OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Χάρκοβο: Βομβαρδίστηκε λίγες ώρες μετά την επίσκεψη της Μπέρμποκ – Το Κίεβο επιμένει να ζητά Leopard

11/01/2023 - 05:13
Ρωσία
Share on FacebookShare on Twitter

Ρωσικοί βομβαρδισμοί έπληξαν το Χάρκοβο χθες Τρίτη το βράδυ, μερικές ώρες μετά την απρόσμενη επίσκεψη σε αυτή την πόλη της βορειοανατολικής Ουκρανίας που έκανε η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Ανναλένα Μπέρμποκ συνοδευόμενη από τον Ουκρανό ομόλογό της Ντμίτρο Κουλέμπα, ο οποίος συνεχίζει να πιέζει το Βερολίνο να στείλει άμεσα στον ουκρανικό στρατό βαριά άρματα μάχης Leopard 2.

«Όσο περισσότερο καθυστερεί» η απόφαση αυτή, «τόσο περισσότερα θα είναι τα θύματα», «τόσο περισσότεροι θα είναι οι νεκροί μεταξύ των αμάχων», σφυροκόπησε ο Ουκρανός ΥΠΕΞ Κουλέμπα.

Δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου άκουσε σειρά εκρήξεων στο Χάρκοβο, το οποίο τελευταία γινόταν πιο σπάνια στόχος ρωσικών πληγμάτων.

«Μείνετε στα καταφύγια. Οι δυνάμεις κατοχής βομβαρδίζουν για ακόμα μια φορά», προειδοποίησε μέσω Telegram ο κυβερνήτης της ομώνυμης περιφέρειας, ο Ολέγκ Σινεγκούμποφ.

Δεν είναι γνωστό εάν υπήρξαν θύματα μέχρι στιγμής.

Νωρίτερα χθες Τρίτη η κυρία Μπέρμποκ πήγε στην πόλη, κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία, που υπέστη μεγάλες καταστροφές στον πόλεμο. Με τον Ουκρανό ομόλογό της πλάι της διαβεβαίωσε ότι το Κίεβο μπορεί να υπολογίζει στην «αλληλεγγύη» και στην «υποστήριξη» της Γερμανίας. Πρόσθεσε πως έφερε «νέο πακέτο» βοήθειας, 20 εκατομμυρίων ευρώ για την άρση ναρκοπεδίων και την εξουδετέρωση εκρηκτικών και άλλων τόσων για την ανάπτυξη των υποδομών πρόσβασης στο διαδίκτυο μέσω Starlink. Ανακοίνωσε επίσης νέες παραδόσεις γεννητριών για τις ουκρανικές ενεργειακές υποδομές, που από τα τέλη της περασμένης χρονιάς βομβαρδίζονται συστηματικά από τον ρωσικό στρατό.

Η Ουκρανία από την πλευρά της αξιώνει να της σταλούν άρματα κύριας μάχης δυτικής κατασκευής, με το Βερολίνο να μην έχει δώσει ακόμη πράσινο φως στην προμήθεια Leopard .

Το Χάρκοβο υπέστη επανειλημμένα βομβαρδισμούς όταν ξέσπασε ο πόλεμος, αλλά οι ουκρανικές δυνάμεις μπόρεσαν να κρατήσουν την πόλη. Το μέτωπο των μαχών έχει πλέον απομακρυνθεί, βρίσκεται περίπου 130 χιλιόμετρα από τα όρια της. Για τον κ. Κουλέμπα, πρόκειται για «σύμβολο των επιτυχημένων ουκρανικών αντεπιθέσεων», που κατ’ αυτόν «αποδεικνύουν ότι η Ουκρανία μπορεί να κερδίσει (τον πόλεμο) με επαρκή βοήθεια από τους εταίρους της».

Η κυρία Μπέρμποκ διαβεβαίωσε πως το Κίεβο μπορεί να λογαριάζει στην παράδοση όπλων που χρειάζεται για να «απελευθερώσει» τους πολίτες της Ουκρανίας «που υποφέρουν ακόμη από τον τρόμο της ρωσικής κατοχής».

Έπειτα από μήνες συζητήσεων, η Γερμανία ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα στείλει στην Ουκρανία 40 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης (ΤΟΜΑ) τύπου Marder ως την άνοιξη.

Ωστόσο στον κυβερνητικό συνασπισμό του καγκελάριου Όλαφ Σολτς οι Πράσινοι —το κόμμα της κυρίας Μπέρμποκ— και οι Ελεύθεροι Δημοκράτες τάσσονται ολοένα πιο μεγαλόφωνα υπέρ της προμήθειας στο Κίεβο αρμάτων μάχης Leopard.

«Δεν αμφιβάλλω ότι η Ουκρανία θα λάβει γερμανικά άρματα μάχης Leopard, καθώς η ομοσπονδιακή κυβέρνηση (της Γερμανίας) γνωρίζει καλά ότι αυτό είναι απαραίτητο», είπε χθες ο κ. Κουλέμπα.

Tags: LEOPARDMARDERΑΝΑΛΕΝΑ ΜΠΕΡΜΠΟΚΓΕΡΜΑΝΙΑΟΥΚΡΑΝΙΑΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑΡΩΣΙΚΟΙ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΙΧΑΡΚΟΒΟ

Related Posts

Ιράν
ΚΟΣΜΟΣ

Το Ιράν πιστεύει ότι έχει το «πάνω χέρι», απέναντι σε έναν Τραμπ που βιάζεται να διαπραγματευτεί

26/03/2026 - 21:50
Χεζμπολάχ - IDF
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Ένας στρατιώτης νεκρός από ρουκέτα της Χεζμπολάχ – Στέλνει και κομάντο στο νότιο Λίβανο

26/03/2026 - 21:10
Ισραήλ - IDF
ΚΟΣΜΟΣ

Δραματική προειδοποίηση του Αρχηγού του IDF: «Ο ισραηλινός στρατός καταρρέει λόγω της έλλειψης προσωπικού»

26/03/2026 - 20:23

Διαβάστε Επίσης

Η Πολεμική Αεροπορία σε τροχιά κυριαρχίας: Ο πόλεμος φέρνει εμπόδια στα τουρκικά Eurofighter

Καιρός σήμερα: Μεταβολή με βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας

Σαν σήμερα: Το 1821 ο Αθανάσιος Διάκος κηρύσσει την Επανάσταση στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα

Το Ιράν πιστεύει ότι έχει το «πάνω χέρι», απέναντι σε έναν Τραμπ που βιάζεται να διαπραγματευτεί

Ισραήλ: Ένας στρατιώτης νεκρός από ρουκέτα της Χεζμπολάχ – Στέλνει και κομάντο στο νότιο Λίβανο

Δραματική προειδοποίηση του Αρχηγού του IDF: «Ο ισραηλινός στρατός καταρρέει λόγω της έλλειψης προσωπικού»

Προκαλεί η Τουρκία στο Αιγαίο: «Σήκωσε» F-16 για άσκηση χωρίς να καταθέσει σχέδια πτήσης – Παραβιάσεις και από CN-235

Στη Σαουδική Αραβία ο Ζελένσκι: Θέλει να πουλήσει drones και να πάρει σε αντάλλαγμα χρηματοδότηση για την παραγωγή πυραύλων

Top News

Γιώργος Παπαγεωργίου: Σε εκπομπή μού έκαναν την πιο άβολη ερώτηση της ζωής μου για το διαζύγιό μου από τον πρώτο μου γάμο

Fuel Pass 2026: Οι δικαιούχοι των έκτακτων μέτρων στήριξης - Σε ποιες περιοχές αυξάνεται η επιδότηση

Πέγκυ Σταθακοπούλου: Την Αλίκη Βουγιουκλάκη αγαπούσα πάρα πολύ, ήταν πολύ ζεστή και τρυφερή μαζί μου

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Δεν υπάρχει στήριξη από το κράτος, έχω αναλάβει προσωπικά τις θεραπείες και τις επεμβάσεις μου

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert