OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

TB2 Bayraktar: Τα τουρκικά drones στην ανατολική Ουκρανία «ενοχλούν» τη Ρωσία

27/10/2021 - 19:03
TB2 Bayraktar
Share on FacebookShare on Twitter
Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το Κρεμλίνο δήλωσε την Τετάρτη ότι οι φόβοι του σχετικά με την απόφαση της Τουρκίας να πουλήσει μη επανδρωμένα αεροσκάφη κρούσης TB2 Bayraktar στην Ουκρανία επαληθεύονται και ότι τα τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη κινδυνεύουν να αποσταθεροποιήσουν την κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ σχολίασε τη χρήση από τις ουκρανικές κυβερνητικές δυνάμεις ενός τουρκικής κατασκευής μη επανδρωμένου αεροσκάφους TB2 Bayraktar για να πλήξουν μια θέση στην ανατολική Ουκρανία που ελέγχεται από αυτονομιστές οι οποίοι υποστηρίζονται από τη Ρωσία.

«Έχουμε, πράγματι, ιδιαίτερες και καλές σχέσεις με την Τουρκία, αλλά στην δεδομένη περίπτωση, δυστυχώς, επιβεβαιώνονται οι φόβοι μας για το ότι ο εξοπλισμός με παρόμοια είδη όπλων του ουκρανικού στρατού, μπορεί δυνητικά να οδηγήσει στην αποσταθεροποίηση της κατάστασης στην γραμμή επαφής», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, σχολιάζοντας την χρησιμοποίηση τουρκικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών από τις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας.

Δείτε το σχετικό βίντεο – ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ:

Οι υποστηριζόμενοι από τη Ρωσία αυτονομιστές άρχισαν να πολεμούν τα κυβερνητικά στρατεύματα στην περιοχή Ντονμπάς της Ουκρανίας από το 2014, αμέσως μετά την προσάρτηση της χερσονήσου της Κριμαίας από τη Ρωσία. Το Κίεβο λέει ότι τουλάχιστον 14.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί μέχρι σήμερα κατά την διάρκεια της διένεξης αυτής.

Η «ενόχληση» της Ρωσίας

Η Ουκρανία έχει αγοράσει εξελιγμένα τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη για να ενισχύσει τον στρατό της και έχει συνάψει συμφωνία με την Άγκυρα για τη δημιουργία μονάδας παραγωγής και συντήρησης των μη επανδρωμένων αεροσκαφών κοντά στην πρωτεύουσα Κίεβο. Το ζήτημα των μη επανδρωμένων αεροσκαφών είναι ένα από τα πολλά που επιβαρύνουν τις σχέσεις μεταξύ της Τουρκίας και της Ρωσίας, παρόλο που οι δύο χώρες έχουν στενούς δεσμούς σε άλλους τομείς.

«Βλέπουμε ότι μόλις τέτοια όπλα πέφτουν στα χέρια των στρατιωτικών, μπορούν δυνητικά να χρησιμοποιηθούν σε αυτή την περιοχή της (ανατολικής -σ.σ.) Ουκρανίας και αυτό οδηγεί μόνο στην αποσταθεροποίηση» δήλωσε ο Πεσκόφ, προσθέτοντας ότι «αυτό δεν συμβάλλει στην επίλυση του εσωτερικού ουκρανικού προβλήματος».

Το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας είχε ανακοινώσει χθες Τρίτη, ότι χρησιμοποίησε το τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος Bayraktar, για να αναγκάσει τους φιλορώσους αυτονομιστές να σταματήσουν τα πυρά. Ανέφερε επίσης ότι το μη επανδρωμένο αεροσκάφος είχε καταστρέψει μια μονάδα πυροβολικού που ανήκε στους φιλορώσους αυτονομιστές χρησιμοποιώντας μια κατευθυνόμενη βόμβα, όπως και ότι το μη επανδρωμένο αεροσκάφος δεν είχε περάσει τη γραμμή επαφής μεταξύ των δύο αντιμαχόμενων πλευρών.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, αναφερόμενος σήμερα στο γεγονός αυτό, δήλωσε ότι η Ρωσία βρίσκεται σε επαφή με τους εκπροσώπους του Ντονμπάς (στην ανατολική Ουκρανία) και επαληθεύει τις πληροφορίες που αναφέρουν ότι η Ουκρανία χρησιμοποίησε το μη επανδρωμένο αεροσκάφος Bayraktar.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Tags: DRONETB2 BAYRAKTARΛΑΒΡΟΦΜΗ ΕΠΑΝΔΡΩΜΕΝΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗΟΥΚΡΑΝΙΑΠΕΣΚΟΦΡΩΣΙΑΤΟΥΡΚΙΑ

Related Posts

Sarmat
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Sarmat: Η Ρωσία δοκίμασε επιτυχώς τον διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο – Ικανοποίηση Πούτιν [vid]

12/05/2026 - 18:23
drones
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

ΗΠΑ και Ουκρανία κοντά σε συμφωνία για την συμπαραγωγή drones, μεταδίδει το CBS

12/05/2026 - 15:55
Iron Dome
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Tο Ισραήλ έστειλε συστοιχία του Iron Dome και προσωπικό στα ΗΑΕ, αποκαλύπτει ο πρέσβης των ΗΠΑ

12/05/2026 - 13:16

Διαβάστε Επίσης

Καιρός σήμερα: Έντονες νεφώσεις αλλά με αύξηση της θερμοκρασίας – Δείτε αναλυτικά

Σαν σήμερα: Το 1821 η νίκη των επαναστατικών δυνάμεων στο Βαλτέτσι ανοίγει το δρόμο για την κατάληψη της Τριπολιτσάς

NATO: Επίθεση δέχτηκαν δύο Γερμανοί στρατιωτικοί στην Ολλανδία από μασκοφόρους άνδρες

Η Γροιλανδία θα διαπραγματευτεί την παρουσία Αμερικανών στρατιωτών με διπλωμάτες του Τραμπ για την παρουσία Αμερικανών στρατιωτών

EURAC: Ο Α/ΓΕΑ Γρηγοριάδης συμμετείχε σύνοδο των Αρχηγών Πολεμικών Αεροποριών της Ευρώπης

CHENS 2026: Οι επαφές του Α/ΓΕΝ Κατάρα στη Σύνοδο Αρχηγών Ευρωπαϊκών Ναυτικών

Ισραήλ: «Καταστρέψαμε υποδομές και αποθήκες όπλων της Χεζμπολάχ στον νότιο Λίβανο» [vids]

ΗΠΑ: «Το κόστος του πολέμου στο Ιράν αυξήθηκε στα 29 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι στιγμής»

Top News

Eurovision 2026: O Akylas έβαλε «φωτιά» στη σκηνή του Α' ημιτελικού

Η Ιωάννα Τούνη έγινε έξαλλη με γυναίκα που την αποκάλεσε «ψωνάρα» - Το περιστατικό που μοιράστηκε στα social

Eurovision 2026: Η Σερτάμπ Ερενέρ αρνήθηκε να εμφανιστεί στον τελικό

Survivor: Εκτός κινδύνου ο Σταύρος Φλώρος μετά τον ακρωτηριασμό του - Έχει ανακτήσει τις αισθήσεις του

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert