OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Γερμανία: «Ισραηλινό Arrow 3 ή Αμερικανικό THAAD για την πυραυλική άμυνα»

02/04/2022 - 10:18
THAAD
Share on FacebookShare on Twitter

Η Γερμανία εξετάζει το ενδεχόμενο να αγοράσει ένα σύστημα πυραυλικής άμυνας από το Ισραήλ ή τις Ηνωμένες Πολιτείες για να αμυνθεί έναντι απειλών όπως οι ρωσικοί πύραυλοι Ισκαντέρ που είναι ανεπτυγμένοι στο Καλίνινγκραντ, αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα της γερμανικής εβδομαδιαίας εφημερίδας Welt am Sonntag.

Οι πύραυλοι Ισκαντέρ μπορούν να πλήξουν σχεδόν ολόκληρη τη δυτική Ευρώπη και δεν υπάρχει εγκατεστημένη πυραυλική ασπίδα που να προστατεύει απ’ αυτή την απειλή, δηλώνει στη Welt am Sonntag ο Γενικός Επιθεωρητής των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων Έμπερχαρντ Τσορν, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα.

«Οι Ισραηλινοί και οι Αμερικανοί έχουν τέτοια συστήματα, Ποιό προτιμάμε; Θα καταφέρουμε να εγκαταστήσουμε ένα συνολικό σύστημα (πυραυλικής άμυνας) στο ΝΑΤΟ; Αυτά είναι ερωτήματα στα οποία πρέπει να απαντήσουμε τώρα», δήλωσε ο Τσορν.

Ο ίδιος δεν κατονόμασε τα συστήματα αυτά για την Γερμανία, αλλά αναφερόταν πιθανόν στο Arrow 3 που κατασκευάζεται από τον ισραηλινό όμιλο Israel Aerospace Industries (IAI) και στο αμερικανικό σύστημα THAAD που παράγεται από τη Raytheon.

Η Ρωσία ανακοίνωσε το 2018 ότι ανέπτυξε πυραύλους Ισκαντέρ στο θύλακό της του Καλίνινγκραντ, ένα κομμάτι ρωσικού εδάφους στριμωγμένο ανάμεσα στην Πολωνία και τη Λιθουανία. Το Ισκαντέρ, ένα κινητό σύστημα βαλλιστικών πυραύλων, έχει αντικαταστήσει τους σοβιετικούς πυραύλους Scud και οι δύο τηλεκατευθυνόμενοι πύραυλοί του μπορούν να φέρουν είτε συμβατικές είτε πυρηνικές κεφαλές.

Σε μια ομιλία ορόσημο μερικές ημέρες μετά την έναρξη της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς δήλωσε πως η Γερμανία θα αυξήσει τις αμυντικές δαπάνες της σε πάνω από το 2% του ΑΕΠ της διοχετεύοντας στις ένοπλες δυνάμεις 100 δισεκ. ευρώ.

Ο Τσορν ανήκει σε μια ομάδα υψηλόβαθμων αξιωματούχων που διαβουλεύονται με τον Σολτς για το πώς θα δαπανηθούν τα χρήματα αυτά.

«Μέχρι στιγμής, μόνο ένα πράγμα είναι σαφές: δεν έχουμε ούτε το χρόνο ούτε τα χρήματα για να αναπτύξουμε τα δικά μας τέτοια συστήματα (πυραυλικής άμυνας) επειδή η πυραυλική απειλή είναι γνωστό ότι υφίσταται ήδη», δήλωσε ο Τσορν.

Αναφερόμενος στο γεγονός ότι η Γερμανία δεν διαθέτει πυραυλική άμυνα μικρού βεληνεκούς, η οποία να μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να προστατευθούν στρατεύματα που βρίσκονται σε κίνηση ή τελούν υπό απειλή κατά την ανάπτυξή τους, δήλωσε ότι το Βερολίνο έχει αρχίσει να εξετάζει την αγορά τέτοιων συστημάτων και πρέπει τώρα να λάβει μια απόφαση.

Πέραν αυτών, οι γερμανικές ένοπλες δυνάμεις πρέπει να επενδύσουν 20 δισεκ. ευρώ μέχρι το 2032 για να γεμίσουν και πάλι τις αποθήκες πυρομαχικών τους, πρόσθεσε ο Τσορν.

Πηγή: Reuters / ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags: ARROW-3THAADΑΝΤΙΠΥΡΑΥΛΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΓΕΡΜΑΝΙΑΙΣΚΑΝΤΕΡ

Related Posts

Hypersonica
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Hypersonica: Υπερ-υπερηχητικό πύραυλο απέκτησε η Ευρώπη – Οικονομικός και έτοιμος το 2029 [vid]

11/02/2026 - 10:57
IRIS-T
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

IRIS-T: Νέο πακέτο αντιαεροπορικών πυραύλων αγόρασαν οι γερμανικές ένοπλες δυνάμεις

11/02/2026 - 10:23
OPV - Γαλλία
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

«Trolley de Prévaux»: Καθελκύστηκε το πρώτο από τα 7 περιπολικά πλοία (OPV) του γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού

10/02/2026 - 20:20

Διαβάστε Επίσης

Ο σμήναρχος που κατηγορείται για κατασκοπεία ζήτησε να προφυλακιστεί γιατί φοβάται για τη ζωή του

Δένδιας: Εθνική αναγκαιότητα η δημιουργία αμυντικού οικοσυστήματος – Οι αναφορές σε «Ασπίδα του Αχιλλέα», «Κένταυρο», Belharra και F-35 [vid]

Hypersonica: Υπερ-υπερηχητικό πύραυλο απέκτησε η Ευρώπη – Οικονομικός και έτοιμος το 2029 [vid]

IRIS-T: Νέο πακέτο αντιαεροπορικών πυραύλων αγόρασαν οι γερμανικές ένοπλες δυνάμεις

Τραμπ: Τετ α τετ με Νετανιάχου για την εκεχειρία στη Γάζα και το σενάριο πολέμου με το Ιράν

Financial Times: Ο Ζελένσκι ετοιμάζει εκλογές και δημοψήφισμα με φόντο μια ειρηνευτική συμφωνία

Bloomberg: Εντολή Τραμπ στο Πεντάγωνο να «κλείνει» συμφωνίες προμήθειας ηλεκτρισμού από εργοστάσια με άνθρακα

Μητσοτάκης – Ερντογάν: Η ατζέντα και ο στόχος των συνομιλιών στην Άγκυρα – Ποιοι συνοδεύουν τον πρωθυπουργό

Top News

Ο Γιώργος Μαζωνάκης μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε νοσοκομείο με έντονους πόνους και πυρετό

Τσικνοπέμπτη: Χρήσιμες συμβουλές για τέλειο ψήσιμο στα κάρβουνα και ζουμερό κρέας

Eurovision 2026: Ισχυρά πρόσωπα της Κύπρου ζητούν την απόσυρση του τραγουδιού της Antigoni «Jalla»

Σία Κοσιώνη: Σε νοσοκομείο για επανέλεγχο η παρουσιάστρια του ΣΚΑΪ μετά την πνευμονία που πέρασε

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert