OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Γερμανία: Να γιατί έχει «εξοργίσει» την Ουκρανία με τους εξοπλισμούς

22/04/2022 - 07:38
Γερμανία
Share on FacebookShare on Twitter

Η Γερμανία δεν έχει παραδώσει σημαντικά όπλα στην Ουκρανία τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, αναφέρει η εφημερίδα Die Welt, επικαλούμενη εσωτερικό κυβερνητικό έγγραφο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, μεταξύ της 30ής Μαρτίου και της 21ης Απριλίου, το Κίεβο δεν έχει λάβει επιπλέον αντιαεροπορικούς και αντιαρματικούς πυραύλους από τη Γερμανία, παρά μόνο 1.000 ανταλλακτικά για πολυβόλα, 250.000 πυροκροτητές, 100.000 καλώδια για εκρηκτικά, 18 ασύρματους, 100.000 χειροβομβίδες, 5.300 εκρηκτικά και 1.000 νάρκες.

Η τελευταία παράδοση αντιαρματικού και αντιαεροπορικού εξοπλισμού έγινε στις 25 Μαρτίου, με 2.000 ρουκέτες για τους πυραύλους Panzerfaust 3 και 1500 αντιαεροπορικούς πυραύλους Strela.

Το ομοσπονδιακό υπουργείο Άμυνας αρνήθηκε πάντως να σχολιάσει τα στοιχεία, επικαλούμενο τη διαβάθμιση των σχετικών πληροφοριών.

Το ζήτημα της παράδοσης γερμανικών όπλων στην Ουκρανία και η επίμονη άρνηση του καγκελάριου Όλαφ Σολτς να συναινέσει για την αποστολή βαρέων όπλων, παρά τις υπέρ του αντιθέτου απόψεις των κυβερνητικών του εταίρων (Πράσινοι, FDP), θα αποτελέσει προσεχώς αντικείμενο συζήτησης στην Επιτροπή Άμυνας του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου, η οποία έχει προσκαλέσει για αυτόν τον σκοπό τον κ. Σολτς.

«Θα χαιρόμουν εάν το πρόγραμμά σας επέτρεπε αυτήν τη συμμετοχή. Το δράμα του πολέμου στην Ουκρανία αυξάνεται μέρα με τη μέρα», γράφει στην επιστολή της προς την καγκελαρία η πρόεδρος της Επιτροπής Μαρί-Άγκνες Στρακ-Τσίμερμαν και επισημαίνει ότι «το ερώτημα, ποια συνεισφορά μπορεί πραγματικά να έχει η Γερμανία και οι ένοπλες δυνάμεις της, αποτελεί υπαρξιακό ζήτημα για τον λαό της Ουκρανίας».

Η υπουργός Άμυνας Κριστίνε Λάμπρεχτ δήλωσε χθες Πέμπτη, 21/4/2022, ότι το Βερολίνο κατέληξε σε συμφωνία με τους ανατολικοευρωπαίους εταίρους του να προμηθεύσουν την Ουκρανία με βαρύ οπλισμό «εντός των προσεχών ημερών», με τη δέσμευση της αναπλήρωσής τους από τη Γερμανία.

«Πρόκειται για τανκς, τεθωρακισμένα ή άλλα είδη που κάθε χώρα μπορεί να δώσει. Κατόπιν η Γερμανία θα αναπληρώσει τα αποθέματα», δήλωσε η κυρία Λάμπρεχτ και τόνισε ότι οι παραδόσεις θα πρέπει να γίνουν το συντομότερο δυνατό, καθώς «σύμφωνα με τους ειδικούς, οι επόμενες δύο εβδομάδες θα είναι αποφασιστικής σημασίας για τον αγώνα της Ουκρανίας κατά της Ρωσίας».

Η κυρία Λάμπρεχτ παραδέχθηκε ακόμη ότι οι γερμανικές ένοπλες δυνάμεις είναι στο όριό τους και δεν είναι σε θέση να παραδώσουν βαρέα όπλα στην Ουκρανία, «εάν θέλουμε να συνεχίσουμε να εγγυόμαστε την εθνική και τη συμμαχική άμυνα».

Ανέφερε ωστόσο ότι η Γερμανία θα αναλάβει την εκπαίδευση Ουκρανών στρατιωτών στη χρήση των γερμανικής κατασκευής συστημάτων πυροβολικού Panzerhaubitze 2000, τα οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, θα στείλει στην Ουκρανία η Ολλανδία.

«Η Γερμανία δεν μπορεί να στείλει η ίδια Panzerhaubitze 2000, διότι δεν έχουμε αποθέματα. Αλλά όπου μπορούμε να προσφέρουμε την εκπαίδευση στον χειρισμό τους, θα το κάνουμε (…) Στο μέλλον θα πρέπει να είμαστε καλύτερα εξοπλισμένοι ώστε να μη βρεθούμε ξανά στη σημερινή θέση», δήλωσε η υπουργός Άμυνας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Φαίη Καραβίτη

Tags: ΓΕΡΜΑΝΙΑΟΛΑΦ ΣΟΛΤΣΟΥΚΡΑΝΙΑΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Related Posts

F-35: Την πώληση 48 stealth μαχητικών αεροσκαφών στην Σαουδική Αραβία εξετάζουν οι ΗΠΑ
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

F-35 στην Τουρκία: Το Ισραήλ ανησυχεί – Κινήσεις παρασκηνίου του Νετανιάχου που δεν θέλει να συγκρουστεί με τον Τραμπ

13/12/2025 - 12:13
SPIKE NLOS
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

SPIKE NLOS: Επιχειρησιακοί από το καλοκαίρι σε Αιγαίο και Έβρο οι ισραηλινοί πύραυλοι

13/12/2025 - 08:29
Skyranger 30
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Skyranger: Η Ολλανδία υπέγραψε τη σύμβαση με τη Rheinmetall για τα συστήματα αεράμυνας ενάντια σε drones – Παράδοση ως το 2029

12/12/2025 - 18:52

Διαβάστε Επίσης

Ερντογάν μετά τη συνάντησή του με τον Πούτιν: «Η ειρήνη δεν απέχει πολύ»

«Ξέσπασε» στις ουκρανικές ενεργειακές υποδομές η Ρωσία εκτοξεύοντας εκατοντάδες drones και Kinzhal

F-35 στην Τουρκία: Το Ισραήλ ανησυχεί – Κινήσεις παρασκηνίου του Νετανιάχου που δεν θέλει να συγκρουστεί με τον Τραμπ

Βρετανία: Το Λονδίνο επέβαλε κυρώσεις σε διοικητές των παραστρατιωτικών ΔΤΥ στο Σουδάν

«Το βαρύ αργό πετρέλαιο και όχι τα ναρκωτικά είναι ο στόχος του Τραμπ στη Βενεζουέλα» [vid]

Σαράτοφ: Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι επίθεση ουκρανικών drones προκάλεσε τον θάνατο δύο ανθρώπων

Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν έπλεξε το εγκώμιο στρατιωτών που επέστρεψαν από τη Ρωσία

SPIKE NLOS: Επιχειρησιακοί από το καλοκαίρι σε Αιγαίο και Έβρο οι ισραηλινοί πύραυλοι

Top News

Χριστούγεννα σε ορεινούς προορισμούς και θεματικά πάρκα: Γνωρίστε τον Μύλο των Ξωτικών και την Ονειρούπολη

Ο Σπύρος Μαρτίκας «έφτιαξε» φωτογραφίες με τον Παντελή Παντελίδη μέσω AI, προκαλώντας την οργή του Πέτρου Κωστόπουλου

ΟΠΕΚΕΠΕ: Σε 11 τραπεζικούς λογαριασμούς διακινούσαν τα κέρδη τα μέλη του κυκλώματος με τις παράνομες επιδοτήσεις στην Κρήτη – Βρέθηκαν λίρες και ράβδοι χρυσού

Δώρο Χριστουγέννων 2025: Πότε ξεκινούν οι πληρωμές - Πως να το υπολογίσετε

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert