OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Δεν δέχεται το πλαφόν στην τιμή του πετρελαίου και ετοιμάζει..απαντήσεις

03/12/2022 - 18:21
Ρωσία
Share on FacebookShare on Twitter

Η Ρωσία «δεν θα δεχθεί» το πλαφόν στην τιμή του ρωσικού πετρελαίου και εξετάζει πώς θα απαντήσει, δήλωσε σήμερα το Κρεμλίνο, απαντώντας σε μια συμφωνία των δυτικών δυνάμεων που έχει στόχο να περιοριστεί μια κρίσιμη πηγή χρηματοδότησης του πολέμου που διεξάγει η Μόσχα στην Ουκρανία.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε πως η Μόσχα είχε κάνει προετοιμασίες για τη χθεσινή ανακοίνωση του πλαφόν από την Ομάδα των Επτά (G7), την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) και την Αυστραλία, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS. «Δεν θα δεχθούμε αυτό το ανώτατο όριο», είπε, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA. Πρόσθεσε πως η Ρωσία θα διενεργήσει γρήγορα μια ανάλυση της συμφωνίας και μετά θα απαντήσει, ανέφερε το RIA.

Η Ρωσία έχει πει κατ΄επανάληψη ότι δεν θα παράσχει πετρέλαιο στις χώρες που θα υιοθετήσουν το πλαφόν, μια θέση που επαναβεβαίωσε σήμερα ο Μιχαήλ Ουλιάνοφ, πρεσβευτής της Μόσχας σε διεθνείς οργανισμούς στη Βιέννη, σε αναρτήσεις στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης. «Ξεκινώντας από φέτος η Ευρώπη θα ζήσει χωρίς το ρωσικό πετρέλαιο», είπε.

Το πλαφόν της G7 θα επιτρέπει σε χώρες που δεν είναι μέλη της ΕΕ να συνεχίσουν να εισάγουν ρωσικό αργό που μεταφέρεται διά θαλάσσης, αλλά θα απαγορεύει σε μεταφορικές, ασφαλιστικές και αντασφαλιστικές εταιρίες να διαχειρίζονται φορτία ρωσικού αργού σε όλο τον κόσμο, εκτός αν αυτό πωλείται κάτω από τα 60 δολάρια. Αυτό μπορεί να περιπλέξει τη μεταφορά ρωσικού αργού που τιμολογείται πάνω από το πλαφόν, ακόμη και σε χώρες που δεν αποτελούν μέρη της συμφωνίας.

Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν δήλωσε πως το πλαφόν θα είναι ιδιαίτερα επωφελές για χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος που έχουν υποστεί το μεγαλύτερο πλήγμα από τις υψηλές τιμές της ενέργειας και των τροφίμων. «Με την οικονομία της Ρωσίας να συρρικνώνεται ήδη και τον προϋπολογισμό της να στριμώχνεται όλο και περισσότερο, το πλαφόν θα μειώσει αμέσως την πιο σημαντική πηγή εισοδήματος του (προέδρου Βλαντίμιρ) Πούτιν», ανέφερε σε μια δήλωση η Γέλεν.

Σε ανάρτησή της στην εφαρμογή Telegram, η πρεσβεία της Ρωσίας στις ΗΠΑ επέκρινε την «επικίνδυνη» κίνηση της Δύσης και υποστήριξε πως η Μόσχα θα συνεχίσει να βρίσκει αγοραστές για το πετρέλαιό της. «Τέτοιου είδους βήματα αναπόφευκτα θα έχουν ως αποτέλεσμα να αυξηθεί η αβεβαιότητα και να επιβληθούν υψηλότερα κόστη για τους καταναλωτές πρώτων υλών», ανέφερε. «Ανεξάρτητα από το τρέχον φλερτ με το επικίνδυνο και παράνομο εργαλείο (σ.σ. του πλαφόν), είμαστε πεπεισμένοι ότι το ρωσικό πετρέλαιο θα εξακολουθήσει να έχει ζήτηση».

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Reuters

Tags: G7ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑΡΩΣΙΑΡΩΣΙΚΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ

Related Posts

Ιράν
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: «Γενναιόδωρη και υπεύθυνη» η πρότασή μας για τερματισμό του πολέμου

11/05/2026 - 12:20
KAAN
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

KAAN: «Έκλεισε» η προμήθεια των πρώτων 20 μαχητικών αεροσκαφών για την τουρκική πολεμική αεροπορία

11/05/2026 - 11:55
Στενά του Ορμούζ
ΚΟΣΜΟΣ

Νέα συνάντηση υπουργών Άμυνας της «Συμμαχίας» για την ελεύθερη ναυσιπλοΐα στα Στενά του Ορμούζ

11/05/2026 - 11:03

Διαβάστε Επίσης

Ιράν: «Γενναιόδωρη και υπεύθυνη» η πρότασή μας για τερματισμό του πολέμου

KAAN: «Έκλεισε» η προμήθεια των πρώτων 20 μαχητικών αεροσκαφών για την τουρκική πολεμική αεροπορία

USV στην Λευκάδα: Ο Γεραπετρίτης ενημερώνει τους ομολόγους του στις Βρυξέλλες – «Διαβήματα μόλις ολοκληρωθεί η έρευνα από το ΓΕΕΘΑ»

Νέα συνάντηση υπουργών Άμυνας της «Συμμαχίας» για την ελεύθερη ναυσιπλοΐα στα Στενά του Ορμούζ

Ιράν: Εκτελέστηκε άνδρας που κατηγορούνταν για κατασκοπεία υπέρ της CIA και της Μοσάντ

Τραμπ: Υψηλού συμβολισμού η συνάντηση με Σι Τζινπίνγκ – Ιράν, εμπορικός πόλεμος, AI και Ταϊβάν στην ατζέντα

AIM-120 AMRAAM: Συμφωνία «μαμούθ» αξίας 3.69 δισεκ. ευρώ θέλει το Βέλγιο για τους πυραύλους

Το «όχι» του Τραμπ στην ειρηνευτική πρόταση του Ιράν, τα Στενά του Ορμούζ και η αύξηση τιμών πετρελαίου

Top News

Μαρία Αντωνά για Γιώργο Λιάγκα: Είναι πολύ γλυκός και σκεπτόμενος, είναι σημαντική η γνώμη του για μένα

Γιώργος Καρλαύτης: Ποιος είναι ο Έλληνας σταρ του NFL - Η σχέση του με την Τέιλορ Σουίφτ και η λατρεία για τον Παναθηναϊκό

Δήμητρα Αλεξανδράκη: Το αλκοόλ με κατέστρεψε, πήρα ναρκωτικά άθελά μου μέσα σε ένα μπουκάλι νερό

Κατερίνα Καινούργιου: Η πανηγυρική επιστροφή της στην εκπομπή Super Katerina - «Έχασα τα κιλά της εγκυμοσύνης»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert