OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Παραδοχή Κινέζων: Πύραυλοί μας πέρασαν πάνω από την Ταϊβάν παρά τις συστοιχίες των Patriot

05/08/2022 - 12:48
Ταϊβάν
Share on FacebookShare on Twitter

Κινεζικοί πύραυλοι πέταξαν πάνω από την Ταϊβάν κατά τη διάρκεια των ευρείας κλίμακας στρατιωτικών γυμνασίων σε αντίδραση για την επίσκεψη της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ Νάνσι Πελόζι, μεταδίδουν σήμερα κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Η κυρία Πελόζι προκάλεσε την οργή του Πεκίνου μεταβαίνοντας στη νήσο, όπου διανυκτέρευσε το βράδυ της Τρίτης προς Τετάρτη. Είναι η πιο υψηλόβαθμη Αμερικανίδα αξιωματούχος που ταξίδεψε στην Ταϊβάν τα τελευταία 25 χρόνια.

Η Κίνα, που θεωρεί την Ταϊβάν αναπόσπαστο τμήμα της επικράτειάς της, άρχισε εν είδει αντιποίνων χθες Πέμπτη τα μεγαλύτερα στρατιωτικά γυμνάσια της ιστορίας της γύρω από το νησί, σε έξι τομείς.

Ο στρατός και η κυβέρνηση της Κίνας δεν έχουν ακόμη επιβεβαιώσει επίσημα την υπέρπτηση πυραύλων κατά τη διάρκεια των γυμνασίων, ενώ οι ταϊβανέζικες αρχές επίσης αρνούνται να το επιβεβαιώσουν.

Πάντως, το υπουργείο Άμυνας στην Ταϊπέι ανακοίνωσε σήμερα ότι κινεζικά «αεροσκάφη και πολεμικά πλοία» πέρασαν την «διάμεση γραμμή» του Στενού της Ταϊβάν, που χωρίζει τη νήσο από την ηπειρωτική Κίνα. Το υπουργείο κατήγγειλε τα «εξαιρετικά προκλητικά» κινεζικά γυμνάσια.

Ωστόσο το υπουργείο Άμυνας της Ιαπωνίας ανέφερε ότι από τους εννέα πυραύλους που εντόπισε, οι τέσσερις «πέταξαν πάνω από το κύριο νησί της Ταϊβάν».

«Τα γυμνάσιά μας, αυτή τη φορά, συμπεριέλαβαν πραγματικά πυρά, και ήταν η πρώτη φορά που (πύραυλοι) πέταξαν πάνω από την Ταϊβάν», δήλωσε στην κινεζική κρατική τηλεόραση CCTV ο Μενγκ Σιανγκτσίνγκ, καθηγητής της Σχολής Εθνικής Άμυνας, ανώτατου εκπαιδευτικού συστήματος που συνδέεται με τον Λαϊκό Απελευθερωτικό Στρατό.

Εξήρε τις δυνατότητες του κινεζικού στρατού, επισημαίνοντας ότι οι πύραυλοι διαπέρασαν τμήμα του εναέριου χώρου όπου είναι ανεπτυγμένες συστοιχίες Patriot — ευκίνητου συστήματος αντιαεροπορικών πυραύλων που θεωρείται κρίσιμο στοιχείο της άμυνας της Ταϊβάν έναντι της Κίνας.

Οι ασκήσεις σε εξέλιξη διεξάγονται πιο κοντά παρά ποτέ στην Ταϊβάν και για πρώτη φορά περικυκλώθηκε η νήσος από τις κινεζικές ένοπλες δυνάμεις, πρόσθεσε ο ίδιος.

Σύμφωνα με το κινεζικό επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα, πέταξαν «πάνω από 100 στρατιωτικά αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένων καταδιωκτικών και βομβαρδιστικών» και αναπτύχθηκαν «πάνω από 10 αντιτορπιλικά και φρεγάτες» μόνο χθες.

Τα κινεζικά αεροναυτικά γυμνάσια προβλέπεται να διαρκέσουν ως την Κυριακή το μεσημέρι (τοπική ώρα· 07:00 ώρα Ελλάδας), καθώς η Κίνα αψηφά μέχρι στιγμής τις έντονες διαμαρτυρίες των ΗΠΑ, της ΕΕ και άλλων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / AFP

Tags: ΒΑΛΛΙΣΤΙΚΟΙ ΠΥΡΑΥΛΟΙΚΙΝΑΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑΤΑΙΒΑΝ

Related Posts

Δυτική Όχθη - Ισραήλ
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Η Ουάσινγκτον αντιτίθεται σε οποιαδήποτε προσάρτηση της Δυτικής Όχθης

10/02/2026 - 19:54
Ουκρανία
ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Τουλάχιστον τέσσερις άμαχοι νεκροί σε ρωσικά και ουκρανικά πλήγματα

10/02/2026 - 18:47
Νετανιάχου - Ιράν
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Νετανιάχου πάει στις ΗΠΑ με το βλέμμα στο Ιράν: Θα πιέσει τον Τραμπ να συζητήσει το ιρανικό πρόγραμμα βαλλιστικών πυραύλων

10/02/2026 - 16:35

Διαβάστε Επίσης

«Trolley de Prévaux»: Καθελκύστηκε το πρώτο από τα 7 περιπολικά πλοία (OPV) του γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού

Ισραήλ: Η Ουάσινγκτον αντιτίθεται σε οποιαδήποτε προσάρτηση της Δυτικής Όχθης

Προφυλακίστηκε ο Σμήναρχος που κατηγορείται για κατασκοπεία υπέρ της Κίνας – Τι ισχυρίστηκε στην απολογία του

Πόλεμος στην Ουκρανία: Τουλάχιστον τέσσερις άμαχοι νεκροί σε ρωσικά και ουκρανικά πλήγματα

A-10C Thunderbolt: Επίδειξη δύναμης στη Μέση Ανατολή, λίγο πριν την απόσυρσή του από την USAF

Άγνωστος Στρατιώτης: Συγκροτείται Μικτή Συμβουλευτική Επιτροπή για τη συντήρηση του μνημείου

Στην Ολομέλεια της Βουλής δύο πρωτόκολλα συνεργασίας Ελλάδας – Αιγύπτου στον τομέα της στρατιωτικής εκπαίδευσης

Η Αθήνα ετοιμάζει διάβημα στον Διεθνή Οργανισμό Ναυσιπλοΐας για τις τουρκικές «επ’ αόριστον» NAVTEX

Top News

Κακοκαιρία - Γιώργος Τσατραφύλλιας: Βροχές, χαλάζι και θυελλώδεις νοτιάδες από την Τετάρτη μέχρι και την Κυριακή - Θα χτυπήσει και την Αττική την Τσικνοπέμπτη

Σωτήρης Χατζάκης: Πριν παντρευτώ έλεγα "πω πω τι έπαθε ο καημένος", ήμουν εναντίον του γάμου

Eurovision 2026: Με δύο τρόπους θα μπορεί να ψηφίσει το κοινό για την ανάδειξη του τραγουδιού που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα

Συγκλονίζουν Αγάθη και Βαλεντίνη Ράντη που έκαναν και την ίδια μέρα μαστεκτομή: «Είναι αισθητικός ακρωτηριασμός»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert