OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΥΕΘΑ

Ο Ν. Παναγιωτόπουλος για τις συνθήκες εργασίας του προσωπικού χειρισμού μη επανδρωμένων αεροσκαφών UAV Heron

03/11/2021 - 13:19
heron
Share on FacebookShare on Twitter

Τα στελέχη που εκτελούν υπηρεσία επιφυλακής της 110 Πτέρυγας Μάχης της Μοίρας Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών UAS Heron I, κατά τη διάρκεια εκτέλεσης της συγκεκριμένης υπηρεσίας τους, διαμένουν σε ξενοδοχείο στην πόλη της Σκύρου και μετακινούνται από και προς την 135 Σμηναρχία Μάχης με υπηρεσιακό όχημα.

Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση που κατέθεσαν βουλευτές του ΚΚΕ με θέμα «Συνθήκες διαβίωσης και εργασίας του προσωπικού χειρισμού και συντήρησης των μη επανδρωμένων αεροσκαφών UAV Heron».

Ο υπουργός ανέφερε ότι «ουδέποτε παραδόθηκαν οικήματα στέγασης της Πολεμικής Αεροπορίας στο υπόψη προσωπικό, το οποίο συνεχίζει να διαμένει σε ξενοδοχείο της Σκύρου».

Μετά από απαίτηση του Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας, σημείωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος, «εγκρίθηκε από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας δαπάνη ύψους 74.400 ευρώ για τη συντήρηση του πρώην κτιρίου ετοιμοτήτων της 135 Σμηναρχίας Μάχης (Μ-211), στο οποίο υπάρχει πρόβλεψη να στεγαστεί το προσωπικό του σμήνους UAS Heron I, μετά το πέρας της συντήρησης των υπόψη εγκαταστάσεων». Ξεκαθάρισε, δε, ότι «η δαπάνη υπολογίζεται να αποσβεστεί εντός του πρώτου εξαμήνου από το χρονικό σημείο που θα διατεθούν τα οικήματα».

«Με την ολοκλήρωση των εργασιών συντήρησης του εν λόγω κτιρίου, η οποία προβλέπεται να περατωθεί στα τέλη του 2021, τα στελέχη που εκτελούν τις υπόψη υπηρεσίες θα στεγάζονται στο κτίριο Μ-211 της 135 Σμηναρχίας Μάχης περιορίζοντας δραστικά τη δημοσιονομική δαπάνη», συνέχισε ο υπουργός.

Η ρύθμιση εξασφαλίζει, όπως επεσήμανε ο κ. Παναγιωτόπουλος, «ταχύτερη ετοιμότητα βαρδιών και περιορισμό επιπρόσθετων πόρων όπως μετακινήσεις, καύσιμα και η ημερήσια αποζημίωση ξενοδοχείου».

Πρόσθεσε ότι τα συγκεκριμένα στελέχη «μετακινούνται με Φύλλο Πορείας από την έδρα τους στην 135 Σμηναρχία Μάχης, με υπηρεσιακό αεροσκάφος, και, συνεπώς, αποζημιώνονται κατ’ εξαίρεση σύμφωνα με τις διατάξεις του ΠΔ 200/93 (Α’ 75)».

Για τα ωράρια απασχόλησης, ο υπουργός είπε ότι «σύμφωνα με το ισχύον νομικό πλαίσιο καθιερώθηκε η 40ωρη εβδομαδιαία εργασία. Ως εκ τούτου, η εφαρμογή του θεσμικού πλαισίου, που αφορά στη συμπλήρωση πενθήμερης εργασίας 40 ωρών, είναι δεσμευτική για τη διοίκηση και δεν αποτελεί διακριτική της ευχέρεια».

Διευκρίνισε, όμως, ότι «στις περιπτώσεις που το στρατιωτικό προσωπικό καλείται να εργαστεί πέραν του προβλεπόμενου ημερήσιου και εβδομαδιαίου χρόνου εργασίας, όπως ασκήσεις, νυκτερινές πτήσεις, αξιολογήσεις, επιθεωρήσεις, αντιμετώπιση έκτακτων και απρόβλεπτων υπηρεσιακών αναγκών κ.λπ., υπάρχουν ειδικές προβλέψεις, ήτοι θεσμοθετημένος χρόνος ανάπαυσης μεταξύ των βαρδιών επιμέρους ειδικοτήτων προσωπικού (ιπτάμενοι, τεχνικοί αεροσκαφών, κ.λπ.) που τηρείται ακριβώς».

«Τα στελέχη», συμπλήρωσε, «εργάζονται και αξιοποιούνται σύμφωνα με τα θεσμικά κείμενα της Πολεμικής Αεροπορίας, ανάλογα με τον βαθμό, την ειδικότητά και τη φύση των καθηκόντων που τους ανατίθεται».

«Ουδέποτε έχει περιέλθει στο Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας αναφορά στελέχους της 110 Πτέρυγας Μάχης της Μοίρας Μη Επανδρωμέων Αεροσκαφών, με την οποία να παραπονείται για κάποιο από τα ζητήματα που θίγονται στην ερώτηση», κατέληξε, στην απάντησή του, ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Tags: HERONΜΗ ΕΠΑΝΔΡΩΜΕΝΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣΝΙΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

Related Posts

Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας: Δεν υπάρχει καμία προγραμματισμένη συνάντηση με τον Γκιουλέρ στη σύνοδο του NATO

12/02/2026 - 13:12
Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας: Εθνική αναγκαιότητα η δημιουργία αμυντικού οικοσυστήματος – Οι αναφορές σε «Ασπίδα του Αχιλλέα», «Κένταυρο», Belharra και F-35 [vid]

11/02/2026 - 11:43
Δένδιας - Ινδία
ΥΕΘΑ

Δένδιας από την Ινδία: Σημαντικές προοπτικές συνεργασίας στην αμυντική καινοτομία – Συνάντηση με τον Ινδό ΥΠΑΜ

09/02/2026 - 17:43

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: To 1960 η Γαλλία γίνεται η τέταρτη χώρα που κατέχει πυρηνικά όπλα

Τραμπ: Αναμένει εντός ενός μήνα να καταλήξει σε συμφωνία με το Ιράν, «αλλιώς οι συνέπειες θα είναι τραυματικές»

Ουκρανία: Η Γερμανία θα στείλει πυραύλους για Patriot, αν στείλουν και οι άλλοι σύμμαχοι – Η Βρετανία παραδίδει πυραύλους LMM

Επιφυλακτικός ο Νετανιάχου για μια συμφωνία με το Ιράν: «Ο πρόεδρος Τραμπ δημιουργεί τις συνθήκες»

ArianeGroup: Γαλλία και Γερμανία συζητούν την ανάπτυξη ενός ευρωπαϊκού βαλλιστικού πυραύλου – «Μιλάμε για εμβέλεια τουλάχιστον 1.000 χιλιομέτρων»

Arctic Sentry: Η Σουηδία στέλνει Gripen και ειδικές δυνάμεις να περιπολούν στην Γροιλανδία, στο πλαίσιο της νέας αποστολής του NATO

Γερμανία: Το Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο απέρριψε ως «απαράδεκτη» την προσφυγή κατά της εξαγωγής όπλων στο Ισραήλ

Ένωση Ελληνικών Ναυπηγείων: Κομβικός ο ρόλος της ναυπηγικής βιομηχανίας στη στρατηγική αυτονομία της Ευρώπης

Top News

Ο Γεωργιάδης απαντά στην Κωνσταντοπούλου: «Πήγε με robe de chambre στο ΑΤ για να μου κάνει μήνυση και έγινε ρεζίλι»

Κωνσταντίνος Βασάλος: Σιχαίνομαι τον Άγιο Βαλεντίνο και ότι πρέπει να κάνουμε κάτι επειδή είναι γιορτή

Λάμπρος Κωνσταντάρας: Ήταν μία πολύ ωραία Eurovision βραδιά σε πείσμα πολλών μίζερων

Το πρώτο Ψυχοσάββατο του χρόνου και τα κόλλυβα που μπορούμε να φτιάξουμε

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert