OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Κιργιστάν: Ο καλύτερος «πελάτης» της Τουρκίας – Διαθέτει πλέον και τους τέσσερις τύπους UCAV

17/01/2023 - 17:52
Anka
Share on FacebookShare on Twitter

Το Κιργιστάν φαίνεται ότι είναι ένας από τους καλύτερους «πελάτες» της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας καθώς όπως έκανε γνωστό σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου της προεδρίας, η χώρα της κεντρικής Ασίας έχει αγοράσει τέσσερις τύπους τουρκικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών και πλέον γίνεται η δεύτερη χώρα, μετά την ίδια την Τουρκία, που τα θέτει σε επιχειρησιακή λειτουργία.

Συγκεκριμένα, το Κιργιστάν ανακοίνωσε την αγορά του μη επανδρωμένου αεροσκάφους μάχης τύπου Anka, ενώ στο παρελθόν έχει προμηθευτεί τα UAV τύπου TB2 Bayraktar, Akinci και Aksungur, γεγονός που αποδεικνύει τις εξαιρετικές σχέσεις των δύο χωρών στον τομέα των στρατιωτικών προμηθειών και εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Tα Anka

Η οικογένεια των μη επανδρωμένων αεροσκαφών τύπου Anka μπορεί να εκτελέσει αποστολές αναγνώρισης, στοχοποίησης, επιτήρησης και συλλογής πληροφοριών, ενώ σύμφωνα με όσα ισχυρίζονται οι Τούρκοι, έχει δυνατότητες αυτόνομης πτήσης και μπορεί να απογειώνεται και να προσγειώνεται από μόνο του. Έχει άνοιγμα φτερών 17,5 μέτρα και μήκος 8,6 μέτρα και μπορεί να πετάει σε υψόμετρο 18.000-23.000 ποδιών για περισσότερες από 30 ώρες.

Το Aksungur

Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος τύπου Aksungur πραγματοποίησε το 2019 την πρώτη πτήση του. Μπορεί να πετάει για 50 ώρες και να μεταφέρει έως και 750 κιλά ωφέλιμου φορτίου για πυρομαχικά, ενώ ακόμα είναι ικανό για να πραγματοποιεί επιχειρήσεις μεγάλης αντοχής σε υψόμετρο έως 40.000 πόδια. Προορίζεται για την εκτέλεση πολλαπλών αποστολών, όπως συλλογή πληροφοριών, επιτήρησης, αναγνώριση, αλλά και αεροπορικά πλήγματα.

Γι’ αυτό τον σκοπό, το νέο τουρκικό drone Aksungur είναι εξοπλισμένο με πυρομαχικά τύπου MK-2, που τα χρησιμοποιεί σε συνδυασμό με τρεις διαφορετικές (EO/IR) ηλεκτρο-οπτικές/υπέρυθρες κάμερες, δύο διαφορετικά συστήματα καθοδήγησης με λέιζερ τύπου SATCOM Teber, που έχει κατασκευάσει η Roketsan, καθώς επίσης τουρκικής κατασκευής Precision Guidance Kit-82 (HGK-82) και τέλος χρησιμοποιεί τον κινητήρα τύπου PD170.

Τα Akinci

Όντας πολύ μεγαλύτερο από το Bayraktar TB2, η μεγάλη χωρητικότητα ωφέλιμου φορτίου μάχης του Akinci των 1.350 κιλών φέρνει περισσότερα θανατηφόρα όπλα και ευέλικτες ιδέες επιχειρήσεων (CONOPS). Τα ωφέλιμα φορτία όπλων που μπορεί να μεταφέρει το drone περιλαμβάνουν πύραυλο Cirit, μίνι έξυπνα πυρομαχικά Bozok, MAM-L (θερμοβαρικά), MAM–C, αντιαρματικό πυραυλικό σύστημα μεγάλου βεληνεκούς (L-UMTAS) και κατευθυνόμενες βόμβες MK-81, MK-82, MK-83 (JDAM).

Το UCAV μπορεί επίσης να οπλιστεί με πυραύλους αέρος-αέρος Gokdogan και Bozdogan και κατευθυνόμενη βόμβα MK-82. Το Akinci τροφοδοτείται από δύο κινητήρες ουκρανικής κατασκευής turboprop που μπορούν να παράγουν ισχύ 450 ίππων ο καθένας. Το μη επανδρωμένο όχημα μπορεί να επιτύχει ταχύτητα 150 kt και μέγιστη ταχύτητα 250 kt με λειτουργική αυτονομία 5.000 χλμ και αντοχή έως και 20 ώρες. Το μέγιστο υψόμετρο του UCAV είναι 40.000 πόδια.

Τουρκία

Φωτογραφίες αρχείου Reuters

 

Tags: AKINCIAKSUNGURANKADRONESTB2 BAYRAKTARUCAVΚΙΡΓΙΣΤΑΝΜΗ ΕΠΑΝΔΡΩΜΕΝΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗΤΟΥΡΚΙΑ

Related Posts

C-130J
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Η Ταϊβάν αγοράζει 10 νέα C-130J αντί να αναβαθμίσει τα παλαιότερα C-130H, λόγω κόστους

09/02/2026 - 19:54
SCALP
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

SCALP και Meteor: Η Ινδία σε προχωρημένες συζητήσεις με την Γαλλία για την αγορά πυραύλων αξίας 300 εκατ. ευρώ

09/02/2026 - 17:19
Mighty Hornet IV
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Mighty Hornet IV: Το UAV ακριβείας και υψηλής ταχύτητας που αναπτύσσει η αμερικανική Kratos για την Ταϊβάν

09/02/2026 - 16:50

Διαβάστε Επίσης

Με ΝΟΤΑΜ και NAVTEX η Τουρκία αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία στο Αιγαίο, λίγο πριν τη συνάντηση Μητσοτάκη και Ερντογάν

Η Ταϊβάν αγοράζει 10 νέα C-130J αντί να αναβαθμίσει τα παλαιότερα C-130H, λόγω κόστους

Το Ισραήλ παίρνει μέτρα για να ενισχύσει τον έλεγχο στη Δυτική Όχθη – Αντιδρούν μουσουλμανικές χώρες

Σε πολυεθνική και όχι σε κρατικές αρχές η διαρροή πληροφοριών, ισχυρίζεται ο Σμήναρχος – Η κινεζική τακτική του reverse engineering

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι Ρώσοι πιέζουν το Ποκρόφσκ, εκμεταλλευόμενοι την «ανεπαρκή» αεράμυνα

ΗΠΑ: «Κυνήγησαν» πλοίο από την Καραϊβική ως τον Ινδικό πριν το καταλάβουν – Είχε παραβιάσει την καραντίνα [vid]

Δένδιας από την Ινδία: Σημαντικές προοπτικές συνεργασίας στην αμυντική καινοτομία – Συνάντηση με τον Ινδό ΥΠΑΜ

SCALP και Meteor: Η Ινδία σε προχωρημένες συζητήσεις με την Γαλλία για την αγορά πυραύλων αξίας 300 εκατ. ευρώ

Top News

Η Αλεξάνδρα Νίκα είναι έγκυος ξανά: Το συγκινητικό βίντεο με τον Κωνσταντίνο Αργυρό και τον γιο τους Βασίλη

Ιωάννα Τούνη: «Νομίζω μου αξίζει να πάω μια φορά ταξίδι χωρίς να πληρώνω εγώ»

Σμαραγδής σε Στάνκογλου: «Αυτό το κλίμα είναι η αριστερά, δε θέλουν να πιστέψουν ότι η ταινία Καποδίστριας είχε επιτυχία»

Αιμίλιος Χειλάκης: Απίστευτο περιστατικό στην παράσταση «Cancel» που πρωταγωνιστεί – Η αστυνομία «εισέβαλε» στο θέατρο

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert