OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΝΑΤΟ

Σολτς: Το ΝΑΤΟ δεν θα παρέμβει στρατιωτικά στην Ουκρανία

17/03/2022 - 14:26
Όλαφ Σολτς
Share on FacebookShare on Twitter
Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς, κατά τη διάρκεια κοινών δηλώσεων με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, επανέλαβε πριν από λίγο ότι η Συμμαχία «δεν θα παρέμβει στρατιωτικά» στον πόλεμο της Ουκρανίας, απαντώντας έτσι εμμέσως και στον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος, μιλώντας το πρωί σε τηλεδιάσκεψη της Bundestag, ζήτησε εκ νέου την διασφάλιση ζώνης απαγόρευσης πτήσεων για τη χώρα του. Το ΝΑΤΟ «έχει την ευθύνη να μην επιτρέψει να κλιμακωθεί περαιτέρω η σύγκρουση», δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Στόλτενμπεργκ.

«Μέρα με τη μέρα ο (Βλαντιμίρ) Πούτιν φέρνει θάνατο και φρίκη στον λαό της Ουκρανίας, αλλά και οδύνη στον δικό του λαό (…) Αυτός είναι ένας πόλεμος του Πούτιν και εκείνος και μόνο είναι υπεύθυνος για τον θάνατο τόσων Ρώσων στρατιωτών», επισήμανε ο κ. Σολτς, για να τονίσει για μία ακόμη φορά ότι η Γερμανία θα εξακολουθήσει να στηρίζει την Ουκρανία με οικονομική, στρατιωτική και ανθρωπιστική βοήθεια.

Ο καγκελάριος Σολτς αναφέρθηκε ακόμη στην απόφαση της κυβέρνησής του να επενδύσει άμεσα 100 δισεκατομμύρια ευρώ για τον εκσυγχρονισμό των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων, περιγράφοντάς την ως «δείγμα της βούλησης και της αποφασιστικότητάς μας να δράσουμε στη νέα πραγματικότητα».

Ο Γενς Στόλτενμπεργκ διαβεβαίωσε ότι η Συμμαχία θα εξακολουθήσει να στηρίζει την Ουκρανία και ευχαρίστησε ιδιαίτερα τη Γερμανία, τόσο για την παροχή ανθρωπιστικής, οικονομικής και στρατιωτικής βοήθειας όσο και για την απόφασή της να φθάσει το 2% του ΑΕΠ της σε στρατιωτικές δαπάνες, όπως ζητά από τα μέλη του το ΝΑΤΟ.

«Πρόκειται για έναν πολύ ισχυρό στόχο», ανέφερε, για να προσθέσει: «Η ηγετική σας στάση έχει μεγάλη σημασία σε αυτή τη χρονική στιγμή, η οποία είναι τόσο κρίσιμη για την ασφάλεια της Ευρώπης – και δεν μπορούμε να θεωρούμε δεδομένη πλέον την ασφάλεια. Βρισκόμαστε σε σημείο καμπής για την ασφάλεια στην Ευρώπη». Καλωσόρισε δε τις διπλωματικές προσπάθειες του Βερολίνου, ακόμη και τις απευθείας επαφές με τον Ρώσο πρόεδρο, με στόχο την αποκλιμάκωση.

Αναφερόμενος στη Ρωσία, ο ΓΓ του ΝΑΤΟ – ενώπιον του Όλαφ Σολτς – τόνισε ότι «πληρώνει ήδη ακριβό τίμημα, καθώς οι βαριές κυρώσεις βάζουν εμπόδια στην οικονομία της», αλλά ξεκαθάρισε και εκείνος ότι «το ΝΑΤΟ φέρει την ευθύνη να μην επιτρέψει να κλιμακωθεί περαιτέρω αυτή η σύγκρουση, καθώς κάτι τέτοιο θα ήταν ακόμη πιο επικίνδυνο και θα προκαλούσε ακόμη περισσότερη οδύνη, θάνατο και καταστροφή». Ο Βλαντιμίρ Πούτιν «πρέπει να αποσύρει τα στρατεύματά του και να ξεκινήσει και πάλι έναν δρόμο προς τη δημοκρατία», τόνισε ο κ. Στόλτενμπεργκ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags: ΓΕΝΣ ΣΤΟΛΤΕΝΜΠΕΡΓΚΝΑΤΟΟΛΑΦ ΣΟΛΤΣΟΥΚΡΑΝΙΑΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑΡΩΣΙΑ

Related Posts

Λιθουανία
ΝΑΤΟ

Λιθουανία: Συναγερμός και scramble νατοϊκών μαχητικών αεροσκαφών από ένα μπαλόνι καιρού

13/06/2026 - 12:30
Νατοϊκά αεροσκάφη - drone - Λετονία
ΝΑΤΟ

Μαχητικά αεροσκάφη του ΝΑΤΟ κατέρριψαν drone που μπήκε από τη Ρωσία στον εναέριο χώρο της Λετονίας

08/06/2026 - 11:26
NATO
ΝΑΤΟ

Η Ρωσία θα μπορούσε να επιτεθεί στο NATO από το 2030, προειδοποιεί ο Βρετανός πρωθυπουργός

05/06/2026 - 19:39

Διαβάστε Επίσης

Ιράν: Η υπογραφή της συμφωνίας με τις ΗΠΑ αναμένεται τις επόμενες ημέρες, όχι ώρες

Θρήνος στην Ινδία: Συντριβή An-32 της πολεμικής αεροπορίας – Νεκρό το 5μελές πλήρωμα [pics]

Στο SAFE η Ελλάδα: «Έπεσαν οι υπογραφές» για επενδύσεις στην άμυνα και στην ασφάλεια

Δξεμανόπλοιο χτυπήθηκε ανοικτά του Ομάν, σύμφωνα με την UKMTO [pic]

Αλί Χαμενεΐ: Στις 4 Ιουλίου θα ξεκινήσει η κηδεία – Θα ταφεί στις 9 Ιουλίου στο βορειοανατολικό Ιράν

CNN: Το Ιράν μπάζωσε με νάρκες και εκρηκτικά την πρόσβαση σε αποθέματα εμπλουτισμένου ουρανίου

Λιθουανία: Συναγερμός και scramble νατοϊκών μαχητικών αεροσκαφών από ένα μπαλόνι καιρού

Λίβανος: Νέος γύρος βομβαρδισμών του Ισραήλ στο νότιο τμήμα της χώρας

Top News

Η Σίσσυ Χρηστίδου απαντά στο «Πρωινό» για το Athens Pride: «Θα υπάρχει για να έχουν οι άνθρωποι τα ίδια δικαιώματα»

Ο Αλέξης Τσίπρας και η Μπέττυ Μπαζιάνα στην παράσταση του Σταμάτη Κραουνάκη στο Ηρώδειο

Δέσποινα Καμπούρη: Δεν αποχώρησα από το «Πρωινό» για το ξύπνημα, δε θα πω ποτέ δημόσια τους λόγους

Βίκυ Σταυροπούλου: Η φωτογραφία που πόσταρε από το ξενοδοχείο στη Μεσσηνία, πριν τον γάμο της Δανάης Μπάρκα

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert