OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Νέο τουρκικό πλήγμα στη πόλη Χασάκε – Νεκρά τέσσερα παιδιά

19/08/2022 - 15:26
Συρία
Share on FacebookShare on Twitter

Την ώρα που ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν μιλάει για διπλωματία και συνομιλίες με τη Συρία, οι τουρκικές δυνάμεις εξαπέλυσαν μια νέα αιματηρή επίθεση στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας.

Πιο συγκεκριμένα, η αυτόνομη κουρδική διοίκηση ανακοίνωσε σήμερα ότι τουρκική επιδρομή στη πόλη Χασακέ «σκότωσε τέσσερα παιδιά και τραυμάτισε άλλα 11, στη διάρκεια της νύχτας σε ένα κλειστό κέντρο για ανήλικους». Η ΜΚΟ Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επιβεβαίωσε αυτό τον απολογισμό.

Η Τουρκία απειλεί από τον Μάιο ότι θα εξαπολύσει μεγάλη επίθεση εναντίον των κουρδικών δυνάμεων που ελέγχουν το μεγαλύτερο μέρος της βορειοανατολικής Συρίας.

Από τον Ιούλιο, τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) πλήττουν όλο και συχνότερα ζώνες που ελέγχονται από τις SDF, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο και Κούρδους αξιωματούχους.

Την Τρίτη, 17 μαχητές που πρόσκεινται στο καθεστώς σκοτώθηκαν σε τουρκική αεροπορική επιδρομή, ανέφερε το Παρατηρητήριο που δεν ήταν σε θέση να προσδιορίσει αν επρόκειτο μόνο για στρατιώτες του καθεστώτος ή αν σε αυτούς περιλαμβάνονταν Κούρδοι μαχητές.

Eννέα νεκροί από επίθεση με ρουκέτα στη πόλη Αλ Μπαμπ

Σε ένα ξεχωριστό επεισόδιο, εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν μεταξύ των οποίων τουλάχιστον πέντε παιδιά σε επίθεση με ρουκέτα σε μια αγορά στην πόλη Αλ Μπαμπ της βόρειας Συρίας, σύμφωνα με υπηρεσίες ανταπόκρισης σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης που εργάζονται σε ανταρτοκρατούμενες περιοχές.

Τα Λευκά Κράνη, ομάδα διάσωσης που εργάζεται σε τμήματα της Συρίας που τελούν ακόμη υπό τον έλεγχο ένοπλων οργανώσεων της αντιπολίτευσης, δήλωσαν πως τουλάχιστον άλλοι 28 τραυματίστηκαν.

Οι εμπόλεμες οργανώσεις στη σύγκρουση στη Συρία που ξέσπασε πριν από 11 χρόνια έχουν μετατρέψει τον βορρά σε ένα πάτσγουορκ ζωνών ελέγχου.

Η Αλ Μπαμπ περιλαμβάνεται στις περιοχές του Χαλεπίου που τελούν υπό τον έλεγχο ανταρτών υποστηριζόμενων από την Τουρκία, όμως άλλα τμήματα τελούν υπό τον έλεγχο των συριακών κυβερνητικών στρατευμάτων που υποστηρίζονται από τη Ρωσία.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ, με επικεφαλής κουρδικές οργανώσεις που έχουν ξεκινήσει διάλογο με την εδρεύουσα στη Δαμασκό κυβέρνηση, ελέγχουν επίσης τμήματα στον βορρά και βορειοανατολικά.

Ο επικεφαλής του κέντρου ΜΜΕ των SDF, Φαρχάντ Σάμι, δήλωσε πως η οργάνωση δεν έχει καμία σχέση με τη σημερινή επίθεση.

Ακτιβιστές στην Αλ Μπαμπ σχεδίαζαν να πραγματοποιήσουν μια διαμαρτυρία μετά τη μουσουλμανική προσευχή της Παρασκευής για να καταγγείλουν τις δηλώσεις της Τουρκίας που κάλεσε για συμφιλίωση ανάμεσα στη συριακή κυβέρνηση και την αντιπολίτευση.

Σε ανακοίνωση που διανεμήθηκε στα ΜΜΕ μετά την επίθεση, οι ακτιβιστές ακύρωσαν τη διαμαρτυρία φοβούμενοι περαιτέρω βία.

Συνολικά δεκατρείς άμαχοι σκοτώθηκαν από χθες βράδυ στη βόρεια Συρία όπου αντιπαρατίθενται οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) που κυριαρχούν οι Κούρδοι, με τους Τούρκους και τοπικούς συμμάχους τους.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Reuters

Tags: ΔΑΜΑΣΚΟΣΕΡΝΤΟΓΑΝΚΟΥΡΔΟΙ ΜΑΧΗΤΕΣΣΥΡΙΑΤΟΥΡΚΙΑ

Related Posts

Ουκρανία
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: «Θέλουμε και εμείς εγγυήσεις ασφαλείας όπως η Ουκρανία για να τερματιστεί ο πόλεμος»

10/02/2026 - 09:00
SOUTHCOM
ΚΟΣΜΟΣ

SOUTHCOM: Νέο φονικό πλήγμα των ΗΠΑ σε σκάφος φερόμενων διακινητών ναρκωτικών [vid]

10/02/2026 - 08:44
Γερμανία
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Το 65% των πολιτών θεωρεί τις ΗΠΑ μεγάλη απειλή για την παγκόσμια ειρήνη – Τι έδειξε δημοσκόπηση

10/02/2026 - 08:29

Διαβάστε Επίσης

Στο Αεροδικείο ο Σμήναρχος που κατηγορείται για κατασκοπεία – «Ώρα μηδέν» για την απολογία του

Ρωσία: «Θέλουμε και εμείς εγγυήσεις ασφαλείας όπως η Ουκρανία για να τερματιστεί ο πόλεμος»

SOUTHCOM: Νέο φονικό πλήγμα των ΗΠΑ σε σκάφος φερόμενων διακινητών ναρκωτικών [vid]

Γερμανία: Το 65% των πολιτών θεωρεί τις ΗΠΑ μεγάλη απειλή για την παγκόσμια ειρήνη – Τι έδειξε δημοσκόπηση

Λαβρόφ: Μένει ακόμα πολύς δρόμος για την ειρήνη στην Ουκρανία

FCAS: «Νεκρό» το ευρωπαϊκό πρόγραμμα μαχητικών νέας γενιάς, λένε οι Γάλλοι – «Λύση δύο αεροσκαφών» ζητάνε οι Γερμανοί

Καιρός σήμερα: Ισχυρές βροχές σε ανατολική Θεσσαλία, Σποράδες και βόρεια Εύβοια

Σαν σήμερα: Το 1943 οι Σοβιετικοί αντεπιτίθενται καθολικά σε Στάλινγκραντ, Λένινγκραντ και Καύκασο

Top News

Δημοσκόπηση Interview: Οι πολίτες «γυρίζουν την πλάτη» σε Καρυστιανού, Τσίπρα αλλά και Ντε Γκρες

Bad Bunny: Ο Πορτορικανός σταρ που απέδειξε ότι μπορείς να φτάσεις στην κορυφή χωρίς να γίνεις «κάποιος άλλος»

Μαρία Τζομπανάκη: Τα καλλιστεία δεν μου προσέφεραν τίποτα, δυστυχώς υπάρχει ένα είδος ρατσισμού

Η Μυρτώ Αλικάκη για τον χωρισμό του Πέτρου Λαγούτη: Με ενοχλεί τρομερά αυτή η αδιακρισία, το θεωρώ φθηνό

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert