OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Η ελληνική αντίδραση στις εθνικιστικές κορώνες Ερντογάν

05/09/2022 - 04:50
Ερντογάν - Ακάρ
Share on FacebookShare on Twitter
Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Του Κώστα Αλατζά

Η ακραία, επιθετική και προσβλητική ρητορική του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την Ελλάδα και τους Έλληνες δεν προοικονομεί κάποιο θερμό επεισόδιο αλλά θέτει την ελληνική διπλωματία σε εγρήγορση. Σε αυτή την εκτίμηση προβαίνουν στο ΟnAlert στρατιωτικοί αναλυτές και αναλυτές Διεθνών Σχέσεων σχολιάζοντας το εθνικιστικό παραλήρημα των τελευταίων ημερών του Τούρκου προέδρου.

Όπως εξηγούν η προεκλογική και συνάμα επετειακή για την Τουρκία περίοδος των γεγονότων του 1922 διαμορφώνουν ιδανικές συνθήκες για εθνικιστικές κορώνες εκ μέρους της τουρκικής ηγεσίας και δη του κυβερνητικού συνασπισμού που επιδιώκει να αποδράσει από τη στενωπό στην οποία έχει μπει η τουρκική οικονομία και κοινωνία. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι στην τουρκική ατζέντα δεν έχουν επανέλθει τα ελληνοτουρκικά.

Πέραν των προκλητικών δηλώσεων η Άγκυρα προσπαθεί να αναστρέψει την πραγματικότητα. Το τελευταίο διάστημα διασπείρει ψευδείς ειδήσεις και προκαλεί ζητήματα με τα οποία επιχειρεί να ρίξει τον «μουτζούρη» στην Αθήνα για τις εντάσεις στην στρατηγικής σημασίας για τη Δύση νοτιανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ.

Χθες το τουρκικό υπουργείο Άμυνας διέρρευσε ότι τους τελευταίους 8 μήνες τα ελληνικά αεροσκάφη έχουν παραβιάσει 1123 φορές τον εθνικό εναέριο χώρο. Την περασμένη εβδομάδα κατήγγειλε ότι ελληνικά μαχητικά παρενοχλούν τουρκικά αεροσκάφη που εκτελούν νατοϊκές αποστολές ενώ ο Χουλουσί Ακάρ σε επετειακούς τόνους πραγματοποίησε πτήση με μαχητικό F-16 στα Δαρδανέλια, την Ίμβρο και την Τένεδο, μιλώντας στην ανάρτησή του για πτήση στο Βόρειο Αιγαίο.

Οι κινήσεις της Τουρκίας δεν εξυπηρετούν μόνο επικοινωνιακές σκοπιμότητες. Υπενθυμίζουν ότι για την τουρκική πλευρά η διαφορές με την Ελλάδα δεν είναι μία αλλά πολλές. Διαφορές που σχετίζονται όχι μόνο με κυριαρχικά δικαιώματα αλλά και με ζητήματα δικαιοδοσίας στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο.

Η αντίδραση της Αθήνας

Η Ελλάδα δεν πρόκειται να ακολουθήσει την Τουρκία στον καθημερινό εξωφρενικό και πέρα από κάθε όριο κατήφορο δηλώσεων και απειλών. Όπως επισημαίνουν διπλωματικές πηγές του υπουργείου Εξωτερικών, «θα ενημερώσουμε άμεσα τους συμμάχους και τους εταίρους μας, για το περιεχόμενο των προκλητικών δηλώσεων των τελευταίων ημερών, προκειμένου να καταστεί σαφές ποιος δυναμιτίζει τη συνοχή της συμμαχίας μας σε μια ιδιαίτερα επικίνδυνη περίοδο».

Τα ελληνοτουρκικά θα βρεθούν στο επίκεντρο της συνάντησης που αναμένεται να έχει ο Νίκος Δένδιας με τη Γαλλίδα ομόλογό του στην Αθήνα την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου.

Tags: ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣΡΕΤΖΕΠ ΤΑΓΙΠ ΕΡΝΤΟΓΑΝΤΟΥΡΚΙΑΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΗΤΑΧΟΥΛΟΥΣΙ ΑΚΑΡ

Related Posts

παραβιάσεις - ATR-72
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

ATR-72: Πέντε παραβιάσεις του εναέριου χώρου από τουρκικό αεροσκάφος στο βορειοανατολικό Αιγαίο

11/05/2026 - 18:37
Τουρκία - Bloomberg
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Bloomberg: Η Τουρκία ετοιμάζει νομοσχέδιο για να διεκδικήσει επίσημα θαλάσσιες ζώνες σε Αιγαίο και Μεσόγειο

08/05/2026 - 15:15
τουρκικό UAV - FIR
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τουρκικό CN-235 και UAV έκαναν παραβάσεις στο FIR Αθηνών – Mία παραβίαση του εναέριου χώρου από το drone

05/05/2026 - 18:02

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: 1947: Εγκαινιάζεται το στρατόπεδο Μακρονήσου, το οποίο προορίζεται κυρίως για τον εγκλεισμό «ύποπτων στρατιωτικών»

Τραμπ: Κρίσιμη σύσκεψη στον Λευκό Οίκο για τα επόμενα βήματα στο Ιράν – «Στο τραπέζι» η επανέναρξη των επιθέσεων

Παραδόθηκε το υποβρύχιο «Πρωτεύς» S113 ως μουσείο – Δένδιας: «H ναυτική παράδοση δύναμη ευθύνης για το μέλλον» [pics]

Λευκάδα: Η στιγμή της ελεγχόμενης έκρηξης των εκρηκτικών που βρέθηκαν στο θαλάσσιο drone [vid]

Ιμάμογλου: «Σκουπίδια το κατηγορητήριο» – Ξεσπά ο πρώην δήμαρχος Κωνσταντινούπολης στην δίκη του για «πολιτική κατασκοπεία»

«NATO Tiger Meet 2026»: Παρουσία των Αρχηγών ΓΕΕΘΑ και ΓΕΑ η DV Day της πολυεθνικής αεροπορικής άσκησης στον Άραξο [pics, vid]

Τραμπ: «Ηλίθια η απάντηση του Ιράν – Άλλαξαν ξαφνικά γνώμη για το εμπλουτισμένο ουράνιο»

Τουρκία – Συρία: Συνοριακό φυλάκιο μεταξύ των δύο χωρών ανοίγει ξανά μετά από 12 χρόνια

Top News

Λευτέρης Πανταζής: Ο Akylas θα βγει πρώτος στη Eurovision, του κάνω πρόταση να τραγουδάμε του χρόνου μαζί

Χριστίνα Βίδου: Η πρώτη «καλησπέρα» στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ, μετά την αποχώρηση της Σίας Κοσιώνη

Η Αμαλία Κωστοπούλου έγινε 29 ετών: Σε ευχαριστώ Θεέ μου για αυτή την γεμάτη και όμορφη ζωή

Σενάρια για εκλογές τον Σεπτέμβριο: Οι πέντε προϋποθέσεις και ο παράγοντας των δικογραφιών

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert