OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Μιανμάρ: Στρατιωτικά ελικόπτερα άνοιξαν πυρ σε σχολείο – Σκοτώθηκαν έξι παιδιά

19/09/2022 - 18:09
Μιανμάρ
Share on FacebookShare on Twitter

Τουλάχιστον έξι παιδιά σκοτώθηκαν και 17 τραυματίστηκαν όταν ελικόπτερα του στρατού εξαπέλυσαν πυρά εναντίον ενός σχολείου στη Μιανμάρ, ανέφεραν σήμερα ΜΜΕ και κάτοικοι, ενώ ο στρατός υποστήριξε πως άνοιξε πυρ επειδή οι αντάρτες χρησιμοποιούσαν το κτίριο για να επιτεθούν στις δυνάμεις του.

Η Μιανμάρ έχει βυθιστεί στη βία αφότου ο στρατός ανέτρεψε την εκλεγμένη κυβέρνηση στις αρχές του προηγούμενου έτους. Αντιπολιτευόμενες οργανώσεις, ορισμένες ένοπλες, έχουν εμφανιστεί από τότε σε όλη τη χώρα, τις οποίες ο στρατός αντιμετώπισε με φονική βία.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσαν οι ειδησεογραφικές πύλες Mizzima και Irrawaddy, στρατιωτικά ελικόπτερα άνοιξαν πυρ εναντίον του σχολείου που στεγάζεται σε ένα βουδιστικό μοναστήρι στο χωριό.

Πηγή Reuters

Μερικά παιδιά σκοτώθηκαν επί τόπου, ενώ άλλα πέθαναν μετά την είσοδο των στρατιωτών στο χωριό, αναφέρουν οι πληροφορίες αυτές. Δύο κάτοικοι, που μίλησαν υπό τον όρο της ανωνυμίας, καθώς ανησυχούν για την ασφάλειά τους, δήλωσαν τηλεφωνικώς πως τα πτώματα μεταφέρθηκαν αργότερα από τον στρατό σε μια κωμόπολη 11 χλμ. μακριά και τάφηκαν.

Εικόνες που αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν ζημιές, ανάμεσά τους τρύπες από σφαίρες, καθώς και κηλίδες αίματος σε ένα κτίριο σχολείου.

«Οι αντάρτες και οι τρομοκράτες χρησιμοποιούν τα σχολεία ως κρυψώνες»

Σε ανακοίνωση ο στρατός ανέφερε πως ο Στρατός για την Ανεξαρτησία του Κατσίν (ΣΑΚ), μια ανταρτική οργάνωση, και η Δύναμη Άμυνας του Λαού (ΔΑΛ), μια οργάνωση ομπρέλα ένοπλων ανταρτών που η χούντα αποκαλεί «τρομοκράτες», κρύβονταν στο μοναστήρι και χρησιμοποιούσαν το χωριό προκειμένου να μεταφέρουν όπλα στην περιοχή.

Πηγή Reuters

Οι δυνάμεις ασφαλείας που στάλθηκαν με ελικόπτερα διενήργησαν «αιφνιδιαστική επιθεώρηση» και δέχθηκαν επίθεση από τη ΔΑΛ και τον ΣΑΚ μέσα σε σπίτια και στο μοναστήρι, ανέφερε.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι δυνάμεις ασφαλείας απάντησαν και είπε πως ορισμένοι χωρικοί σκοτώθηκαν στις συγκρούσεις και πως οι τραυματίες διακομίστηκαν σε δημόσια νοσοκομεία για θεραπεία. Η ανακοίνωση κατηγορεί τις ένοπλες οργανώσεις ότι χρησιμοποιούσαν χωρικούς ως ανθρώπινες ασπίδες και είπε πως όπλα περιλαμβανομένων 16 αυτοσχέδιων βομβών κατασχέθηκαν αργότερα.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά τη βία της Παρασκευής, η φιλοδημοκρατική σκιώδης κυβέρνηση της Μιανμάρ, γνωστή ως Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας, κατηγόρησε τη χούντα για στοχευμένες επιθέσεις σε σχολεία.

Πηγή Reuters

Η ΚΕΕ έκανε επίσης έκκληση για την απελευθέρωση 20 μαθητών και εκπαιδευτικών που όπως είπε συνελήφθησαν μετά τα αεροπορικά πλήγματα. Οι καταγεγραμμένες βίαιες επιθέσεις σε σχολεία εκτινάχθηκαν σε περίπου 190 το 2021 στη Μιανμάρ από 10 το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση Save the Children.

Η χρήση σχολείων ως βάσεων τόσο από τον στρατό όσο και από ένοπλες οργανώσεις αυξήθηκαν επίσης σε όλη τη χώρα, ανέφερε η οργάνωση σε μια έκθεση αυτό τον μήνα, διαταράσσοντας την εκπαιδευτική διαδικασία και θέτοντας σε κίνδυνο παιδιά.

Πηγή: AΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Reuters

Tags: ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗΜΙΑΝΜΑΡΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΧΟΥΝΤΑ

Related Posts

Ρουάντα
ΚΟΣΜΟΣ

Εκατοντάδες άμαχοι από την ΛΔ του Κονγκό περνούν στη Ρουάντα για να γλιτώσουν από τις μάχες – Αναφορές για βομβαρδισμούς

05/12/2025 - 21:25
Κύπρος - Χριστοδουλίδης
ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Σε ανασχηματισμό προχώρησε ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης – Aλλαγές σε πέντε υπουργεία

05/12/2025 - 20:24
Ουκρανία
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Νέες συνομιλίες με Αμερικανούς στη Φλόριντα για τον τερματισμό του πολέμου

05/12/2025 - 19:27

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Ο Ελληνικός Στρατός (Α’ Σώμα Στρατού) απελευθερώνει τους Αγίους Σαράντα

Εκατοντάδες άμαχοι από την ΛΔ του Κονγκό περνούν στη Ρουάντα για να γλιτώσουν από τις μάχες – Αναφορές για βομβαρδισμούς

Tiger: Η Αυστραλία μπορεί να στείλει τα 22 ελικόπτερα που αποσύρει στην Ουκρανία

Ενώσεις Στρατιωτικών Κρήτης: Νέες αντιδράσεις για το νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ – Κατέθεσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας

Κύπρος: Σε ανασχηματισμό προχώρησε ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης – Aλλαγές σε πέντε υπουργεία

F-35: «Η Τουρκία είναι λίγους μήνες μακριά από το να επιστρέψει στο πρόγραμμα», λέει ο Αμερικανός πρέσβης στην Άγκυρα

Ουκρανία: Νέες συνομιλίες με Αμερικανούς στη Φλόριντα για τον τερματισμό του πολέμου

Η Νορβηγία θα αγοράσει ακόμη δύο υποβρύχια από την Γερμανία και πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς

Top News

Κακοκαιρία Byron: Φεύγει από την Αττική αλλά όχι από τη χώρα - Οι περιοχές που θα «χτυπήσει» τις επόμενες ώρες

Το νέο Δόγμα Μονρόε του Ντόναλντ Τραμπ: Τι σηματοδοτεί η νέα στρατηγική των ΗΠΑ για την Ευρώπη, την Ουκρανία και τον ανταγωνισμό με την Κίνα

Κρήτη: Καναδός youtuber και vlogger πήγε σε ρακοκάζανο στα Χανιά δοκίμασε αντικρυστό και ξετρελάθηκε

Μητσοτάκης, Κουτσούμπας, Ανδρουλάκης και Τσίπρας χορεύουν πεντοζάλι χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert