OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Νέο παραλήρημα Ερντογάν: «Η παρενόχληση τουρκικών F-16 από τους ελληνικούς S-300 είναι εχθρική πράξη»

30/08/2022 - 20:51
Ερντογάν
Share on FacebookShare on Twitter

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προχώρησε σε νέες επιθετικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας, σχολιάζοντας το περιστατικό «παρενόχλησης», όπως το χαρακτηρίζει η Τουρκία, των τουρκικών F-16 από τους ελληνικούς S-300.

Μιλώντας σε εκδήλωση για τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, που στη γειτονική χώρα γιορτάζεται ως η «Μεγάλη Νίκη», ο Ερντογάν δήλωσε χαρακτηριστικά: «Δυστυχώς, βλέπουμε ότι οι Έλληνες πολιτικοί που έσυραν τον λαό τους και τη χώρα τους στην καταστροφή πριν από έναν αιώνα, εξακολουθούν να επιμένουν στο ίδιο λάθος».

«Η Ελλάδα δεν είναι ισότιμος συνομιλητής μας, ούτε πολιτικά, ούτε οικονομικά, ούτε στρατιωτικά», πρόσθεσε.

«Η Ελλάδα αμφισβήτησε όχι μόνο την Τουρκία, αλλά και το ΝΑΤΟ και τους συμμάχους, κλειδώνοντας τα συστήματα αεράμυνας της σε τουρκικά αεροσκάφη που εκτελούσαν συμμαχική αναγνωριστική αποστολή», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Αναρωτιόμαστε πώς θα απαντήσουν οι ΗΠΑ στην παρενόχληση με τους S-300. Δεν μας έδωσαν F-35. Αντιδρούσαν στα εναλλακτικά αμυντικά συστήματα που παραλάβαμε. Ειλικρινά, κανείς μας δεν ενδιαφέρεται. Είμαστε μια χώρα που έχει την ικανότητα και την αποφασιστικότητα να παράγει κάθε προϊόν που μας το αρνούνται. Είμαστε η Τουρκία»

«Η δημιουργία βάσεων στα νησιά του Αιγαίου από την Ελλάδα δεν έχει καμία σημασία για την Τουρκία», κατέληξε το νέο παραλήρημα του Ερντογάν.

Αναφερόμενος στην απαλλαγή της Ινδίας από τις αμερικανικές κυρώσεις παρά την αγορά των S-400, ο Ερντογάν υποστήριξε ότι «το ζήτημα δεν είναι η χρήση ρωσικών συστημάτων αεράμυνας και αμερικανικών προϊόντων μαζί, αλλά η ειδικότερα Τουρκία».

Νωρίτερα, μιλώντας στην τελετή αποφοίτησης της Τουρκικής Στρατιωτικής Ακαδημίας επέκρινε «τις εχθρικές συμπεριφορές των αποκαλούμενων συμμάχων μας εναντίον της Τουρκίας και την υποστήριξη που παρέχεται σε αυτούς που επιδεικνύουν τέτοιες συμπεριφορές».

«Όμως εμείς κινούμαστε κοιτώντας στο αποτέλεσμα κερδών και ζημιών των σχέσεων μας και δεν αμελούμε να χτίζουμε νέες εταιρικές σχέσεις για να ικανοποιούμε τις ανάγκες μας», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος, αφήνοντας παράλληλα σαφή υπονοούμενα ότι επιθυμεί να έχει καλύτερες σχέσεις με τη Ρωσία.

Με πληροφορίες από: Newsit / Anadolu 

 

Tags: F-16S-300S-400ΕΛΛΑΔΑΕΡΝΤΟΓΑΝΤΟΥΡΚΙΑ

Related Posts

F-16 - Τουρκικό ΥΠΑΜ - Δένδιας
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Οπλισμένα τουρκικά F-16 πέταξαν στο κεντρικό Αιγαίο – Έκαναν τέσσερις παραβιάσεις

12/12/2025 - 18:10
Γκιουλέρ
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Γιασάρ Γκιουλέρ: «Δεν θα ανεχθούμε καμία προσπάθεια μονομερών τετελεσμένων σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο»

11/12/2025 - 19:37
Φιντάν
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Η Αθήνα απαντά στις δηλώσεις Φιντάν: «Αναθεωρητικές θέσεις και προτάσεις είναι καθολικά απορριπτέες»

09/12/2025 - 21:08

Διαβάστε Επίσης

Ρωσία: «Καταρρίφθηκαν 130 ουκρανικά drones εκ των οποίων 15 είχαν στόχο τη Μόσχα»

Ιράν: «Θα συνεχίσουμε να υποστήριζουμε τη Χεζμπολάχ» – Οι ΗΠΑ πιέζουν τον Λίβανο για τον αφοπλισμό της

Τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: «Έρχονται πιο αυστηροί νόμοι για τα όπλα» είπε ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας

Κολομβία: Εντολή του προέδρου Πέτρο στον στρατό να επιτεθεί κατά των ανταρτών του ELN

Ισραήλ: Ο στρατός σκότωσε δύο μαχητές και ένα διοικητικό στέλεχος τη Χεζμπολάχ στον Λίβανο

Χιλή: Νικητής των προεδρικών εκλογών ο υπερσυντηρητικός Καστ – Οπαδοί πανηγύριζαν με εικόνες του Πινοσέτ

Εκσυγχρονισμός ΜΕΚΟ: Στην τελική ευθεία οι 3 κύριες συμβάσεις – «Τρέχουν» επικοινωνίες, νέο sonar και πυροβόλα Mk45-Sovraponte

Καιρός: Τοπικές νεφώσεις και πιθανότητα βροχών σε Σποράδες, Εύβοια και Κρήτη

Top News

Νεκρός ο σκηνοθέτης Ρομπ Ράινερ και η σύζυγός του, Μισέλ - Δολοφονήθηκαν από τον γιο τους

Δώρο Χριστουγέννων: Μέχρι 21 Δεκεμβρίου η καταβολή του - Online υπολογισμός

Συνταγή για σούπα κάστανο βελουτέ

Καιρός - Μαρουσάκης: Βροχές και χιόνια φέρνουν απανωτές κακοκαιρίες τις μέρες των Χριστουγέννων

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert