OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Παρέλαση 28ης Οκτωβρίου με ελεύθερη πτώση αλεξιπτωτιστή των Ειδικών Δυνάμεων

18/10/2021 - 14:12
παρέλαση
Share on FacebookShare on Twitter

Του Κώστα Αλατζά

Τον επετειακό χαρακτήρα των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση θα έχει η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη. Στη φετινή επέτειο του «ΟΧΙ» αναμένεται να παρακολουθήσουμε ξανά τα έφιππα τμήματα με τις παραδοσιακές στολές, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο η στρατιωτική παρέλαση να ολοκληρωθεί με την ελεύθερη πτώση αλεξιπτωτιστή των Ειδικών Δυνάμεων μπροστά στην εξέδρα των επισήμων.

Οι διοργανωτές της στρατιωτικής παρέλασης προετοιμάζονται ήδη με εντατικούς ρυθμούς προκειμένου το θέαμα της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου να είναι εφάμιλλο του θεάματος της 25ης Μαρτίου. Όπως τονίζουν στρατιωτικές πηγές, το 2021 είναι επετειακό έτος και ως εκ τούτου η παρέλαση στη Θεσσαλονίκη δεν μπορεί να είναι διαφορετική από εκείνη που πραγματοποιήθηκε στις 25 Μαρτίου στην Αθήνα. Απλώς από τη στρατιωτική παρέλαση της 28ης θα απουσιάζουν οι επίσημοι ξένοι προσκεκλημένοι που παρέστησαν στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου αναμένεται να λάβουν μέρος φάλαγγα ιστορικών τμημάτων, παιδιά με παραδοσιακές στολές, έφιππο τμήμα αλλά και το επετειακό άρμα μάχης που είδαμε στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου. Επίσης θα παρελάσει το λάβαρο της Επανάστασης, οι ιστορικές σημαίες της Φιλικής Εταιρίας, του Ιερού Λόχου και άλλες τοπικές σημαίες της Ελληνικής Επανάστασης.

Από τα πιο θεαματικά στιγμιότυπα της παρέλασης αναμένεται να αποτελέσει η ελεύθερη πτώση Αλεξιπτωτιστή των Ειδικών Δυνάμεων του Στρατού Ξηράς η οποία προγραμματίζεται να γίνει, για πρώτη φορά, στο τέλος της παρέλασης μπροστά στην εξέδρα των επισήμων. Ουσιαστικά θα επαναληφθεί η ελεύθερη πτώση με αλεξίπτωτο, όπως είχε συμβεί στην ημέρα των διακεκριμένων επισκεπτών στη διακλαδική άσκηση «Παρμενίων».

Ήδη έχουν ξεκινήσει οι πρόβες στις στρατιωτικούς σχηματισμούς που πρόκειται να συμμετέχουν στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης. Την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται να πραγματοποιηθεί η Δοκιμαστική παρέλαση στη γέφυρα του Νέου Ρυσίου, έξω από τη Θεσσαλονίκη.

Βέβαια αξίζει να σημειωθεί ότι ο προγραμματισμός για την παρέλαση γίνεται με δεδομένο ότι τόσο η στρατιωτική όσο και η μαθητική παρέλαση θα πραγματοποιηθούν κανονικά.

Tags: 28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΤΗΣΠΑΡΕΛΑΣΗ

Related Posts

ΥΠΕΘΑ
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Ενώσεις Στρατιωτικών Κρήτης: Νέες αντιδράσεις για το νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ – Κατέθεσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας

05/12/2025 - 20:39
Ορκωμοσία - Δ' ΕΣΣΟ
ΓΕΝ

Πολεμικό Ναυτικό: Τελετές ορκωμοσίας ναυτών με την Δ’ ΕΣΣΟ 2025 [pics]

05/12/2025 - 15:00
Αρχηγός ΓΕΣ
ΓΕΣ

Συμμετοχή αρχηγού ΓΕΣ στο 11ο Forum of Commanders of European Land Forces στη Σουηδία

05/12/2025 - 14:47

Διαβάστε Επίσης

Εκατοντάδες άμαχοι από την ΛΔ του Κονγκό περνούν στη Ρουάντα για να γλιτώσουν από τις μάχες – Αναφορές για βομβαρδισμούς

Tiger: Η Αυστραλία μπορεί να στείλει τα 22 ελικόπτερα που αποσύρει στην Ουκρανία

Ενώσεις Στρατιωτικών Κρήτης: Νέες αντιδράσεις για το νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ – Κατέθεσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας

Κύπρος: Σε ανασχηματισμό προχώρησε ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης – Aλλαγές σε πέντε υπουργεία

F-35: «Η Τουρκία είναι λίγους μήνες μακριά από το να επιστρέψει στο πρόγραμμα», λέει ο Αμερικανός πρέσβης στην Άγκυρα

Ουκρανία: Νέες συνομιλίες με Αμερικανούς στη Φλόριντα για τον τερματισμό του πολέμου

Η Νορβηγία θα αγοράσει ακόμη δύο υποβρύχια από την Γερμανία και πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η Τουρκία δεν μπορεί να μπει στο SAFE – Το πρώτο τρίμηνο του 2026 μπορεί να γίνει το ΑΣΣ»

Top News

Έφηβος στη Βρετανία για την εξάρτησή του από την κεταμίνη: «Ξεκίνησα στα 13, έφτασα να παίρνω 11 γραμμάρια την ημέρα»

«Προσοχή, Netflix»: Ξένοι αναλυτές για τις προκλήσεις και τους κινδύνους του mega-deal με τη Warner Bros

Κόνι Μεταξά - Τάσος Ξιαρχό: «Κάποιοι κρύβουν την πραγματικότητα για να αρέσουν στον κόσμο» υποστηρίζει η τραγουδίστρια

Οι αγρότες έχουν κόψει με μπλόκα 3 σημεία στην Αθηνών - Λαμίας: Δυόμιση ώρες παραπάνω το ταξίδι για Θεσσαλονίκη

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert