OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Η ελληνική αντίδραση στις εθνικιστικές κορώνες Ερντογάν

05/09/2022 - 04:50
Ερντογάν - Ακάρ
Share on FacebookShare on Twitter

Του Κώστα Αλατζά

Η ακραία, επιθετική και προσβλητική ρητορική του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την Ελλάδα και τους Έλληνες δεν προοικονομεί κάποιο θερμό επεισόδιο αλλά θέτει την ελληνική διπλωματία σε εγρήγορση. Σε αυτή την εκτίμηση προβαίνουν στο ΟnAlert στρατιωτικοί αναλυτές και αναλυτές Διεθνών Σχέσεων σχολιάζοντας το εθνικιστικό παραλήρημα των τελευταίων ημερών του Τούρκου προέδρου.

Όπως εξηγούν η προεκλογική και συνάμα επετειακή για την Τουρκία περίοδος των γεγονότων του 1922 διαμορφώνουν ιδανικές συνθήκες για εθνικιστικές κορώνες εκ μέρους της τουρκικής ηγεσίας και δη του κυβερνητικού συνασπισμού που επιδιώκει να αποδράσει από τη στενωπό στην οποία έχει μπει η τουρκική οικονομία και κοινωνία. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι στην τουρκική ατζέντα δεν έχουν επανέλθει τα ελληνοτουρκικά.

Πέραν των προκλητικών δηλώσεων η Άγκυρα προσπαθεί να αναστρέψει την πραγματικότητα. Το τελευταίο διάστημα διασπείρει ψευδείς ειδήσεις και προκαλεί ζητήματα με τα οποία επιχειρεί να ρίξει τον «μουτζούρη» στην Αθήνα για τις εντάσεις στην στρατηγικής σημασίας για τη Δύση νοτιανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ.

Χθες το τουρκικό υπουργείο Άμυνας διέρρευσε ότι τους τελευταίους 8 μήνες τα ελληνικά αεροσκάφη έχουν παραβιάσει 1123 φορές τον εθνικό εναέριο χώρο. Την περασμένη εβδομάδα κατήγγειλε ότι ελληνικά μαχητικά παρενοχλούν τουρκικά αεροσκάφη που εκτελούν νατοϊκές αποστολές ενώ ο Χουλουσί Ακάρ σε επετειακούς τόνους πραγματοποίησε πτήση με μαχητικό F-16 στα Δαρδανέλια, την Ίμβρο και την Τένεδο, μιλώντας στην ανάρτησή του για πτήση στο Βόρειο Αιγαίο.

Οι κινήσεις της Τουρκίας δεν εξυπηρετούν μόνο επικοινωνιακές σκοπιμότητες. Υπενθυμίζουν ότι για την τουρκική πλευρά η διαφορές με την Ελλάδα δεν είναι μία αλλά πολλές. Διαφορές που σχετίζονται όχι μόνο με κυριαρχικά δικαιώματα αλλά και με ζητήματα δικαιοδοσίας στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο.

Η αντίδραση της Αθήνας

Η Ελλάδα δεν πρόκειται να ακολουθήσει την Τουρκία στον καθημερινό εξωφρενικό και πέρα από κάθε όριο κατήφορο δηλώσεων και απειλών. Όπως επισημαίνουν διπλωματικές πηγές του υπουργείου Εξωτερικών, «θα ενημερώσουμε άμεσα τους συμμάχους και τους εταίρους μας, για το περιεχόμενο των προκλητικών δηλώσεων των τελευταίων ημερών, προκειμένου να καταστεί σαφές ποιος δυναμιτίζει τη συνοχή της συμμαχίας μας σε μια ιδιαίτερα επικίνδυνη περίοδο».

Τα ελληνοτουρκικά θα βρεθούν στο επίκεντρο της συνάντησης που αναμένεται να έχει ο Νίκος Δένδιας με τη Γαλλίδα ομόλογό του στην Αθήνα την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου.

Tags: ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣΡΕΤΖΕΠ ΤΑΓΙΠ ΕΡΝΤΟΓΑΝΤΟΥΡΚΙΑΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΗΤΑΧΟΥΛΟΥΣΙ ΑΚΑΡ

Related Posts

ΥΠΕΘΑ - τουρκικό υπουργείο Άμυνας
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

«Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε το casus belli», λένε πηγές του ΥΠΕΘΑ – Η απάντηση στο τουρκικό υπουργείο Άμυνας

04/12/2025 - 16:48
F-16 - Τουρκικό ΥΠΑΜ - Δένδιας
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Το τουρκικό ΥΠΑΜ απαντά στον Νίκο Δένδια για το νέο δόγμα αποτροπής στο Αιγαίο: «Δεν αποτελούμε απειλή, αλλά είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε»

04/12/2025 - 15:54
Μητσοτάκης
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Μητσοτάκης: «Η Ελλάδα επιδιώκει το διάλογο με την Τουρκία χωρίς να υποχωρούμε από τις θέσεις μας»

03/12/2025 - 20:56

Διαβάστε Επίσης

PULS: Πέρασε από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής η αγορά των 36 ισραηλινών ΠΕΠ

Επίσκεψη Πούτιν στην Ινδία: Στο επίκεντρο το ρωσικό πετρέλαιο και οι S-400

Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν: «Μήνυμα ισχύος» με ναυτικές ασκήσεις στον Κόλπο – Εκτόξευσαν βαλλιστικούς και πυραύλους cruise [vid]

Γερμανία: Πέρασε από την Μπούντεσταγκ η νομοθεσία για τη στρατιωτική θητεία – Ποιες αλλαγές προβλέπει

Πολεμικό Ναυτικό: Τελετές ορκωμοσίας ναυτών με την Δ’ ΕΣΣΟ 2025 [pics]

Συμμετοχή αρχηγού ΓΕΣ στο 11ο Forum of Commanders of European Land Forces στη Σουηδία

Γεραπετρίτης: Η Ελλάδα, με την πρωτοβουλία της Πενταμερούς, επιδιώκει να καθιερώσει τη θέση της ως πυλώνας σταθερότητας

Κρεμλίνο στηρίζει Γουίτκοφ: Δηλώνει έτοιμο να συνεχίσει να εργάζεται με την παρούσα αμερικανική ομάδα

Top News

Κακοκαιρία Byron: «Πνίγηκε» στα νερά και τις λάσπες πάλι το Θριάσιο - Αποκαλυπτικές εικόνες

Το Netflix εξαγοράζει τη Warner Bros για 82,7 δισ. δολ - Mega deal στην ψυχαγωγία και το streaming

Η efood υποσχέθηκε bonus σε όσους κάνουν delivery εν μέσω της σφοδρής καταιγίδας - Μετά τον σάλο σταμάτησε τη διανομή

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί τα σοκολατάκια «Kinder Μιx 3D pop-up»: «Δεν είναι εμφανείς οι αλλεργιόνες ουσίες»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert