OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

«Ξέφυγαν» οι προκλητικοί Τούρκοι: Παρενόχλησαν το ελικόπτερο του ΥΦΕΘΑ Χαρδαλιά [vid]

12/02/2022 - 19:40
ελικόπτερο
Share on FacebookShare on Twitter

Κλιμακώνουν ακόμα περισσότερο τις προκλήσεις τους οι Τούρκοι, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, οι τουρκικές αρχές παρενόχλησαν πριν από λίγες ώρες το ελικοπτέρο που μετέφερε τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Χαρδαλιά στο Ανατολικό Αιγαίο.

Συγκεκριμένα, το ελικόπτερο που τον μετέφερε, βρισκόταν πάνω από Καλόλιμνο και Φαρμακονήσι όταν οι γείτονες μέσω ασυρμάτου παρενόχλησαν το ελικόπτερο, ζητώντας να αλλάξει πορεία. Αυτό φυσικά δεν έγινε και το πλήρωμα του ελικοπτέρου δεν απάντησε καν στις τουρκικές προκλήσεις σύμφωνα με τον Alpha. Υπενθυμίζεται ότι ο ΥΦΕΘΑ πραγματοποιεί επισκέψεις σε έδρες Σχηματισμών, Μονάδων και Επιτηρητικών Φυλακίων των Ενόπλων Δυνάμεων, σε νησιά του Κεντρικού και Βόρειου Αιγαίου.

Ο κύριος Χαρδαλιάς, ξεκίνησε τις επισκέψεις από τη Σάμο. Το Αγαθονήσι, το Φαρμακονήσι και η Καλόλιμνος ήταν οι επόμενοι σταθμοί του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, όπου επισκέφθηκε τα Επιτηρητικά Φυλάκια «Αγαθονησίου», «Φαρμακονησίου» και «Αγίου Νικολάου», αντίστοιχα. Κατά τη διάρκεια των επισκέψεων, ενημερώθηκε για την αποστολή τους, επιθεώρησε τις εγκαταστάσεις – υποδομές τους και συνομίλησε με το προσωπικό.

Ενδιάμεσος σταθμός του κ. Χαρδαλιά οι Αρκιοί, όπου συναντήθηκε με τον Στρατεύσιμο Οπλίτη Ιατρό, ο οποίος έχει τοποθετηθεί για την κάλυψη των αναγκών στο Περιφερειακό Ιατρείο του ακριτικού νησιού. Στη συνέχεια, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας πήγε στην Κάλυμνο, όπου επισκέφθηκε την έδρα του 5/42 Συντάγματος Ευζώνων.

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, από τον χώρο του Μνημείου των Ηρώων Πεσόντων, στην Κάλυμνο, δήλωσε: «Η εθνική μας κυριαρχία είναι αδιαπραγμάτευτη. Και αυτό είναι το μήνυμα προς όλους. Η δική τους θυσία, το δικό μας στοίχημα ευθύνης, αφοσίωσης, καθήκοντος, ο δικός μας φάρος εθνικής υπερηφάνειας. Αθάνατοι».

Στην Ψέριμο, τελευταίο σταθμό των σημερινών επισκέψεων, ο Νίκος Χαρδαλιάς συναντήθηκε με τους στρατεύσιμους Οπλίτες Ιατρούς, οι οποίοι έχουν τοποθετηθεί για την κάλυψη των αναγκών στο τοπικό Περιφερειακό Ιατρείο. Επίσης, πραγματοποίησε επίσκεψη στο ομώνυμο Επιτηρητικό Φυλάκιο του νησιού. Τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας συνόδευε ο Διοικητής της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων Αντιστράτηγος Νικόλαος Φλάρης.

 

Tags: ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟΕΛΛΑΔΑΝΙΚΟΣ ΧΑΡΔΑΛΙΑΣΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗΤΟΥΡΚΙΑΥΦΕΘΑΦΑΡΜΑΚΟΝΗΣΙ

Related Posts

F-16 - Τουρκικό ΥΠΑΜ - Δένδιας
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Οπλισμένα τουρκικά F-16 πέταξαν στο κεντρικό Αιγαίο – Έκαναν τέσσερις παραβιάσεις

12/12/2025 - 18:10
Γκιουλέρ
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Γιασάρ Γκιουλέρ: «Δεν θα ανεχθούμε καμία προσπάθεια μονομερών τετελεσμένων σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο»

11/12/2025 - 19:37
Φιντάν
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Η Αθήνα απαντά στις δηλώσεις Φιντάν: «Αναθεωρητικές θέσεις και προτάσεις είναι καθολικά απορριπτέες»

09/12/2025 - 21:08

Διαβάστε Επίσης

Ουκρανία: Στα «σκαριά» η δημιουργία διεθνούς οργανισμού για ρωσικές πολεμικές αποζημιώσεις

Κρεμλίνο σε Ζελένσκι: «Εκεχειρία Χριστουγέννων στην Ουκρανία; Όχι, θέλουμε ειρηνευτική συμφωνία»

Γαλλία: «Να καθιερωθούν πρώτα οι εγγυήσεις ασφαλείας στην Ουκρανία πριν τις διαπραγματεύσεις για το εδαφικό»

Eurofighter στην Τουρκία: Το 2030 η παράδοση των πρώτων μαχητικών – Θα ενσωματώνουν Meteor και τουρκικά πυρομαχικά

Η Ρωσία υποστηρίζει ότι κατέλαβε το Κουπιάνσκ λίγες μέρες μετά την επίσκεψη του Ζελένσκι [vid]

Τραμπ: «Πιο κοντά από ποτέ η επίτευξη συμφωνίας τερματισμού του πολέμου στην Ουκρανία» [vid]

ΗΠΑ: «Σκοτώθηκαν οκτώ ναρκωτρομοκράτες σε νέες αεροπορικές επιδρομές κατά σκαφών στον Ειρηνικό» [vid]

Ο Τραμπ κατέθεσε μήνυση στο BCC απαιτώντας τουλάχιστον 5 δισεκ. δολάρια ως αποζημίωση [vids]

Top News

Η Πηγή Δεβετζή για το τροχαίο στην Εγνατία Οδό: Πήγαινα με 80 χλμ, έσκασε το πίσω λάστιχο

Κατάθλιψη στη μέση ηλικία: Τα 6 συγκεκριμένα συμπτώματα που συνδέονται με την άνοια

Ηλεκτρικό ρεύμα: Πως να αλλάξετε πάροχο - Η διαδικασία μέσω gov.gr

Αδειάζει τη Μαρία Καρυστιανού η πλειοψηφία του Συλλόγου συγγενών των Τεμπών: «Προσωπικές επιλογές - Δεν έχουμε καμία ανάμειξη»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert