OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τσαβούσογλου σε Δένδια: «Να μην περιμένουμε εναν σεισμό για να εξομαλύνουμε τις σχέσεις μας» – Το ευχαριστώ στην Ελλάδα

12/02/2023 - 12:46
Τσαβούσογλου
Share on FacebookShare on Twitter

Οι Υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας, Νίκος Δένδιας και Μεβλούτ Τσαβούσογλου, έκαναν κοινές δηλώσεις από την Αντιόχεια, την οποία επισκέπτονται οι δύο αξιωματούχοι στο πλαίσιο στήριξης της Ελλάδας στην Τουρκία, μετά τους δύο φονικούς σεισμούς.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, τόνισε ότι «οι σχέσεις καλής γειτονίας φαίνονται σε τέτοιες δύσκολες μέρες» και ότι «δεν πρέπει να περιμένουμε ένα σεισμό για να βελτιώσουμε τις σχέσεις μας», με τον Νίκο Δένδια να συμφωνεί, επισημαίνοντας ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δώσει εντολή να συνεχιστεί η βοήθεια από την πλευρά της Ελλάδας με όποιο τρόπο είναι δυνατό.

LIVE: Turkish FM Mevlut Cavusoglu and his Greek counterpart Nikos Dendias hold joint presser in Hatay#TurkiyeQuakes https://t.co/06VaNX0YA9

— PresserWatch (@PresserWatch) February 12, 2023

«Ευχαριστώ προσωπικά τον αξιότιμο φίλο μου, Νίκο Δένδια, για την επίσκεψη του στη χώρα μας. Η σημερινή παρουσία του δείχνει τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του ελληνικού λαού στους Τούρκους. Η Ελλάδα ήταν από τις πρώτες χώρες που επικοινώνησαν με τις αρχές για να δουν πώς μπορούν να βοηθήσουν. Αμέσως έστειλαν σωστικά συνεργεία και αεροσκάφη. Πριν από λίγο επισκεφθήκαμε την αποστολή της ΕΜΑΚ που κατέβαλε υπεράνθρωπες προσπάθειες στις επιχειρήσεις διάσωσης. Τους ευχαριστήσαμε για αυτές τις προσπάθειες. Παρακολουθήσαμε ότι μετά από κάθε διάσωση κάθε ζωής, κάθε ανθρώπου, δεν χάρηκαν μόνο οι Έλληνες διασώστες, αλλά όλοι οι Έλληνες», δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών.

Η προσπάθεια της Ελλάδας να βοηθήσει δεν σταματάει 

«Οι σχέσεις καλής γειτονίας φαίνονται σε τέτοιες δύσκολες μέρες. Το 1999 και οι δύο χώρες είχαν πληγεί από τους σεισμούς. Πρώτα έτρεξε η Ελλάδα και μετά εμείς. Τότε, που δεν ήμουν πολιτικός, είχα στείλει μία επιστολή στο περιοδικό “Time” και έγραφα μεταξύ άλλων ότι “είναι πολύ σημαντικό να βοηθάμε ο ένας τον άλλον, αλλά δεν πρέπει να περιμένουμε έναν σεισμό για να βελτιώσουμε τις μεταξύ μας σχέσεις. Τότε, το είχα πει ως απλός πολίτης. Το επαναλαμβάνω ως υπουργός Εξωτερικών. Ελπίζω ότι θα καταβάλλουμε προσπάθεια να λύσουμε τις μεταξύ μας διαφορές μέσω του διαλόγου. Θέλω να ευχαριστήσω και να εκφράσω την ευγνωμοσυνωη μου στο Νίκο Δένδια, την ελληνική κυβέρνηση και ελληνικό λαό», συνέχισε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Από την πλευρά του, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, επισήμανε: «Θα ήθελα να διαβιβάσω προς τον φίλο μου Μεβλούτ Τσαβούσογλου, την τουρκική κυβέρνηση και τον τουρκικό λαό, τα πιο θερμά συλλυπητήρια για τις χιλιάδες απώλειες μετά τους καταστροφικούς σεισμούς. Θα ήθελα ευχαριστήσω τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου για τα πολύ θερμά λόγια για τους Έλληνες διασώστες και τη θερμή αναφορά του στην παρουσία μας εδώ. Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς για τις ζωές που σώθηκαν από Έλληνες διασώστες, αλλά και τις πάρα πολλές ζωές που σώθηκαν από Ευρωπαίους διασώστες. Θα ήθελα να διευκρινίσω ότι η προσπάθεια της Ελλάδας να βοηθήσει δεν σταματάει εδώ. Έχω εντολή από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να διαβεβαιώσω ότι η Ελλάδα θα κάνει ό,τι μπορεί, είτε διμερώς, είτε στο πλαίσιο της συμμετοχής της στην ΕΕ».


Με πληροφορίες από: Newsit

Tags: ΕΛΛΑΔΑΜΕΝΛΟΥΤ ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥΝΙΚΟΣ ΔΕΝΔΙΑΣΣΕΙΣΜΟΣΤΟΥΡΚΙΑΥΠΕΞ

Related Posts

ΥΠΕΘΑ - τουρκικό υπουργείο Άμυνας
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

«Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε το casus belli», λένε πηγές του ΥΠΕΘΑ – Η απάντηση στο τουρκικό υπουργείο Άμυνας

04/12/2025 - 16:48
F-16 - Τουρκικό ΥΠΑΜ - Δένδιας
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Το τουρκικό ΥΠΑΜ απαντά στον Νίκο Δένδια για το νέο δόγμα αποτροπής στο Αιγαίο: «Δεν αποτελούμε απειλή, αλλά είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε»

04/12/2025 - 15:54
Μητσοτάκης
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Μητσοτάκης: «Η Ελλάδα επιδιώκει το διάλογο με την Τουρκία χωρίς να υποχωρούμε από τις θέσεις μας»

03/12/2025 - 20:56

Διαβάστε Επίσης

Ισραήλ: Αύξηση στρατιωτικών δαπανών στα 34 δισ. προβλέπει το προσχέδιο προϋπολογισμού για το 2026

Μαδούρο: Ζήτησε από τον Τραμπ να κρατήσει 200 εκατομμύρια και αμνηστία 100 αξιωματούχων του για να αποχωρήσει από τη Βενεζουέλα

Κακοκαιρία Byron: Σε δυτική και βόρεια Αττική τα μεγαλύτερα ύψη βροχής

«Εκρηκτικό» ξημέρωμα στο Γκρόζνι – Χτυπήθηκε κυβερνητικό κτίριο της Τσετσενίας [vid]

Οι ΗΠΑ πωλούν στον Καναδά πελώριες ποσότητες βομβών αξίας 2,68 δισ. δολαρίων

Ρωσία: Πυρκαγιά σε τερματικό σταθμό αερίου και λιμάνι μετά από ουκρανική επίθεση [vids]

Όπλα μακράς εμβέλειας: Ο πόλεμος αποστάσεως και το νέο δόγμα που προκαλεί ανησυχία στην Τουρκία

Καιρός σήμερα: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας – Πού προβλέπονται ισχυρές βροχές

Top News

Καιρός - Τσατραφύλλιας: Η κακοκαιρία δεν έχει τελειώσει - Τα 7 σημεία που παραμένουν στο επίκεντρο

Τάσος Ξιαρχό προς Κόνι Μεταξά: Αυτά τα καραγκιοζιλίκια εγώ δεν τα θέλω και δε τα σηκώνω

Το Plan b της κυβέρνησης για να φύγουν οι αγρότες από τα μπλόκα πριν από τις γιορτές

Κωνσταντίνος Αργυρός για Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι το πόσο πρόσεχε τους διπλανούς της

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert