OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

GM200: Η Γαλλία θα προμηθεύσει συστήματα αεράμυνας και ραντάρ της Thales στην Ουκρανία

01/02/2023 - 21:02
GM200
Share on FacebookShare on Twitter

Η γαλλική εταιρεία Thales αναμένεται να παραδώσει στην Ουκρανία ένα ολοκληρωμένο σύστημα αεράμυνας, μαζί με το προηγμένο ραντάρ GM200.

Σήμερα, ο Γάλλος υπουργός Άμυνας Σεμπαστιάν Λεκορνύ και ο Ουκρανός ομόλογός του Ολέξιι Ρεζνίκοφ συναντήθηκαν στις εγκαταστάσεις της Thales στο Limours, νότια του Παρισιού, όπου υπέγραψαν τη σύμβαση.

Η σύμβαση που υπογράφηκε από το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας, το Γαλλικό Υπουργείο Άμυνας και την Thales καλύπτει την παράδοση ενός πλήρους συστήματος αεράμυνας μικρής εμβέλειας, συμπεριλαμβανομένου ενός ραντάρ GM200, ενός κέντρου διοίκησης και ελέγχου και ενός συστήματος ραδιοεπικοινωνιών, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της γαλλικής εταιρείας.

Η επίσκεψη των δύο υπουργών Άμυνας στο Limours περιελάμβανε ξενάγηση στις εγκαταστάσεις σχεδιασμού, παραγωγής και υποστήριξης στρατιωτικών ραντάρ της Thales.

«Το μνημόνιο που υπεγράφη με την Thales για την προμήθεια δύο ραντάρ GM200 θα βελτιώσει σημαντικά την ικανότητα των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων να αναχαιτίζουν εναέριους στόχους, ιδίως πυραύλους cruise και βαλλιστικούς πυραύλους, καθώς και μη επανδρωμένα αεροσκάφη διαφορετικών τύπων», δήλωσε ο Ρέζνικοφ.

Το GM200 και τα άλλα ραντάρ επιφάνειας του τύπου Ground Master αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά απειλές από drones και μεγάλου βεληνεκούς, όπως πυραύλους cruise, ελικόπτερα και μαχητικά αεροσκάφη.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του γαλλικού υπουργείου Άμυνας, το κόστος του συστήματος θα καλυφθεί από ένα ειδικό ταμείο. Η Γαλλία έχει ήδη παραδώσει στην Ουκρανία εκτοξευτές πυραύλων Crotale και συστήματα αεράμυνας. Επιπλέον, η Γαλλία πρόκειται να αγοράσει περίπου 700 αντιαεροπορικούς πυραύλους Aster-30 για να εξοπλίσει τα συστήματα αεράμυνας SAMP/T, τα οποία θα παραδοθούν στην Ουκρανία.

GM200

Ο σχεδιασμός GM200 ανιχνεύει και παρακολουθεί ταυτόχρονα στόχους από χαμηλό έως μεγάλο υψόμετρο σε όλους τους τύπους περιβαλλόντων. Παρέχει συντονισμό όπλων αεράμυνας για συστήματα πολύ μικρής εμβέλειας (VSHORAD) έως και συστήματα μικρής εμβέλειας (SHORAD).

Το Ground Master 200 κρατά τους στόχους «κλειδωμένους» για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, δίνοντας στις μονάδες το χρόνο να αξιολογήσουν την απειλή και να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα.

Φωτογραφίες Reuters

Tags: GM200THALESΓΑΛΛΙΑΟΥΚΡΑΝΙΑΡΑΝΤΑΡΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΕΡΑΜΥΝΑΣ

Related Posts

GARC
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

GARC: Για πρώτη φορά οι ΗΠΑ επιβεβαιώνουν την επιχειρησιακή ανάπτυξη USV στα Στενά του Ορμούζ [vid]

27/03/2026 - 10:01
Πολεμική Αεροπορία
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Η Πολεμική Αεροπορία σε τροχιά κυριαρχίας: Ο πόλεμος φέρνει εμπόδια στα τουρκικά Eurofighter

27/03/2026 - 05:04
Aster
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Aster: Η MBDA σχεδιάζει να διπλασιάσει την παραγωγή των πυραύλων αεράμυνας, λόγω υψηλής ζήτησης

26/03/2026 - 18:17

Διαβάστε Επίσης

Γεραπετρίτης: Στη Λιβύη ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών – Επαφές σε Βεγγάζη και Τρίπολη

Ουκρανία και Σαουδική Αραβία υπέγραψαν συμφωνία αμυντικής συνεργασίας

Ένοπλες Δυνάμεις: Καθορίστηκε το κόστος και η υγειονομική δαπάνη που καταβάλλεται προκαταβολικά στα στελέχη

GARC: Για πρώτη φορά οι ΗΠΑ επιβεβαιώνουν την επιχειρησιακή ανάπτυξη USV στα Στενά του Ορμούζ [vid]

Financial Times: Τα Εμιράτα θα συμμετέχουν σε αποστολή για το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ

Οι ΗΠΑ κατηγορούν την Κίνα ότι έχει «αιχμαλωτίσει» πλοία με παναμαϊκή σημαία στα λιμάνια της

Στενά του Ορμούζ: Τα πλεονεκτήματα του Ιράν, η στρατηγική των ΗΠΑ και η παράταση στο τελεσίγραφο Τραμπ

Wall Street Journal: Ο Τραμπ εξετάζει την ανάπτυξη 10.000 επιπλέον στρατιωτών στη Μέση Ανατολή

Top News

Fuel Pass 2026: Ανοίγει από την επόμενη εβδομάδα η πλατφόρμα για αιτήσεις - Βήμα βήμα η διαδικασία

Ζόζεφιν: Επιβεβαίωσε για πρώτη φορά την επανασύνδεση με τον Νίνο - «Ερωτευτείτε γιατί χανόμαστε»

Μαριαλένα Ρουμελιώτη: Η χιουμοριστική ανάρτηση με τον Σάκη Κατσούλη - «Τώρα εμείς θα γίνουμε γονείς;»

Φαίη Σκορδά: Για την ξαφνική αποχώρηση από το «Buongiorno» - «Κατάλαβα ότι δεν είναι απλό και πρέπει να πάω»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert