OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Μάλι: Η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας αξιώνει έρευνα για τις «φρικαλεότητες»

10/04/2022 - 19:11
Γερμανία
Share on FacebookShare on Twitter

Η υπουργός Άμυνας στη Γερμανία, Κριστίνε Λάμπρεχτ αξίωσε χθες Σάββατο, κατά τη διάρκεια επίσκεψής της στο Μάλι, να διενεργηθεί έρευνα για τις «φρικαλεότητες» που καταγγέλθηκαν στα μέσα Μαρτίου στη Μουρά (κεντρικά), γεγονός που ενέτεινε την αμφισβήτηση για τη δέσμευση των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων στη χώρα του Σαχέλ.

Η στρατιωτική χούντα στο Μπαμακό διαβεβαίωσε ότι οι δυνάμεις της «εξουδετέρωσαν» 203 τζιχαντιστές στα τέλη του Μαρτίου στη Μουρά, όμως υπάρχουν μαρτυρίες, που αποκαλύφθηκαν από τον Τύπο και τη μη κυβερνητική οργάνωση Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Human Rights Watch, HRW), για μαζικές εκτελέσεις αμάχων από τον στρατό του Μαλί και ξένους στρατιωτικούς.

Η κυρία Λάμπρεχτ απαίτησε χθες να διενεργηθεί «πλήρης και διαφανής» έρευνα για τα γεγονότα. Τίθεται πλέον το ερώτημα «αν θέλουμε να υποστηρίζουμε αυτό το καθεστώς», εξήγησε η υπουργός Άμυνας κατά τη διάρκεια επίσκεψής της σε γερμανούς στρατιωτικούς ανεπτυγμένους στην Γκαό (βόρεια), σύμφωνα με ανακοίνωση των υπηρεσιών της.

«Βλέπουμε ότι οι στρατιώτες του Μάλι εκπαιδεύτηκαν με εξαίρετο τρόπο από γερμανούς στρατιωτικούς (…) και κατόπιν πάνε με αυτές τις δυνατότητες σε αποστολές από κοινού για παράδειγμα με ρωσικές δυνάμεις, ή ακόμη και με μισθοφόρους», συνέχισε η υπουργός του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος.

«Τίθεται πλέον το ερώτημα αν αυτό είναι συμβατό με τις αξίες μας, ιδίως όταν βλέπουμε φρικαλεότητες όπως αυτές στη Μουρά», πρόσθεσε η κυρία Λάμπρεχτ.

Γερμανικός και γαλλικός στρατός εναντίον Wagner

Η Γαλλία και οι Δυτικοί καταγγέλλουν ότι οι αρχές του Μάλι προσέλαβαν, όπως λένε, τη ρωσική ιδιωτική στρατιωτική εταιρεία Όμιλος Wagner, η δράση της οποίας είναι πολύ αμφιλεγόμενη. Το Μπαμακό διαβεβαιώνει ότι δεν έχει προσλάβει μισθοφόρους, κάνει λόγο για στρατιωτική συνεργασία του Μαλί με τη Ρωσία.

Η Γερμανία κατέστησε σαφές πρόσφατα ότι θα επανεξετάσει την παραμονή των στρατευμάτων που έχει αναπτύξει στο Μάλι, μετά την ανακοίνωση, τον Φεβρουάριο, ότι η Γαλλία θα αποσύρει τις δικές της δυνάμεις.

Οι γερμανικές ένοπλες δυνάμεις συμμετέχουν το τρέχον διάστημα σε δύο αποστολές στη χώρα: 328 μέλη τους είναι ενταγμένα στην εκπαιδευτική αποστολή της ΕΕ στο Μάλι (EUTM) και άλλα 1.170 στη λεγόμενη πολυδιάστατη ολοκληρωμένη αποστολή των Ηνωμένων Εθνών για τη σταθεροποίηση του Μαλί (MINUSMA).

Ακόμη ένα κεντρικό ερώτημα είναι ποιος θα διαδεχθεί τη Γαλλία στη διαχείριση του αεροδρομίου της Γκαό, σημείωσε χθες η γερμανίδα υπουργός Άμυνας. Τον Μάιο, τα μέλη της Μπούντεσταγκ, της γερμανικής κάτω Βουλής, θα αποφασίσουν εάν οι γερμανικές ένοπλες δυνάμεις θα συνεχίσουν ή όχι να συμμετέχουν στις δύο αποστολές στο Μάλι.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Reuters

Tags: ΓΕΡΜΑΝΙΑΜΑΛΙΣΑΧΕΛ

Related Posts

Αρμενία - ΗΠΑ
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ και Αρμενία υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας στον τομέα της πυρηνικής ενέργειας

09/02/2026 - 21:42
Ισραήλ - Δυτική Όχθη
ΚΟΣΜΟΣ

Το Ισραήλ παίρνει μέτρα για να ενισχύσει τον έλεγχο στη Δυτική Όχθη – Αντιδρούν μουσουλμανικές χώρες

09/02/2026 - 19:11
Ουκρανία
ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι Ρώσοι πιέζουν το Ποκρόφσκ, εκμεταλλευόμενοι την «ανεπαρκή» αεράμυνα

09/02/2026 - 18:13

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Το 1943 οι Σοβιετικοί αντεπιτίθενται καθολικά σε Στάλινγκραντ, Λένινγκραντ και Καύκασο

NATO: Οι ΗΠΑ παραδίδουν στους Ευρωπαίους δύο επιχειρησιακά στρατηγεία και αναλαμβάνουν την ενιαία ναυτική διοίκηση

ΗΠΑ και Αρμενία υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας στον τομέα της πυρηνικής ενέργειας

Με ΝΟΤΑΜ και NAVTEX η Τουρκία αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία στο Αιγαίο, λίγο πριν τη συνάντηση Μητσοτάκη και Ερντογάν

Η Ταϊβάν αγοράζει 10 νέα C-130J αντί να αναβαθμίσει τα παλαιότερα C-130H, λόγω κόστους

Το Ισραήλ παίρνει μέτρα για να ενισχύσει τον έλεγχο στη Δυτική Όχθη – Αντιδρούν μουσουλμανικές χώρες

Σε πολυεθνική και όχι σε κρατικές αρχές η διαρροή πληροφοριών, ισχυρίζεται ο Σμήναρχος – Η κινεζική τακτική του reverse engineering

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι Ρώσοι πιέζουν το Ποκρόφσκ, εκμεταλλευόμενοι την «ανεπαρκή» αεράμυνα

Top News

Η Αλεξάνδρα Νίκα είναι έγκυος ξανά: Το συγκινητικό βίντεο με τον Κωνσταντίνο Αργυρό και τον γιο τους Βασίλη

Ιωάννα Τούνη: «Νομίζω μου αξίζει να πάω μια φορά ταξίδι χωρίς να πληρώνω εγώ»

Άγγελος Λάτσιος: Η φωτογραφία με την αδελφή του Λάουρα και οι ευχές για τα γενέθλιά της

«Στίβεν» το όνομα του Κινέζου πράκτορα που στρατολόγησε τον 54χρονο κατάσκοπο σμήναρχο - Έδιναν «ραντεβού» σε εστιατόριο του Πειραιά

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert