OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

ΕΕ: Κυρώσεις κατά των 351 Ρώσων που υπερψήφισαν την αναγνώριση των Λουγκάνσκ και Ντονέτσκ

22/02/2022 - 21:47
ΕΕ
Share on FacebookShare on Twitter

Τα 27 κράτη μέλη της ΕΕ ενέκριναν σήμερα ένα «πακέτο κυρώσεων», «ομόφωνα», σε βάρος της Ρωσίας, οι οποίες θα την «πονέσουν πολύ», μετά την απόφασή της να αναγνωρίσει τα αυτονομιστικά εδάφη στην ανατολική Ουκρανία.

«Συμφωνήσαμε σε ένα πρώτο πακέτο κυρώσεων ομόφωνα», ανακοίνωσε ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας Ζαν Ιβ Λε Ντριάν, μετά το πέρας της συνεδρίασης των υπουργών Εξωτερικών των 27 στο Παρίσι.

Αυτές οι κυρώσεις, που πρέπει επίσης να υιοθετηθούν επισήμως προκειμένου να τεθούν σε ισχύ, «θα πληγώσουν πολύ τη Ρωσία», συμπλήρωσε ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ, επισημαίνοντας πως το «πάγωμα» των περιουσιακών στοιχείων και η απαγόρευση έκδοσης θεωρήσεων εισόδου (βίζα) θα στοχεύσουν κυρίως τους 351 Ρώσους βουλευτές της Δούμας, που υπερψήφισαν την αναγνώριση της ανεξαρτησίας των αυτονομιστικών εδαφών.

«Οι κυρώσεις θα στοχεύουν, επίσης, 27 πρόσωπα και οντότητες, που συμβάλλουν στην υπονόμευση ή στο να απειληθεί η εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας, η κυριαρχία της και η ανεξαρτησία της», είπε ακόμη ο Μπορέλ, αναφερόμενος σε «παράγοντες του τομέα της άμυνας, που διαδραματίζουν έναν ρόλο στην εισβολή εναντίον της χώρας», «εκείνους που εξαπέλυσαν μια εκστρατεία παραπληροφόρησης εναντίον της Ουκρανίας» και «τις τράπεζες που χρηματοδοτούν τους Ρώσους αξιωματούχους και άλλες επιχειρήσεις σε αυτά τα εδάφη».

«Ο πρόεδρος Πούτιν δεν τιμά πλέον την υπογραφή της Ρωσίας»

Η ΕΕ σκοπεύει, επιπλέον, να στοχοθετήσει «τις οικονομικές σχέσεις μεταξύ των δύο περιοχών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης» και εντέλει «την ικανότητα του ρωσικού κράτους και της κυβέρνησής του να έχουν πρόσβαση στην χρηματοπιστωτική αγορά μας και τις αγορές των ευρωπαϊκών πρωτευουσών για την αναχρηματοδότηση του χρέους του», συμπλήρωσε ο ίδιος.

«Οι κυρώσεις δεν έχουν θαυματουργά αποτελέσματα. Όμως, οι κυρώσεις, αυτό θα κάνει κακό οικονομικά και θα κάνει κακό στους ανθρώπους που αφορούν», επισήμανε ο Μπορέλ, υπογραμμίζοντας πως τα κράτη μέλη της ΕΕ αποφάσισαν να κρατήσουν στη φαρέτρα τους «άλλα πολεμοφόδια (…) για να απαντήσουν σε νέες ενέργειες εκ μέρους της Ρωσίας», διότι «η ιστορία δεν έχει τελειώσει».

«Αυτή η αποφασιστικότητα αφήνει πάντα ανοικτή την πόρτα της διπλωματίας», διαβεβαίωσε ο Γάλλος ΥΠΕΞ, διαπιστώνοντας, ωστόσο, ότι «όλες οι διπλωματικές προσπάθειες (…) έπεσαν πάνω σε τοίχο» τις τελευταίες εβδομάδες.

«Ο πρόεδρος Πούτιν δεν τιμά πλέον την υπογραφή της Ρωσίας», δήλωσε, προσθέτοντας πως η συνάντηση που είχε προγραμματιστεί για την Παρασκευή στο Παρίσι με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ ακυρώθηκε. Σε αυτήν την υπόθεση, ο πρόεδρος Μακρόν, που έχει δεχθεί επικρίσεις από την αντιπολίτευση στη Γαλλία για τη μεσολάβησή του που δεν καρποφόρησε, «ανέλαβε τις ευθύνες του», σημείωσε ο Ζαν Ιβ Λε Ντριάν.

«Έκανε το καθήκον του για να πράξει τα πάντα προκειμένου να αποφευχθεί ο πόλεμος», τόνισε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών. «Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας γνωρίζει τις μεθόδους, τον χαρακτήρα, τον κυνισμό του Βλαντίμιρ Πούτιν… Δεν είναι αφελής σε αυτές τις συνομιλίες», διαβεβαίωσε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Reuters

Tags: ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗΚΥΡΩΣΕΙΣΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣΟΥΚΡΑΝΙΑΡΩΣΙΑ

Related Posts

Ιράν - ΗΠΑ - Νησί Χαργκ
ΚΟΣΜΟΣ

Axios: Ο Τραμπ εξετάζει κατάληψη ή αποκλεισμό του νησιού Χαργκ προκειμένου να αναγκάσει το Ιράν να ανοίξει το Στενό του Ορμούζ

20/03/2026 - 12:32
Κιμ Γιονκ Ουν
ΚΟΣΜΟΣ

Κιμ Γιονγκ Ουν: Με οδηγό την κόρη του, επιθεώρησε νέα έκδοση του άρματος μάχης Chonma-20 [vid, pics]

20/03/2026 - 12:29
Ιράν - Βρετανία
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Kατηγορεί την Βρετανία για «συνενοχή» στην αμερικανοϊσραηλινή επιθετικότητα

20/03/2026 - 11:53

Διαβάστε Επίσης

Axios: Ο Τραμπ εξετάζει κατάληψη ή αποκλεισμό του νησιού Χαργκ προκειμένου να αναγκάσει το Ιράν να ανοίξει το Στενό του Ορμούζ

Κιμ Γιονγκ Ουν: Με οδηγό την κόρη του, επιθεώρησε νέα έκδοση του άρματος μάχης Chonma-20 [vid, pics]

Ιράν: Kατηγορεί την Βρετανία για «συνενοχή» στην αμερικανοϊσραηλινή επιθετικότητα

Με A-10 και Apache οι ΗΠΑ ξεκινούν επιχειρήσεις για να «απελευθερώσουν» τα Στενά του Ορμούζ

C-27J Spartan: Γιατί το αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας βρέθηκε στο Ιντσιρλίκ της Τουρκίας

ΥΠΕΘΑ: Κανονικά οι άδειες Πάσχα στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων – Πότε θα γίνουν οι μεταθέσεις Συνταγματαρχών

Ιράν: «Άριστη η παραγωγή βαλλιστικών πυραύλων» απαντούν οι Φρουροί της Επανάστασης στον Νετανιάχου

Μοτζτάμπα Χαμενεΐ: «Επανεμφάνιση» με μήνυμα για τη δολοφονία του υπουργού Πληροφοριών

Top News

Έλενα Παπαρίζου: Η ξαφνική ακύρωση εμφάνισής της και τα ερωτηματικά για την κατάσταση της υγείας της

Αγγελική Ηλιάδη: Με αγωγή απειλεί η τραγουδίστρια μετά τη μήνυση από την αδερφή του Μπάμπη Λαζαρίδη

Ο Ηλίας Βρεττός θύμα ξυλοδαρμού σε μαγαζί στην Κύπρο - Τον χτύπησαν με μπουνιές αλλά «όλα είναι μια χαρά»

Μπαράζ σεισμών μεταξύ Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων - 4,6 Ρίχτερ ο μεγαλύτερος

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert