνια και Νίκος Σαμοΐλης εμφανίστηκαν μαζί στη ραδιοφωνική της εκπομπή μετά τις φήμες χωρισμού

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο Παύλος Ντε Γκρες με γαλανόλευκη γραβάτα, η Μαρί Σαντάλ και ο Νικόλαος Ντε Γκρες στην τελετή έναρξης

Καρυστιανού για την τραγωδία στη Χίο: «Η λέξη εισβολή μετατράπηκε σε εισβολείς, οτιδήποτε λέω δολίως παρερμηνεύεται»

Το ραντεβού του σμήναρχου με τον Κινέζο σύνδεσμό του στην Αθήνα, οι σχέσεις με απόστρατους και οι συγγενείς που «πέφτουν από τα σύννεφα»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert