OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Leopard στην Ουκρανία: Ο Όστιν θα επιχειρήσει να πείσει τον Γερμανό ομόλογό του Πιστόριους

19/01/2023 - 10:56
Λόιντ Όστιν - Leopard
Share on FacebookShare on Twitter

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν θα πιέσει τον νέο Γερμανό ομόλογό του Μπόρις Πιστόριους σήμερα προκειμένου το Βερολίνο να επιτρέψει την παράδοση γερμανικής κατασκευής αρμάτων μάχης στην Ουκρανία, δήλωσαν Αμερικανοί αξιωματούχοι.

Η Γερμανία θα επιτρέψει την παράδοση γερμανικής κατασκευής αρμάτων μάχης Leopard στην Ουκρανία, για να τη βοηθήσει να απωθήσει τη ρωσική εισβολή, αν οι ΗΠΑ συμφωνήσουν να στείλουν αμερικανικά άρματα μάχης στην εμπόλεμη χώρα, είχε επισημάνει γερμανική κυβερνητική πηγή στο Reuters.

Ωστόσο Αμερικανοί αξιωματούχοι δημοσίως και ιδιωτικά επιμένουν ότι η Ουάσινγκτον δεν σκοπεύει να στείλει άρματα μάχης Abrams στην Ουκρανία προς το παρόν, επικαλούμενοι προβλήματα συντήρησης και εκπαίδευσης.

«Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας θα ασκήσει πίεση στους Γερμανούς για το θέμα», επεσήμανε ανώτερος αξιωματούχος των ΗΠΑ. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι είναι λογικό να δοθούν στην Ουκρανία Leopard καθώς πολλές χώρες ήδη τα διαθέτουν και είναι πρόθυμες να τα στείλουν άμεσα στο Κίεβο.

Οι ΗΠΑ έχουν προσφέρει βοήθεια ύψους 24 δισεκ. δολαρίων στην Ουκρανία, με άλλο Αμερικανό αξιωματούχο να επισημαίνει ότι η κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν πρόκειται να εγκρίνει ένα νέο πακέτο βοήθειας, αξίας μεγαλύτερης των 2 δισεκ. δολαρίων.

Το πακέτο, το οποίο ενδέχεται να ανακοινωθεί ακόμα και αύριο, Παρασκευή, κατά τη σύνοδο των χωρών που στηρίζουν την Ουκρανία στην αμερικανική βάση στο Ράμσταϊν της Γερμανίας, είναι πιθανό να περιλαμβάνει τεθωρακισμένα οχήματα Stryker, αλλά όχι άρματα μάχης M1 Abrams.

Ο Κόλιν Κολ, υφυπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, αρμόδιος για τη στρατηγική, δήλωσε ότι το Πεντάγωνο δεν προτίθεται να στείλει αυτού του είδους άρματα μάχης στην Ουκρανία.

«Το Abrams είναι οπλικό σύστημα ιδιαίτερα περίπλοκο. Είναι ακριβό, απαιτεί δύσκολη εκπαίδευση, έχει κινητήρα τζετ. Πιστεύω πως καταναλώνει 11 λίτρα κηροζίνης το χιλιόμετρο», εξήγησε ο Καλ.

Κάποιες χώρες της ανατολικής Ευρώπης έχουν ζητήσει από τη Γερμανία να επιτρέψει τη μεταφορά Leopard στην Ουκρανία. Οποιαδήποτε αποστολή στρατιωτικού εξοπλισμού γερμανικής κατασκευής πρέπει να εγκριθεί πρώτα από το Βερολίνο.

Αμερικανοί αξιωματούχοι εξακολουθούν να ελπίζουν ότι θα καταφέρουν να πείσουν τη Γερμανία να επιτρέψει τη μεταφορά αυτών των αρμάτων μάχης. «Είμαστε πολύ αισιόδοξοι ότι θα κάνουμε προόδους σε αυτό το θέμα ως το τέλος της εβδομάδας», επεσήμανε αξιωματούχος.

Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags: ABRAMSLEOPARDSTRYKERΛΟΙΝΤ ΟΣΤΙΝΜΠΟΡΙΣ ΠΙΣΤΟΡΙΟΥΣΟΥΚΡΑΝΙΑ

Related Posts

Πολεμική Αεροπορία
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Η Πολεμική Αεροπορία σε τροχιά κυριαρχίας: Ο πόλεμος φέρνει εμπόδια στα τουρκικά Eurofighter

27/03/2026 - 05:04
Aster
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Aster: Η MBDA σχεδιάζει να διπλασιάσει την παραγωγή των πυραύλων αεράμυνας, λόγω υψηλής ζήτησης

26/03/2026 - 18:17
Gripen
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Gripen: Αποκαλυπτήρια για το πρώτο αεροσκάφος της Saab που κατασκευάστηκε στη Βραζιλία [pics, vids]

26/03/2026 - 17:35

Διαβάστε Επίσης

Η Πολεμική Αεροπορία σε τροχιά κυριαρχίας: Ο πόλεμος φέρνει εμπόδια στα τουρκικά Eurofighter

Καιρός σήμερα: Μεταβολή με βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας

Σαν σήμερα: Το 1821 ο Αθανάσιος Διάκος κηρύσσει την Επανάσταση στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα

Το Ιράν πιστεύει ότι έχει το «πάνω χέρι», απέναντι σε έναν Τραμπ που βιάζεται να διαπραγματευτεί

Ισραήλ: Ένας στρατιώτης νεκρός από ρουκέτα της Χεζμπολάχ – Στέλνει και κομάντο στο νότιο Λίβανο

Δραματική προειδοποίηση του Αρχηγού του IDF: «Ο ισραηλινός στρατός καταρρέει λόγω της έλλειψης προσωπικού»

Προκαλεί η Τουρκία στο Αιγαίο: «Σήκωσε» F-16 για άσκηση χωρίς να καταθέσει σχέδια πτήσης – Παραβιάσεις και από CN-235

Στη Σαουδική Αραβία ο Ζελένσκι: Θέλει να πουλήσει drones και να πάρει σε αντάλλαγμα χρηματοδότηση για την παραγωγή πυραύλων

Top News

Γιώργος Παπαγεωργίου: Σε εκπομπή μού έκαναν την πιο άβολη ερώτηση της ζωής μου για το διαζύγιό μου από τον πρώτο μου γάμο

Fuel Pass 2026: Οι δικαιούχοι των έκτακτων μέτρων στήριξης - Σε ποιες περιοχές αυξάνεται η επιδότηση

Πέγκυ Σταθακοπούλου: Την Αλίκη Βουγιουκλάκη αγαπούσα πάρα πολύ, ήταν πολύ ζεστή και τρυφερή μαζί μου

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Δεν υπάρχει στήριξη από το κράτος, έχω αναλάβει προσωπικά τις θεραπείες και τις επεμβάσεις μου

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert